A zöldellő fa alatt

Bakancslistához adom
Under the Greenwood Tree
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 94 perc, 2005

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Thomas Hardy klasszikus művének adaptációja. Erdőkkel körülvett elbűvölő falu Mellstock, ahova tanítónőként tér vissza Day gazda lánya, Fancy. Karácsony napja van, a kis falu templomában a helybéliekből álló falusi zenekar szolgáltatja az ünnepi énekekhez a zenét. Régi hagyomány ez. A szelíd, de határozott és öntudatos lány felbolygatja a kis falu életét. A falu templomában harmóniumon játszik, így a zenekarra nincs szükség többé. Első látásra megtetszik az egyik gazdafiúnak, Dick Dewey-nek, s a vonzalom kölcsönös, de a gazdag földbirtokos, Shiner és a vikárius Maybold érdeklődését sem fogadja közömbösen. Mindhárom férfi feleségül kéri és Fancy-nek döntenie kell, válassza a gazdag házat és birtokot, tegyen eleget apja kívánságának, vagy döntsön az elutazás, a velencei kiküldetés mellett, hiszen a falusiak nem szívlelik, a harmóniumát is elrontották már. Hallgathat-e a viktoriánus Anglia tradíciókkal terhes világában a szívére.

Stáblista:

Szereplők

Fancy Day
Dick Dewy
Reuben Dewy
Mary Dewy
Parson Maybold

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Rahar 2012 okt. 01. - 17:24:44 4/10
Mivel igen magas eme weboldalon az átlagpontszám, ezért megnéztem. A színészek jól játszanak, a képi világa és képi megvalósítása igényes. Viszont az alaptörténet és a cselekményvezetés kiszámítható, klisés, unalmas. Tehát aki szereti a pozitív kicsengésû romantikus filmeket az nézze meg. Viszont aki kifejezetten csak a jó filmeket kedveli, az ne nézze meg, valószínûleg látott már ugyanezt a problémát feldolgozó alkotást. Egyszer talán jó volt megtekinteni, de maga a történet annyira lerágott csont, hogy semmi új nem volt a filmben.
Prüntyütyû 2011 jún. 15. - 22:20:52
Kicsit csalódás a film, túl hamar történnek az események, könyvben jobb...egyszernézõs, pedig én annyira imádom a kosztümösöket.
10/10
Noncika 2010 ápr. 06. - 19:15:43 10/10
Kedves, aranyos, romantikus kis film:) Hasonlít Jane Austen történeteire.
10/10
Silvana 2009 jan. 03. - 18:18:41 10/10
:-) Charlotte Brontë, Thomas Hardy, Jane Austen, Charles Dickens halhatatlan romantikus szerelmi történetei, klasszikus mûvek.
Mesevilág, csodaszép ;-))
Természetesen a szükséges rossz is ott van.
Szinte minden tökéletes, és a végére (a kivételektõl eltekintve)pedig biztosan az :-)
hedi 2008 jún. 29. - 21:33:13
Újabb szuper romantikus film, ajánlom mindenkinek. H atudja vki, hol szerezhetném meg, kérem írjon, köszi. V :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu