Aankhen

Bakancslistához adom
indiai thriller, 165 perc, 2002

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A megszállott és temperamentumos bankigazgató Vijay Singh Rajput (Amitabh Bachchan) elveszti a munkáját miután csúnyán megveri az egyik banktisztviselőt, aki megpróbál pénzt sikkasztani. Vijay nagyon dühös lesz amiért elbocsátják az állásából, ezért bosszút forral a bank ellen. Egyik alakalommal amikor Vijay a vakok intézete előtt megy el megérti, hogy a vak embereket is ugyan úgy meglehet tanítani bizonyos dolgokra mint a látó embereket. Megzsarolja a vakok intezetében tanító Neha-t (Sushmita Sen) azzal, hogy elrabolja az öccsét, amennyiben nem tanitja be bankrablásra az általa kiválasztott három vak férfit. Neha-nak nincs más választása ha az öccsét épségben vissza akarja kapni, ezért követi Vijay utasításait. Hirdetés útján kiválasztja a három vak férfit Vishwas-t (Akshay Kumar) akinek fejlett a hatodik érzéke, Ilyaas-t (Paresh Rawal) valamint Arjun-t (Arjun Rampal). Vijay arra gondol, hogy soha senki nem fog rájönni a rablásra, hiszen senki se.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
katyusa53 2013 okt. 22. - 20:37:54 10/10
***SPOILER PÓTOLVA***

El tudják képzelni, hogy három vak férfi világos nappal kiraboljon egy bankot? Márpedig a film szerint ez lehetséges.
Vijay Singh Rajputot, a bank egyik heves természetû vezetõjét elbocsátják az állásából, mert megvert egy kollégát. Ezért aztán olyan bosszún töri a fejét, amit nem feled a világ. Ezen rágódva botlik bele Nehába, egy vak gyerekekkel foglalkozó pedagógusba, akinek elmondja az ötletet. De a tanárnõ vonakodik, ezért elrabolja az öccsét. Így a tanárnõ már rááll, hogy a Rajput által kiválasztott 3 vak férfit: Ilyast, a zenélõ koldust, Arjunt, a még így is sikeres sportolót és a látónak született, de balesetben megvakult Vishwast betanítsa a feladatra. Egy erre a célra kibérelt épületben Rajput berendezi a bank élethû mását és a 3 tanítvány Nehának köszönhetõen lépésrõl-lépésre közeledik a bizarr cél felé.
És azon a napon, mikor bank új székházba költözik (amit elõzetes megállapodás alapján Rajput koordinál), 3 különös ügyfél - köztük egy burkát viselõ nõ - sétál be a bankba. Egy széllelbélelt srác személyében némi hiba ugyan becsúszik a számításba, de ettõl függetlenül simán megy minden és a tanítványok gyakorlatilag a személyzettel raboltatják ki a bankot. Rajput a kiérkezõ rendõrfelügyelõnek már-már eszelõsen bizonygatja, hogy a három különös ügyfél vak volt, ráadásul a burka nem is nõt, hanem férfit takart. De a személyzet mást állít. És Rajput elcsúszik a saját banánhéján, mert azt még egy rendõr sem hiszi el, hogy 3 vak világos nappal kiraboljon egy bankot. Vagy mégis?