A vörös kör

Bakancslistához adom
Le cercle rouge
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-olasz krimi, 140 perc, 1970

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Coreyt ötéves börtönbüntetése letöltése után szabadlábra helyezik. A férfinak van néhány elintézetlen ügye a volt bandájával. Vogel, a brutális gyilkos megszökik az őt börtönbe szállító vonatról. Amikor a két bűnöző találkozik egymással, az alkalom ideálisnak tűnik, hogy közösen kiterveljenek valamit. A célpont egy ékszerbolt. Mattei felügyelő azonban állandóan a nyomukban van.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
The Man Who Laughs 2011 jan. 28. - 21:14:06
A 70-es évek angolszász gengszter/zsaru filmjei (Shaft, Get Carter, Piszkos Harry, Francia Kapcsolat) nagy kedvenceim és mivel a francia filmek terén igen nagy lemaradásom volt így gondoltam megnézek egyet a hetvenes évekbõl. Összességében felemás érzéseim vannak Melville utolsó elõtti filmjével kapcsolatban. A színészi játék teljesen korrekt volt, egyik szereplõ teljesítményét sem illetném negatív jelzõvel. A forgató könyv szintén jól volt megírva. Az egyetlen bajom a filmmel a tempója (ez asszem a rendezõ számlájára írható, de annak örülõk, hogy legalább nem volt mûvészieskedõ ami miatt "félek" a francia filmektõl) volt, kifejezetten lassan csordogáltak az események a film nagy részében. Igaz voltak izgalmas részei (billiárd szalon, autós jelenetek amikor a csomagtartóban van, a rablás) a filmnek, de a 130 perc legnagyobb részében nem azt a csontig hatoló feszültséget amit szerettem volna. Ráadásul a lassú tempón a (szerintem) kevés párbeszéd sem segített. Õszeségében nem volt rossz film, nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem lett a kedvencem sem.

6-7/10
10/10
Ayrton Corvus 2010 aug. 12. - 20:12:11 10/10 Előzmény Ayrton Corvus
Három év elteltével újra megvettem (300 forintért), ez a második kiadás, és szerencsére van rajta magyar felirat.
Korábban írtam egy ordító hülyeséget a francia hangról, ami valójában az eredeti restaurált 1.0-ás mono, és természetesen a középsõ hangszóróból szól. Utólag is elnézést. Most a második kiadáson nem ez a egycsatornás mono, hanem egy 2.0-ás szerepel. Pluszba található a lemezen elõzetes, spot és négy Delon ajánló.
10/10
Ayrton Corvus 2009 ápr. 19. - 15:35:44 10/10
Úgy látom újra kiadta a Caesar film, és egyes oldalakon felirat is fel van tüntetve a filmhez. Aki tud róla valami információt, vagy megvette írjon már erre az oldalra. Nem szeretném potyára újra megvenni!
asanisimasa 2009 febr. 18. - 14:38:54 Előzmény oldindianboy
Stilizált krimiklasszikus, mely óriási siker volt, s még a ma is megcsodálandó. A film pesszimista alaphangvételét, emberi megnyilvánulások kísérik, a témák azonban ismert gengszterfilm motívumok: így pl. a menekülés-üldözés, pontosan megtervezett és végrehajtott rablás, árulás és szélhámosság, a tisztítótûzként ható halál. A képi megvalósítás rendkívüli precízióra vall… Érdekesség, hogy a rablási jelenet egy korábbi filmben: Henrik Verneuil – Alvilági melódia (1963), részleteiben szinte egy az egyben megegyezett a „Vörös kör“ rablási jelenetével. (a tetõn lévõ rácsok, az ablak hangtalan kivágása a körvágóval, az elektronikus riasztó hatástalanítása stb.)
10/10
Ayrton Corvus 2008 aug. 18. - 18:03:34 10/10
Remek film, igazi mestermunka.
Sajnos a Caesar film adta ki DVD-n, aki nem vette a fáradtságot, hogy egy feliratot mellékeljen a filmhez. Valószínûleg kiakarták keverni 5.1-be az eredeti hangot, de elszúrták így csak a középsõ hangszóróból jön hang. A magyar szinkron igazi borzalom, recseg, ropog, pattog,torz stb. Ez még nem lenne,olyan nagy baj csak, hogy a film alatt többször felcseng a Tinédzser lamúr és valami kabaré, de lehet, hogy a Dr Bubó. Én a filmet szinte végig a francia sávval nézem végig, és csak a párbeszédekre váltom át a magyar hangot. Igaz többszöri megnézés után, kevés francia tudással is az eredeti hangsávot ajánlom.
A kép minõsége remek, nem karcos, nem pixeles. Néhány mai DVD kiadás is megirigyelhetné a minõségét. Csak ne lenne az a borzalmas szinkron.
10/10
oldindianboy 2008 júl. 23. - 16:50:00 10/10
Kérem szépen ez a film a krimi mûfaj Alfája és Omegája!
Melville egyébként is az egyik legnagyobb krimi rendezõ volt, a Vörös Kör pedig szerintem a legjobb filmje.
Lassú ritmusú, de végig érdekfeszítõ, hatalmas színészekkel, izgalmas sztorival, s a film elejétõl a végéig jelen lévõ vészjósló hangulattal.
Minimál dialógusok, sötét, rideg képek...
Mestermû!!!
Ja és potom áron kapható dvd-n!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu