A Viszkis

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar akciófilm, 122 perc, 2017

Értékelés:

498 szavazatból
Szerinted?

Budapesti száguldás az Ambrus Attila életén alapuló akcióthriller antihősével. Az egykori jégkorongozó hat éven át mintegy 29 pénzintézetet, postahivatalt és utazási irodát rabolt ki, és ezzel kivívta a magyar közvélemény rajongását.
Bemutató dátuma: 2017. november 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Ambrus Attila
Bartos László, nyomozó
a bevándorlási hivatal ügyintézője

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Robert_Feher1985 2022 dec. 12. - 17:45:25 7/10
Szerintem nem volt rossz film. Biztos sokat hozzáraktak, de önmagában véve jó volt, azért lényegében követte a valóságot.
4/10
The Cortez 2022 aug. 20. - 16:34:10 4/10
Végtelenül túlértékelt magyar alkotás. A sztorit kiszínezték, valamint a látvány és az "izgalom" kedvéért hollywoodiasították, így az akció- meg a soha az életben meg nem történt jelenetek érthetőek, viszont a romantikus szálat az égvilágon semmi nem indokolta, vagyis az csak egy amerikai filmekből átvett klisé.
Szalay Bence a lehető legrosszabb választás volt a főszerepre: tehetségtelen, Ambrus Attilára kicsit sem hasonlít, teljesen karizmátlan, ráadásul alig lehet érteni a szövegét. A sokat emlegetett dialógusok szintén szarok, többnyire erőltetett bazdmegolások jellemzik őket. A mozi kevés érdemei közé tartozik a Viszkis gyerekkorának pörgős rendezése, illetve Schneider Zoltán alakítása is.
10/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 27. - 00:16:04 10/10 Előzmény filoszemitabéluska
Svájci típusú jólēt?
100 êve mêg szegėny volt Svàjc, mintatemplomegere, majd indultak a bankok, jöttek a helyben rabolt, házi-náci, zsidó vagyonok, bankbetétek. Ezért "semleges" ország, egy nagy, vėdett bankfiók mintájára. Ez nem lehet vágyálom?
Mellesleg, azóta rendesen gettósodik, nyílik az olló.
10/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 27. - 00:03:16 10/10
A film nagyon jó lett.
Anno a nyanyusok is róla olvastak a villamoson, a csapból is folyt. Akkor direkt taszított.
Amūgy az lett volna fair, ha romàn bankokat rabol ki.
Mindaddig szimpi volt, amíg nem lett nyilvánvaló, hogy elszaladt vele a ló - rabolni, majd mulatni vadul, elkaszinózni stb. Beállt a bűnözők tempójára.
És az is baromsâg volt tőle, hogy pont a hatàrra menekült- êvekig bujkàlhatott volna a pénzből itthon.
offtopic
luci87 2022 márc. 25. - 10:39:42
Már régen lattam ezt a filmet,ugy remlik nem volt rossz...A foszereplo srac most jatszik a Hotel Margaret sorozatban..nemreg jottem ra, hogy innen ismeros..:)
9/10
szabzero 2022 febr. 08. - 21:57:27 9/10 Előzmény Csongor Reisz
Szerinted politikusnak lenni egy országban, meg kirabolni fegyverrel egy csomó bankot az ugyanaz a kategória ? Mondom ezt úgy, hogy én is látom hogy milyen a politika.
Cirifischio 2022 febr. 07. - 11:09:15 Előzmény Sz. Péter
Igen, jelentős különbség van, pl. hogy ez fizikailag is bántalmazott embereket, a fehérgalléros nem. Mégis ez a sztár. A nép szereti a nyílt vakmerőséget (az erőszakosságát észre se véve) összekeverni a bátorsággal/kockázatvállalással. Ezért van ez a degenerált szitu, hogy AA egy celeb. Antal Nimródnak meg mint "értelmiségi", "művészember", főleg nem szabadott volna ebben részt venni.
offtopic
Sz. Péter 2022 febr. 06. - 18:13:07 Előzmény Cirifischio
Nem relativizáltam.
Annyit írtam, hogy jelentős különbség van a kétfajta bűnözőtípus között, ezért más a megítélésük.

Te kiragadtál egy kevésbé lényeges szót, a "nyíltan"-t, miközben a kockázatvállalás - ami lényegesebb - felett elsiklottál.

