A zsaru szava

Bakancslistához adom
Parole de flic
francia akciófilm, 98 perc, 1985

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Daniel Pratt megkeseredett, magányos, egykori szuper-zsaru évek óta egy afrikai kisfaluban él idilli, békés életet. Mikor megtudja, hogy lányát meggyilkolták, Lyonba utazik, hogy maga kerítse kézre a gyilkost. A rendőrségről régi kollégájának fiatal beosztottja, a bájos Sabine segíti, akit apránként lenyűgöz Pratt szakmai profizmusa és férfiúi vonzereje. A megszállott zsaru a lány segítségével rettenetes bűntény szálait kezdi felfejteni...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Viharsziget 2016 nov. 23. - 20:04:42 10/10
Nagyot lestem, mert ez nem egy megszokott Delon film, az eleje speciál olyan Van Dammeos volt, a többi meg az az igazi 80s évek akció! Örülök, hogy Delon még színészkedett ebben az idõben is, hogy jó kis akciófilmben is látható legyen....

TETSZETT!
bioscoopfan 2016 máj. 03. - 00:08:02 Előzmény feketevipera
A spoilerezés elleni szabályokat sajnos figyelmen kívül hagyta. :-(
feketevipera 2015 júl. 04. - 21:19:43
Számomra úgy tûnik, a Delon-filmek egyre laposabbak és jellegtelenebbek lettek az idõ elõrehaladtával. A 80-as évek közepére-végére már mintha kezdett volna kifulladni az egész, Delon is kb. ugyanazt a figurát adta elõ mindegyikben, és ha nagyjából egyszerre nézi meg az ember ezeket a zsarus filmeket, akkor egy idõ után elkapja az unalom. Gyakorlatilag ebben a produkcióban sem volt semmi önálló lelemény, egy szokványos bosszútörténet, engem kissé a Piszkos Harry-sorozat egyik részére emlékeztetett, ami szintén hasonló tematikára épült (talán a 2. rész volt az, ha jól emlékszem, amikor bûnözõket nyírnak ki sorozatban), plusz azért Nyugaton is elég sok olyan film készült a 60-as, 70-es, 80-as években, amelyik olyan kérdéseket feszeget, mint a rendõrség tehetetlensége, a bûnözés különbözõ értelmezése, "bûnüldözõ osztagok" stb. Amikor Jacques Perrin megjelent a színen, már nagyjából sejtettem a történet összefüggéseit és végkifejletét, szerintem kiszámítható volt az egész szinte az elsõ perctõl fogva. Túlságosan is sablonosra sikerült a sztori ahhoz, hogy aki látott már néhány hasonló alkotást, az ne jöjjön rá idõ elõtt a dolgok mibenlétére. A gond szerintem az, hogy nem ásott elég mélyre a film, holott elég sok mindent meg lehetett volna piszkálni (lelki dolgok, Reiner mentalitása), ehelyett kommersz akármi jött ki végeredményként. A másik probléma a hasonló témájú filmekkel pont az lehet (legalábbis úgy gondolom), hogy a bûnözõket kinyíró rendõr sem dolgozik tisztességesebb eszközökkel, mint a bûnözõk, és a dolgokat sarkítottan nézve azt mondhatjuk, hogy bizonyos szempontból értelmezés kérdése, mit tekintünk bûnnek, és kit tekintünk "bûnözõnek" (vagy "káros személynek"). Jelen esetben pedig azt is nehezményezem, hogy Pratt vétkességérõl gyakorlatilag nem nagyon gondolkodtatják el a nézõt, holott azért valamilyen szinten õ is hibás volt, hogy a lánya rossz társaságba keveredhetett, legalábbis az én értelmezésemben. Önmagában véve egynek elmegy a film (az idióta végjátéktól eltekintve), de szerintem a többi zsarus Delon-filmnél gyengébb, plusz sajnos inkább középszerû iparosmunka, mint bármiféle önálló koncepcióval, megoldással bíró mû. Elég sok sablon egymásra pakolva, rengeteg jellegtelen párbeszéd, kiszámítható történetvezetés, gyakorlatilag Delon testére épül az egész, no meg van benne elmaradhatatlan módon egy pucér nõ, és ennyi. Számomra legalábbis nem sok újat mondott, én többet vártam volna ennél. Viszont legalább nem nyújtották el túl hosszúra, ez nagy elõnye.
mimma 2015 júl. 02. - 23:15:23 Előzmény drProktor
1. az "amcsiszarok" egyike-másika meg sem közelítik
2. problémáid lehetnek, ha megmagyarázatlannak, összefüggéstelennek találod, no meg zavarosnak. az életben is nehezen találhatod meg az összefüggéseket :)
Lilko03 2015 júl. 02. - 22:49:11
Hááát, Delon tényleg nagyon jól néz ki így idõsebben, sokkal jobban, mint fiatalon. A sármja ellenállhatatlan. Szerintem nem rossz film, teljesen megfelel a nyolcvanas évek stílusának.
stenmore 2013 dec. 08. - 00:36:42
Nekem már lassan averzióim vannak a francia filmek iránt,nemigen nézek meg francia filmet.
drProktor 2013 dec. 07. - 23:16:08
Hát, sajnálom, de ez nagyon sz*r volt.
Lehet, hogy pl. koromnál fogva, én már nem gerjedek Delonra.
Úgy egyébkénr meg nagyjából egy b-kategóriás amcsiszar jellege volt.
Megmagyarázatlan helyzetek, összefüggéstelen "levegõben lógó" cselekmény.
S még zavaros is, kár rá az idõért.
Zsuzsi68 2013 dec. 07. - 22:08:59
Csak nálunk rossz a Duna TV vétele, netán az a Miki-ajándék, hogy hang nélkül adják le az egész filmet? Bosszantó!
10/10
Nágel Róbertné 2013 dec. 07. - 11:27:18 10/10 Előzmény nellynemeth
Számomra Delon 'A' színész, gyermek korom óta hûen Õ a fõ kedvencem. Ezt a filmjét 1988-ban moziban láttam, felejthetetlen élmény marad. Ez az egyik legzseniálisabb filmje, szerintem máig nézhetõ. Sokan nem kedvelik általában a francia filmeket. Én a kivétel vagyok, fõleg Delon miatt. Örülök, hogy most egymást követõ hetekben adja le a Tv a filmjeit. Még jobban örülnék, ha olyanokat is mûsorra tûznének, melyeket ritkábban adtak régebben. Nekem majdnem minden filmje meg van video-kazettán, pár db ráadásul eredeti franciában. Ma már sokan azt sem tudják, ki Õ - sajnos. Pedig Eastwoodhoz hasonlóan Delon is nem csak színész, hanem számtalan filmjének a rendezõje is, méghozzá nem is rossz rendezõ ! A sármja elképesztõ - rám a most 78 éves pasi is ugyanúgy hat, mint a Fekete tulipános Guillaume (ejtsd: Gíjom).
10/10
nellynemeth 2010 aug. 06. - 23:57:46 10/10
Érdemes megnézni eredeti hanggal.
Azt hiszem, most kell kiírni, hogy SPOILER
Az eleje felé, amikor a fiatal rendõrnõ megmutatja az ügyet, és utána Pratt és Reiner beszélgetnek, R. mondja: elkapjuk õket, zsaru szavamra! P. mondja: nyugodt vagyok, zsaru szavamra!
SPOILER vége.
Ez a szó szerinti fordítás. Lehet, hogy a szinkronban nem jön ki a szótagszám, vagy valami miatt, de a "zsaru szavamra" kifejezést bele kellett volna tenni, az fontos a film szempontjából. Ha feliratosan nézed, akkor ott van, vagy ha értesz franciául, akkor hallod.
10/10
nellynemeth 2010 aug. 06. - 23:16:02 10/10
Még az jutott eszembe, hogy Delon valóban remek formában volt ötven évesen. Egyszerûen õrjítõen helyes, és szuggesztív, és egyáltalán, meg kell veszni érte.
10/10
nellynemeth 2010 aug. 06. - 23:14:20 10/10
Szerintem szuper a film! Nemcsak Delon viszi a hátán az egészet, Jacques Perrin alakítása is különlegesen jó. A címe pedig talán azért a zsaru szava (és nem bosszúja), mert az elején Stéphane Reiner a szavát adja, hogy megtalálják a gyilkosokat, és a végén kiderül, hogy mit ér a szava, hiszen ... De nem folytatom, mert van, aki nem látta. Aki látta, talán érti mire gondolok.
10/10
Ayrton Corvus 2008 aug. 18. - 18:56:23 10/10
Az egyik legjobb zsarus filmje. Delon 50 évesen remek formában volt, a mai fiatalok példát vehetnének róla.
goodboy 2008 ápr. 29. - 11:03:57
A zsaru bosszúja találóbb cím lenne, amúgy elég sablonos krimi, tulajdonképpen az egész filmet Delon viszi a hátán és a film nem titkoltan erre is építkezik. Ennek ellenére nekem tetszett.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu