Adás

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 90 perc, 2009

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Képzeljünk el egy világot, ahonnan eltűnt a kép képernyőkről. Nem működnek a monitorok és a televíziók. Hatalmas űr keletkezik, a képernyők előtt eltöltött idő helyén, az embereken az elvonás tünetei jelentkeznek. A megmagyarázatlan képhiánnyal szembesülve pánik és a félelem uralkodik el rajtuk. Az "Adás" ennek a világnak tárja fel kapuit, a furcsa jelenség utáni hónapokban. A kezdeti rémület lassan elcsendesült, a társadalom feleszmélt az első sokkból és alternatívákat keres az élet működtetésére. A kezdetben megbénult városok infrastruktúrája lassan új keretek között éled újjá.
Egy ilyen a városban élnek főszereplőink, három fiútestvér (Terhes Sándor, Rátóti Zoltán, Hajduk Károly). Együtt vagy magányosan, de mindhárom testvér saját sorsát próbálja túlélni, miközben a képnélküli világ nehezedik rájuk.
Bemutató dátuma: 2010. január 7. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Andrea4378638467587 2021 márc. 13. - 16:41:11 1/10
Az akasztófáravaló gyerek keresztbe fekszik az úton, majd megüti a nőt, és a haverjaival ellopják az autóját.
Ez a W. Kata "színművésznő" olyan mesterkélten mondja a szövegét, hogy rossz hallgatni.
Csak az elejét és a végét néztem meg.
olahmiki1959 2016 jan. 06. - 07:32:06
Csak most néztem meg, de nem volt benne sok köszönet.
Borzasztóan gyenge, "lilagõzös" film, nagyon hosszú üresjáratokkal, egyszerûen unalmas az egész, és az emberben csak egyetlen kérdés merül fel, miután megnézte ezt a vacakot:
- Mit akart ezzel mondani a rendezõ? Egyáltalán, mi a fenének kellett elkészíteni ezt a fércmûvet?

Elfecsérelt másfél óra az ember életébõl, ráadásul, 4 db reklámmal megszakítva!
Katasztrófa!...:)
vpeti73 2011 jún. 26. - 02:31:24
***Spolier***


**************

A UPC tékéban láttam meg, 0 forintos kategóriában. (Igaz, a legtöbb magyar film ingyenes most.) Nem is ért többet.

Az igéretes cím mellé semmit sem kap az ember. A címben jelölt dologhoz semmi köze a filmnek, a kezdúkonfliktust leszáámítva. Semmit nem tudunk meg az emberek életérõ (csak egy családról pár dolgot, de nem sok mindent), azon kívül, hogy járnak konditerembe és uszodába az emberek (mintha) most nem járnának. Könyvár nem is szerepel a filmben.

Van egy alapkonfliktus, amit a tévé hiánya robbantott ki, de ezt leszámítva abszolút nem errõl szól a film, hanem egy hullaleltüntetéses abszurd dráma (szürreális környezetben*) az egész. Némi utalás van csak a tévé hiányára, pl. sokan akarnak moziba menni, meg a kocsmában mozifilmet vetítenek.
Mi ennek a lényege? Gyilkol az ember, ha nem lesz tévé?

*Elvileg magyar film, de a tengerparton játszódik valahol a mediterrániumban, némile szürreális háttérrel.
.
1/10
Murphyyy 2010 márc. 20. - 12:42:13 1/10
Lehet csak én vagyok lemaradva valahol de ez a film szörnyû rossz lett.. Nekünk kötelezõ volt megnézni sulival, de a fél társaság aludt rajta.. Én végigszenvedtem de hát.. remélem soha többé nem kényszerítenek ilyenre...
Charles Foster Kane 2010 jan. 09. - 23:17:34
Szemle után ennek is majdnem egy évébe került, mire mozikba kerül... Pedig anno baromira érdekelt, mégis kihagytam. Tanulság: idén nem hagyok ki semmit, ami érdekel! :D
vpeti73 2010 jan. 09. - 22:41:11 Előzmény Prag
Még nem láttam a filmet, most találtam csak rá.

Úgy tûnik, megint egy jó alapötlet, amit sikerül alaposan elrontani!

Mert azt gondoltam, hogy a könyvek olvasása fontos szerepet kap a káosz lecsendesedése után.
Dius 2010 jan. 07. - 13:14:08
Hallottál - 2 t-vel, természetesen! :)
Dius 2010 jan. 07. - 13:13:38 Előzmény Prag
Kedvesem, hallotál már a SPOILER használatáról..?
Szeretném megnézni a filmet, de mondhatni lelõtted a poént.
kissdaniel 2010 jan. 07. - 12:51:53
Kissé szánalmas, hogy egy ilyen magyar filmet csak két moziban lehet megnézni a premier hetén...
Dylan_ 2010 jan. 06. - 21:02:04
Érdekes..
4/10
Prag 2009 febr. 04. - 17:04:18 4/10
***SPOILER PÓTOLVA***

A film szerintem hangulatában, látványvilágában, jól megszerkesztett mû. A világgal, amiben játszódik már vannak problémáim. Sok részlet teljesen elnagyolt, vagy nem tûnik logikusnak. Nincs kép, azaz nincs adás? Na és mi van a DVD-kkel? Áram kell, hogy legyen, mert az egyik helyszín az egy akkumlátortöltõ állomás. Látjuk is a mozikat, hogy vetítenek filmeket (akkor csak a projektorok mûködnek és a monitorok nem?). Ha már tényleg nincs semmilyen mozgókép, olvasni azért csak nem felejtettek el emberek. Vagy ha igen, akkor miért nem derül ez ki? Sok hasonló problémát véltem felfedezni, de talán mindez nem lenne annyira gond, ha a dramaturgia mûködne. Nem mûködik, gondolom pont ez volt az alkotói szándék, hogy érezzük ebben a világban szinte mindegy már, hogy ki él és ki hal meg. Ám ebben a nihilben kb. fél óra után teljesen befárad a nézõ, mert nincs mi vigye elõre a filmet. Amikor Vilmost leszúrják a végén ugyan annyira nem tûnik tetõpontnak a filmben, mint ahogy nem tûnik fordulópontnak, amikor a feleségét véletlenül megöli az elején.
1/10
Fuless 2009 febr. 02. - 11:09:27 1/10
Messzirõl el kell kerülni ezt a filmet!1,5óra kemény szenvedés,ha fizetnének azért,hogy megnézzem ezt a filmet újra, elég komoly ajánlattal kéne ahhoz elõállni...