Cirifischio 2022 febr. 06. - 17:02:12 Előzmény Sz. Péter
Nem is állítottam hogy ezt írtad, "csak" jelentős(égteljes)en relativizáltál.
Sz. Péter 2022 febr. 06. - 15:39:22 Előzmény Cirifischio
Annyit írtam, hogy "azért lett népszerűbb".
Nem azt, hogy követendő példa, vagy hős lenne.
Szövegértelmezés!
Sz. Péter 2022 febr. 06. - 15:37:14 Előzmény szabzero
Azt írtam, hogy példakép? Ja nem.
Csongor Reisz 2022 febr. 06. - 14:31:22 Előzmény szabzero
Jaj! Mennyi nála jóval nagyobb bűnöző jár kel nap mint nap a parlamentbe szabadon! Ő legalább leülte!
Cirifischio 2022 jan. 26. - 20:48:23 Előzmény Sz. Péter
na már vártam a fehérgallérosokozást:D. Nyíltan? Mert képzetlen és hülye volt a kifinomultabb módszerekhez. És nem nyíltan, elmaszkírozva egyrészt, másrészt a bankrablás az nem "nyíltan" hanem erőszakosan.... Súlyos morális csúsztatások vannak, amik nyilván részben a melósgyerekek kisebbségi komplexusából fakadnak. És attól hogy vannak adócsalók és egyéb szarháziak, attól még Ambrus Attila is egy hitvány szarházi (sőt sokkal inkább), akit nem szabadna celebként kezelni és jópofizni vele tévékben. (btw emberekre is lőtt, ő is elismerte, ehhez képest a filmben fel volt háborodva hogy a hazug rendőrök ezzel vádolják... Nem doku, de ha egy valós személyről készítünk filmet, akkor a morálisan fontos alapvető dolgokat ne hamisítsuk meg. Lényegtelen dolgokat lehet (helyszín, nevek stb), ezt semmiképp. Mondjuk, Antal Nimródnak a horrorfilmjével már úgyis lőttek.
9/10
szabzero 2022 jan. 26. - 19:09:27 9/10 Előzmény Sz. Péter
Attól még egy bűnöző. És oké, leülte, de lassan példakép lesz belőle, ne vicceljünk már.
Sz. Péter 2022 jan. 26. - 17:56:19 Előzmény Cirifischio
Valószínűleg azért lett népszerűbb mint a mai fehérgalléros bőnözők mert ő nyíltan, kockázatot vállalva lopott és még büntetést is kapott érte (amit le is ült).
Cirifischio 2022 jan. 26. - 11:35:23 Előzmény kicsi és gabi
A kriminalisztika legintelligensebb szereplője?:D Mi azon az intelligens, hogy bemegy parókával, fegyverrel/vagy annak látszó tárggyal,megfélemlít nőket, ordibál, aztán elszelel. Itt a lista mely helyeket rabolta ki. https://hu.wikipedia.org/wiki/Ambrus_Attila Jómagam ezek közül sokban ott lehettem volna pont akkor amikor a rém intelligens rablásait elkövette. A végén fegyverét is használta, megvert egy nőt, túszt is ejtett. Szerettél volna valamelyik áldozata lenni ennek a menőcsávónak? A szökésnél sem intelligens, hanem merész volt, a gyorskocsi utca meg béna, ennyi. Hajmeresztő. Született gyilkosok effektus,a média és a sok kis hülye sztárt csinál egy fiatalkora óta illegális dolgokat folytató, erőszakos, köztörvényes bűnözőből, ő pedig a mai napig lubickol a celebségben.
Cirifischio 2022 jan. 26. - 11:22:05
A tettestársa miért nem az eredeti nevével (Orbán Gábor) szerepel a filmben...?:D
Cirifischio 2022 jan. 26. - 11:12:40
Mint film, jó,minőségi, tempós, magyar filmektől szokatlan gazdag akciójelenetekkel. Tele van régi kedves színészeinkkel, jó őket látni, és a fiatalok is jók voltak (Szalay Bence castingja remek, pont olyan sötét tekintete van mint AA.-nak:D). Zene csúcs. Tök jók váltak az átcsúszások egyik jelenetből/helyszínből a másikba. Viszont, noha Antal Nimród próbált nem elfogult lenni, látszólag kiegyensúlyozottan ábrázolni az egész sztorit, végeredményben azért ő is beállt a média azon fattyai közé, akik Ambrus Attilát hősként kezelik, erősen apellálva a magyar nép zsiger rendőr-, és bankárgyűlöletére és a rúzsasándoros faszságra... (A főzsaru karaktere miatt pl.) És ezt Ambrus cameóztatásával már végképp nem tudja letagadni, elkenni, maga AA is rém büszke volt a filmre,ez is sokat elárul...

A rengeteg hsz-ból látszik is, Ambrus Attila sok kis sutyerák szemében még mindig egy vagány csávó, aki senkit se bántott (nem, valóban nem lőtt le senkit, ahogy ahhoz már olyan jól hozzászokhattunk a filmekből), csak életre szóló traumát okozott azoknak a szerencsétlen közalkalmazottaknak (akik a napi lószarért güriztek, becsületesen, míg Ambrus vedelt és kurvázott), akiket fegyverrel fenyegetett/bezárt stb., vagy a nő akit fegyverrel fejbe vert, nem tudom mi ez ha nem bántás...

És 1-2 éve, jóval szabadulása utáni interjúból is érződik, hogy mai mapig tartja magát a "jaj szegény sorsú gyerek voltam" "leültem a büntetésem" dologhoz, anélkül hogy megbánta volna a tettét. (Ez amúgy zseniálisan passzol a legutolsó, csibészes mosolyhoz...) Millió szegény sorsú gyerek van, mégse se lesz egy féreg. Érdekes amúgy hogy ha egy cigó ellop egy csirkét, mert különben éhezik a kölyke, annak legszívesebben rögtön levágnák a kezét. De ha egy "magyarabb" (pláne ha még szétromantizált erdélyi is) sokszázmilliót rabol és azt luxusra veri el, annak még tapsol is ez a kurva nép... A ribanca meg...
8/10
kicsi és gabi 2022 jan. 15. - 23:37:44 8/10
Hát azért gyerekek az Ambrus sztori egy "kicsit" színesebb történet volt, mint amivel ez a film próbálkozott. Tudom, hogy nem egy dokumentumfilm, de a szökés után tudomásom szerint, még azért három bankot privatizált. Ezt azért nem kellett volna lenyisszantani. Más részről, nem láttam lejönni, hogy a kriminalisztika egyik legintellgensebb szereplőjéről szól a film. A legnagyobbat a taxisofőr játszott itt is.
10/10
anamorf123 2021 okt. 25. - 20:41:28 10/10
Remek film!
Összes hozzászólás