A Yuma erőd

Bakancslistához adom
Fort Yuma
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai western, 78 perc, 1955

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Kitör a háború, amikor a telepes megöli az apacs főnököt.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 aug. 01. - 16:38:17 Előzmény feketevipera
Amikor egy telepes megöli az egyik apacs fõnököt Fort Yumánál, az erõd parancsnoka tudja: a fõnök fia bosszút fog állni, a hadi ösvényre lépett.
Duzzogi 2010 nov. 06. - 13:28:49 Előzmény feketevipera
Azt hiszem Feketevipera mindent elmondott. Inkább nézem dvd-n az Õ nevével fémjelzett vígjáték sorozatot.
feketevipera 2010 nov. 01. - 18:31:57
Nos, azért nem semmi ez az egymondatos ismertetõ, bár kétségtelenül nehéz lenne röviden összefoglalni a cselekményt. Amúgy pedig Mangas szerepét nem ISABEL Fernandez játssza, hanem ABEL Fernandez, legalábbis az IMDb szerint. És ez utóbbi hihetõbb is, hiszen Mangas férfi volt.
Egyébként magára a filmre nem érdemes túl sok szót vesztegetni, elég gyengus. Megpróbálkoztak ugyan némi lélekábrázolással, de ez nem túl sikeres. Ami elkeserítõ, az a filmben megnyilvánuló sablonos gondolkodás. Az indiánokat kollektívan gonosznak ábrázolják, jóllehet van egy-két becsületes közöttük, a katonákat pedig kollektívan jónak, holott akad egy-kettõ, akinek rossz tulajdonságai is vannak. Valamiféle hamis romantika lengi be a sztorit, mûindiánokkal és többé-kevésbé burkolt fehér felsõbbrendûséggel. Nagy vonalakban ennyit lehet elmondani a történetrõl, kuriózumként meg lehet nézni, de vannak ennél sokkal jobb filmek is.