Adios, gringo!

Bakancslistához adom
olasz-francia-spanyol western, 91 perc, 1965

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Brent Landers (Giuliano Gemma) egy régi ismerősétől marhákat vásárol, ám a következő városban kiderül, hogy a marhák valaki másé voltak. A tulajdonos megpróbálja megölni Landerst, aki önvédelemből lelövi a férfit. A helybeliek rövidúton meg akarják lincselni Landerst, aki elmenekül, és nem nyugszik, amíg nem akad Gil Clawson nyomára, aki csőbe húzta.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tamas Kugyela 2019 okt. 15. - 21:04:57 Előzmény Pacala és az ajtó
Az Adios Gringo film ami nem hiába kapta a nevét hiszen a film főhőse számára miután megismerkedik Alival akiről itt még semmit sem tudunk valamint a fiatal revolver hős akinek a neve itt még pusztán Gringo egy mondattal a film főcímével köszönnek el tőle, mikor Alival ott hagyják a várost. Ha valakitől így köszöntek el akkoriban, és az illető 1 revolverhős, magára vette, és nem felejtette el, plána nem ha ő leplezte le a mexicóiakat, megmentett valakit, és a kezdetleges háborút is megnyerte a mexicóiakkal szemben amerikai bajtársaival, barátaival, ez nagyon is kulcs pontja ennek a filmnek, viszont nem a tetőpontja. Bent Landers-Ringo édesapja itt bár nem említik, nem kerül elő a filmen a 3 part elárulja édesapja Montgomery Brown szenátor, aki megfelelő kezekben kormányoz, hiszen ez 1 álmos, csendes, nyugodt kis város. A fiatal Ringó erről még semmit sem tud, valahol az adios Gringo után itt kapcsolódik be a 2 rész Pisztolyt Ringónak. A helyzet bonyolódik Ringó megnősül, vége az esküvőnek, és Pacho Fuentes nemcsak Montgromery Brown feleségére a kormányzói posztra is szemet vet összegyűjti a mexicói sereget és ki eszel 1 tervet hogy amíg Ringó az amerikai polgárháborút járja hogyan legyen e csende skis város befolyásos, gazdag, jól menő ura. Persze ez a történet része a pisztolyt Ringónak, a Gulianno Gemmát játszó személy azonosul azzal, ki az édesapja, ki a családja. Amíg ő távol van Fuentesék terve sikerrel jár Montgromery Brown szenátor meghal, 1 gólyóval a szívében a film szerint amit a Ringó visszatér filmből tudunk meg amikor a fiatal pisztolyhős visszajön a városba, és bár részleges amnéziában szenved, percről percre nyer i vissza emlék képeit, és mexicóinak álcázva magát próbál bosszút álni. Az elhintett történet idősebb szereplőnkről, apáról akit csak említenek elvitte a szíve, golyó ezt Fuenteséken kívül Minosotis tudja aki elmondja neki mi történt hisz elejétől kezdve érzi hogy neki ez a fazon ismerős. Összeszedik a csapatot miután fuentesék úgy tudják a fiatal ringó nem tért vissza szintén halott, viszont nagyon jó csavar a történetben és az esküvőn mikor Fuentes majdnem elveszi Alit feleségül Ringó egyenruhában tér vissza, megmenti a családját, és ezt a csendes kis várost, és felfedheti valódi rangját,kilétét. Mindezek után ott hagyja a birtokot, családjával együtt elmennek a várósból és ő újra Montgromery Brown kapitány
Pacala és az ajtó 2016 febr. 02. - 00:26:06
a 70es évek vége felé,Romániában nagy sikerrel vetítették a mozikban. volt jó pár év amikor a spagetti western filmek tömegeit vásárolta az ország és adták õket a mozikban fõleg és néha a tévében.én többször láttam,Giuliano Gemmat is ekkortól ismerem és szeretem.
olahmiki1959 2013 nov. 30. - 12:50:59
Na, ez az a film, amirõl életemben nem hallottam.
Viszont a nemrég elhunyt Giuliano Gemma miatt meg fogom nézni, és még az is lehet, hogy egész jó lesz.