A völgylakó

Bakancslistához adom
The Earthling
ausztrál-amerikai kalandfilm, 97 perc, 1980

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egy halálosan beteg idős férfi hazatér, hogy szeretett hegyei közt fejezze be az életét. Összetalálkozik egy árván maradt kisfiúval, aki elveszetten bolyong az erdőben. Egyikük már birtokában van annak a fontos élettapasztalatnak, amely a másik számára életmentő lehet. Amíg az ideje engedi, az öregúr igyekszik megtanítani a kisfiút, hogyan is boldoguljon egyedül a világban. Ha ez sikerül, ő sem élt hiába.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
JCWH 2020 júl. 05. - 19:58:41 10/10
Azóta kiadták a filmet gyönyörű minőségű blu ray-en is. Két verzió is elérhető, az előbb bemutatott nemzetközi (ausztrál) és a később megvágott amerikai változat is. Az utóbbi az ismertebb és szerintem a jobbik is, mivel sokkal pozitívabb hangulata van és a csodálatos zenei alap is sokat dob az élvezhetőségén. A magyar feliratot is az amerikai verzióhoz (US Cut) időzítettem.
10/10
JCWH 2018 márc. 04. - 18:12:18 10/10
Ez egy rendkívül megható film, kár hogy kissé feledésbe merült. Kedvenc színészem, William Holden életének utolsó nagy alakítását láthatjuk a filmben, de Ricky Schroder is nagyon jól alakított 10 évesen. Gyönyörû a forgatási helyszín és a filmzene is, a film végét nem lehet könnyek nélkül kibírni. Nem láttam még szinkronosan a filmet, de szerintem eredeti nyelven érdemes megnézni. Magyar feliratot készítettem hozzá és feltöltöttem a netre.
10/10
csocso88 2009 okt. 26. - 19:09:12 10/10
Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne ezt a filmet megszerezni? Régen a Tv3 adta le egyszer (amíg volt szegény adó, mivel a másik két rivális legyûrte) de nem találom sehol...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu