Adósság

Bakancslistához adom
Dlug
lengyel játékfilm, 106 perc, 1999

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A film igaz történeten alapul.
Varsó, 1999 Januárja. A rendőrség kifog a Visztulából két plasztik zsákot benne két fejnélküli emberi testet. Úgy magyarázzák, az orosz maffia-háború egy újabb fejezetéhez érkezett.
Három hónappal korábban... Adam és Stefan éppen csak röviddel tanulmányaik befejezése után, munkát, megélhetést keresnek. Mint új vállalkozóknak már majdnem sikerül egy olasz motorokat áruló céggel szerződést kötniük, amikor a bank fedezetet kér az ígért kölcsönre. Futó ismerősükhöz, Gerard -hoz fordulnak segítségért, aki egy bánya fedezetét ígéri, de mint kiderül az üzlet 25 %-nak fejében. A fiúknak túl magas az összeg és azt válaszolják, nem veszik igénybe. Gerard válasza erre: térítsék meg akkor az eddigi költségeit: 6000 dollárt! A fiúk nem akarnak fizetni, Gerard válasza: akkor 8000 dollár! És legközelebb már 12 ezer dollár a követelés. Életüket a férfi hamarosan pokollá változtatja...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
trudy 2013 nov. 21. - 14:30:15 8/10
Valószínûleg nem sok magyar nézõhöz jut el ez a film. Ha unjuk már az amerikai filmeket, nem rossz választás, de ha valami oknál fogva a kelet-európai - lengyel kultúrával ismerkedünk és/vagy lengyel filmekhez támad kedvünk, kifejezetten érdemes megnézni. Eleinte kissé idegenül és kisszerûnek hathat a film története egy külföldi nézõ számára, de ha kitartóak vagyunk, kb. 30 perc után beindul a cselekmény és meglehetõsen lebilincselõvé és érdekessé válik.
Ha valaki szereti az igényes, realisztikusan izgalmas krimiket, nem fog csalódni, a történet viszonylag egyedi, és ha meg tudunk barátkozni a film relatíve kisszerû, kelet-európai hangulatával, akkor egy amerikai krimikkel is vetekedõ élményt nyújt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu