A vonat

Bakancslistához adom
Le train
francia-olasz háborús filmdráma, 102 perc, 1973

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A történet 1940-ben játszódik a Franciaországot ért náci támadás napjaiban. Egy belga határ közeli városkából menekülők indulnak dél felé. A vonaton a véletlen sodorja egymás mellé a francia rádióműszerészt, akinek várandós felesége a vonat elején utazik, és a Németországból menekülő zsidó özvegyet. A menekülés közben kibontakozó szerelem különös döntés elé állítja a két embert. Az összeíráskor férj-feleségnek vallják magukat, nehogy a nőt a vichy-i kormányzat kiszolgáltassa a németeknek.
A film finoman érzékelteti, milyen zord következményei lesznek majd e döntésnek, és azt is, hogy az igazi emberi kapcsolatok teremtésének társadalmi, történelmi körülmények a meggátolói, s olykor a megtorlói is.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
alien1976 2016 szept. 07. - 05:50:20 8/10
Érdekes, erõteljes alkotás. A sztori jó, de nem valami túlbonyolított történet. A szerelmi szál szép lassan bontakozik ki, miközben megismerünk pár menekülõ karaktert, de ezeket kissé árnyaltan, mintha csak a két fõhõs lenne a lényeg. Gondolok itt például a feleségre, aki teljesen eltûnik, s egyáltalán nem lehet megismerni. Ami nagyon tetszett az a háborús részek, a háború pillanatai, borzalmai, szenvedései fekete - fehér bemutatása. Nagyon sokat lök a filmen, s kárpótolja az embert a lassú történetért. A férfi fõszereplõ játéka engem nem fogott meg nagyon.
A film pedig egy érdekes csavarral lesz lezárva, ami egy hatalmas drámát dob nekünk.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu