Adsz vagy kapsz

Bakancslistához adom
Trick 'r Treat
kanadai-amerikai horror-vígjáték, 82 perc, 2008

Értékelés:

124 szavazatból
Szerinted?

Október 31-e, Halloween a boszorkányok és szellemek ünnepe. A felnőttek töklámpásokat faragnak, a gyerekek maskarába öltözve járják a házakat és azt mondogatják: Adsz vagy kapsz! A tulaj pedig, ha nem akarja, hogy rohadt paradicsommal dobálják meg a házát, édességgel kedveskedik nekik. Az ünnep alkalmából négy rémmese elevenedik meg. Az egyikből kiderül, hogy a középiskola igazgatója elvetemült sorozatgyilkos, a másik a Piroska és a farkas sajátos változata. A harmadik helyi legendát idéz, míg a negyedik az öregember bűnhődését mutatja be, amiért nem adott cukrot a Halloweenkor kopogtató gyerkőcöknek.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Joan Fontaine 2019 okt. 26. - 09:38:57
Az a baj ezzel a filmmel, hogy az alkotót sajnos eleve átprogramozták a gagyi kategóriába. Pedig maga az alap koncepció nem lett volna rossz, ott a buszos dologgal a lápvidéken. Ebből az egy szálból kellett volna a többi elhagyásával csinálni egy jó kis thrillert, és nem horror komédiát . Sok helyen rendkívül gusztustalan és gyomorforgató, ahogyan az előttem szólók is írták, ami kár. Egyébként a végén az öreg szitkozónak-nem akarom leírni, kinek- voltak egész komikus szövegei is. Szóval nagyon vegyes, másként kellett volna hozzányúlni a témához, mert így, ebben a formában nagyon nem jó.
frenchbullie 2015 szept. 06. - 09:25:11
Üdv! Merõ jóindulatból fakadó figyelmeztetésképp:-), csak óvatosan azzal, hogy a hányásos rész miatt elmegy az ember kedve ettõl a mozitól!!! Mert ilyen nyilatkozatok után könnyen megkapja az ember, hogy nézzen inkább babatévét. Haha:-) Tudom, akinek nem inge ne vegye magára, és nem is válaszként szerepelt a hozzászólásomra anno ez a frappáns vélemény, de óhatatlan volt nem észrevenni a célzást. Talán ilyesmire mondják, hogy más öröme ne legyen.

Már kezdtem megriadni, hogy csak nekem nem jött be igazán az Adsz vagy kapsz, de most megnyugodtam kissé:-)

Roald Dahl-t pedig én is kedvelem.
Nagy1A 2015 szept. 06. - 08:13:42
Spoiler! Hááát....lehet, hogy a baj velem van, de nekem a kissrác csokisugárhányászuhatagánál elment a kedvem ettõl a filmtõl. Ismét végigolvastam a hozzászólásokat, igazán megoszlanak a vélemények és én azokkal értek egyet, akiknek nem tetszett a film. Összességében valóban nem volt se horror, se vígjáték, a végén már lassan fárasztó volt. A képi megvalósítás valóban szép, a halloweeni hangulat is ötös, attól eltekintve, hogy a valóságban nincs ilyen hangulatos utcai buli. Ez olyan mnt a hálivúdi filmek tengerpartja, ahol tökéletes csöcsös csajok görkoriznak az úton, a valóságban meg csupa dagadt, rusnya amerikai csaj flangál ott. A kis töklámpásnak valóban nem kellett volna levenni a maszkját, sokkal érdekesebb volt úgy, de ez csak egy apróság. Mindenki a Meghökkentõ mesékkel asszociál és ez igaz is, mert azok rendkívül jól megcsinált, Dahlnak köszönhetõen jól megírt rövidfilmek voltak, egy--egy rész 20-25 perc és snitt. Ott ültél a slusszpoénnal a végén és meghökkentél, majd végiggondoltad és még el is mosolyodtál sokszor! Vártad a következõt. Itt viszont a négy történet sok volt egyszerre - a kevesebb több lett volna! Nem volt ideje az embrnek ahhoz, hogy kiélvezze a meghökkenést. Ha a filmnek az elsõ nagy poénnál lett volna vége, amikor a kissrác "töklámpása" forgott az asztalon, akkor az ötös! Szerintem ez a snitt és az amikor a kis töklámpás a cukorral leszúrja az öregrõl a csokit, az volt a igazán Roald Dahlos - meghökkentõs. Leginkább az igazgatós sztori tetszett, ahogy dünnyögve megy vissza a fiához.....töklámpást faragjunk....mi!!....apa, gyere már....mi!!...kellemes Halloweent.....az anyád....azután lemennek a pincébe! Ha itt van vége akkor jó! A Piroskásban a kerekmellû kiscsaj volt a legjobb, a sztori itt már sablonos és erõltetett, a buszos és az öregemberes együtt úgy elment, de az igazgatós nagyon jó lett volna.....befejezve. Most, hogy így kielemezten, jobban összeáll a kép és jobban tetszik, mint tegnap este, de akkor egyszerre sok volt.......nem tetszett.
10/10
nagyattilaferenc23@gmail. 2015 aug. 11. - 02:18:52 10/10
meglepõen jó film volt! jó forgatókönyv!
5/10
mrhun2 2014 nov. 02. - 11:50:39 5/10
Huh... Hát éjszaka néztem.
Mûfajához semmi köze.. És azért mert elfújunk egy töklámpást nehogy már meg kelljen halni.
*Spoiler*
Miért kellet az a farkasos jelenet bele és hogyan került a 'vámpíros' férfi oda.. Fõleg,amikor az elején még a hullákat ássa és a gyerekével tervezték,hogy elmennek.
Érdekes számomra az elején az full csokinak tûnt,amit okádott a kölyök,majd a férfi ingén már vér volt,nagyon gyenge megvalósítás.
A buszos elmélet jó LETT VOLNA,ha nem b*sszák el a gyerekekkel,hogy lemennek és akkor, 'mint' zombik megeszik õket.. Akkor hogyan teleportáltak a végén a buszsofõrhöz,ha lényegébe hús és vér emberek..Fura.
Ez a kis tökfigura még tetszett egyébként,olyan szempontból,hogy a GYILKOSOKAT ölje meg. De akkor a csaj,mert elfújt egy lámpást miért került közéjük.
Sejtettem azt,hogy a végén,amikor az öreggel cseszekszik és sokat küzdenek,akkor egy bizonyos 'Pál fordulásra' akarta rávenni õt. Ez addig oké is volt,amíg jöttek a gyerekek és adott nekik cukrot. De minek kellett úgy befejezni,hogy megjelentek az iskolás gyerekek egy 'Adsz vagy kapsz' dumával.. Amikor az öreg tudta,hogy mi a szitu és változott volna szerintem.
*Spoiler vége*
Nekem valahogy,ha a gonoszok békén hagynak valakit akkor az utána sokkal jobb,ha nem csesztetik utána az adott illetõt. Vagy megöli,vagy nem.
A mûfajra visszatérve..
Nem nevettem,egyszer ijedtem meg,amikor szétcsattant a lámpa búra az öreg lakásába.
Ezzel csak az a baj,hogy a horror-vígjátéknak az a lényege,hogy inkább nevessünk.
Egyedül a szánalmas megvalósításon és az oda nem illõ jeleneteken nevettem kínomban.
Aki egy laza egyszer nézõs filmre vágyik bõven bármikor még ha félõsebb is vállalja be.
Nem nagy szám,egyszer azért megérte.
5/10
Meklód fia 2014 szept. 30. - 17:09:31
elsõnek azt hittem 4 egymásutáni történetet kapunk. de nem, ezek mind egy idõben játszódnak egymáshoz közel és némely szál össze is fut a másikkal.
Ahhoz képest, hogy még ezelõtt soha nem hallottam róla, meglepõen jó film.
tokoloko 2013 okt. 31. - 20:01:40
Jó kis film Halloweenre.
denyiro 2013 júl. 07. - 16:51:39
A film nem hagyományosan felépített idõrendileg így aki nem figyel a részletekre az nem is tudja mi miért történik. A történetek egészet alkotnak és meg lehet találni az ok-okozati viszonyt.

