A vulkán alatt

Bakancslistához adom
Under the Volcano
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-mexikói filmdráma, 108 perc, 1984

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

1938. november 1., Halottak Napja Mexikóban. Mindebből keveset érzékel Geoffrey Firmin brit exkonzul, aki a piában keres menedéket a háború felé sodródó világ és saját problémái elől. A férfi a színésznő feleségétől való válását próbálja feldolgozni. Yvonna váratlanul visszatér Cuernavacába, hogy helyrehozzák kapcsolatukat. Feltűnik Geoffrey féltestvére, Hugh is, hogy segítsen bátyjának az újrakezdésben. Ám az önpusztító alkoholistát nem könnyű visszatéríteni az útra. Malcolm Lowry regényéből.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
filoszemitabéluska 2017 szept. 26. - 17:17:30
Érdemes elolvasni a regényt is. Malcolm Lowry: Vulkán alatt.
Mexikó már a 30-as években is ritka szar hely lehetett. Valahogy tovább élt az azték õsök halálkultusza és ma arat csak igazán. Simán kinyírnak 40 embert pusztán csak azért, ,mert rosszkor voltak rossz helyen.
barry1 2017 szept. 26. - 15:52:03
Jó pár éve láttam ezt a filmet. Kitûnõ film, Albert Finney szenzációsan játszik benne. John Huston pedig az egyik legjobb rendezõ. Ajánlom mindenkinek ,aki igényes!
SandCreek 2014 szept. 21. - 17:24:40
Mexikó, 1938. november 1, Halottak Napja. A nyitó képsorok lenyûgözõk, a hiteles mexikói háttér, a sok bennszülött (a doktoron kívül szinte egyikük sem beszél, kivéve a legvégén) különleges atmoszférát teremt egy csalódott egykori brit konzul tragédiájához. Európa egy újabb világrengetõ háború küszöbén áll, amikor is a szánni való fõhõsünk apátiája eluralkodik az egész történeten és szereplõin. Albert Finney végig a színen van, s bár elõször nagyon zavart, hogy a karakter állandóan iszik és józanul nem is látható, egy egészen rendkívüli alakításnak lehetünk tanúi.
A vége egészen lesújtó és semmiféle reménysugarat nem kínáló, de összességében egy érdekesen kusza történet, számomra lebilincselõ hangulattal és vizualitással.