A víz mindent visz

Bakancslistához adom
Water
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 93 perc, 1985

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A kis karib-tengeri brit gyarmat kormányzójának és "alattvalóinak" addigi nyugodt élete egy csapásra megváltozik, amikor a sziget kiszáradtnak hitt olajkútjából váratlanul, hihetetlen erővel ásványvíz tör fel. A felfedezés nemcsak a kormányzót, hanem az olajkutat birtokló társaság tulajdonosát is izgalomba hozza, nem beszélve Mrs.Thatcher brit miniszterelnökről, és a francia kormányról, hiszen mindannyian azon törik a fejüket, hogy miként kaparinthatnák a busás nyereséggel kecsegtető üzletet. A víz palackozásának jogáért folyó "háborúba" az amerikai elnökön túl még a sziget két fős forradalmi osztagát támogató Commandante, Fidel Castro is beszáll, ezzel pedig kezdetét veszi a vízre menő harc.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
capt.nemo 2013 jan. 17. - 19:36:05
köszi.
fredi60 2013 jan. 17. - 08:20:07 Előzmény capt.nemo
offtopic
zottyo534 2013 jan. 16. - 20:49:25
A zene alapján Jamaicára gondolok, ha ennél is pontosabb kell, akkor Kingstonra tippelnék, mert más várost úgysem ismerek arra.
http://www.youtube.com/watch?v=ekkIOX56DnQ
Csak tudnám, hogy Ringo-t miért nem említik.
capt.nemo 2013 jan. 16. - 16:34:58
hol forgatták ezt a filmet?
feketevipera 2013 jan. 03. - 19:29:37
Valamikor régebben láttam, még angolul, idehaza szerintem nem nagyon vetítették a mai napig. Michael Caine-nek nem ez a legismertebb és legjobb filmje, talán az alkotógárda nagy része sem kimondottan ismert az "átlagpolgár" számára. Nem mondanám, hogy nagyon harsány és folyamatosan nevettetõ vígjáték (bár vannak benne mókás - vagy annak szánt - jelenetek), inkább szatíra, a hataloméhség, a nyárspolgárság gúnyrajza, ha úgy tetszik. Az alapötlet és a forgatókönyv talán nem annyira eredeti, azt követhetjük nyomon, hogy a nagyhatalmak hogyan próbálják rátenni a mancsukat a haszonnal kecsegtetõ helyekre. A humor fõ forrását jobbára a jellemek biztosítják, és mintha a fõszereplõ figuráját idõnként elnyomnák a mellékszereplõk, akik jellegzetesebbek (mondjuk a Bob Marley-ra hajazó dj, illetve a két botcsinálta kubai forradalmár), egyénítettebbek. Caine egyébként nagyjából ugyanazt a figurát hozza üzembiztosan, amit megszoktunk tõle, a kimértebb (néha szinte cinikus), kissé "bájgúnáros" angol úriembert, lehet, hogy a fõszerepet is egyenesen rá írták. A remekmûvektõl azért távol áll ez a film, aki erre vár, az lehet, hogy csalódni fog, de a tisztes középszerbe belefér, és mint kuriózum megnézhetõ.