SPOILER
pl. a buszsofõr)
10/10
nuiii 2013 júl. 07. - 10:57:18 10/10 Előzmény King Diamond
SPOILER
a tökfejû kiscsávó szerintem kifejezetten aranyos volt zsák nélkül, de szerintem nem is akarták õt ijesztõre venni, arra ott volt a többi buszos gyerek (vagy mi), inkább viccesre.
10/10
nuiii 2013 júl. 07. - 10:49:09 10/10
közben rájöttem miért lehet alacsonyabb a pontszám itt, mint az imdb-n (általában fordítva szokott lenni): a szinkron az oka...az tényleg hátborzongató...
buncow 2013 júl. 07. - 02:16:03
Jaja, most néztem meg, se eleje se hátulja, de nagyon faszán megvannak csinálva a jelenetek, bármirõl is szóljanak :D
10/10
nuiii 2013 júl. 06. - 15:06:42 10/10
ez egy baromi király halloween-os horror. nem is értem ezt az alacsony pontszámot.
6/10
nikato 2013 ápr. 18. - 17:39:31 6/10
Találtam logikát a filmben! SPOILER: A buszos történet parás volt számomra, amikor leereszkedtek a buszroncshoz stb.. meg amikor a tökfej üldözte az öreget a házban, bár az meg már túl uncsi volt, túl hosszadalmas. De meglepõ votl amikor lehúzta a zsákot a fejérõl, meg, h õ volt a buszsofõr, és lényegében õ is megkapta amit érdemelt, meg a fejlevágós férfi is.. SPOILER VÉGE Örülök a para szerdáknak, de ez egy kissé gagyi volt, de ijesztgetésnek nem rossz. :D Megnézném még egyszer.
5/10
Attila G. 2013 ápr. 18. - 12:58:31 5/10
A hányós jelenettel még nekem se volt bajom. Már megszoktam az ilyesmit.
Viszont a farkasbõr lehúzós jelenet nekem valahogy összefolyt.
LORDJAGERMEISTER 2013 ápr. 18. - 10:03:19
Próbálok másokat nem degradálóan, az ízlések és pofonok elvét szem elõtt tartva nyilatkozni a filmrõl: érdemtelenül ismeretlen, frappáns, meghatározhatatlan mûfajú, szórakoztató mozi. Nagyon élveztem. Levették a bõrüket a farkasemberek :) Hát nagyon jó! 9-es. Nagyon kellemes csalódás volt. Vért okádott a gyerek sugárban? Gusztustalan? Az!!!! Nagyon jó. Aki nem bírja a gusztustalan dolgokat, nézzen BABY TV-t.
5/10
Attila G. 2013 ápr. 18. - 01:43:01 5/10
Egy dolgot elfelejtettem. Ha nem olvastam volna el a commenteket, és megkésve a tartalmat; számomra ki sem derült volna, hogy az a bizonyos iskolaigazgató iskolaigazgató. Úgy látszik túl rövid az a reklámszünet...
5/10
Attila G. 2013 ápr. 18. - 01:09:06 5/10
Nah, akkor kezdem a végével. 10/5

Az elõzetesek után nagyon vártam ezt a filmet. Viszont mostanában, ha egy filmnél meglátom, hogy cirka másfél órás; akkor elgondolkozom azon, hogy ki lehet-e abból valamit hozni. Mostanában valahogy hozzászoktam a minimum 100-110-120 perces filmekhez. Néhány reklámszünettel megtûzdelve. OFF. Amúgy talán azon kevesek közé tartozom, akik szeretik a reklámszüneteket. Ésszel kell kihasználni. Ilyenkor szoktam kimenni nasiért, a "természetbe", stb. Néha várom is a reklámszünetet; csak azt rühellem, ha valakinek szó szerint a szavába vágnak vele. ON.

Amikor olvastam/hallottam, hogy 4 sztori van benne, még inkább elgondolkoztam azon, hogy elég lesz-e a szûk másfél óra mind a 4 kibontakoztatásához.

Na meg... Kissé már elején elvesztettem a fonalat. Az elején volt egy pár perces valami; nem tudtam eldönteni, hogy vajon az is már a 4 történet egyike?
Amúgy talán hibát követtem el azzal, hogy nem olvastam végig nagy figyelemmel a film elõtt a tartalmat; mert bár nagyjából elkülönültek a történetek; mégis az elsõ pár perc miatt nem voltam teljesen képben.

Amúgy az a vicces, hogy a stáblistát sem olvastam el elég figyelmesen, mert... Szimpatikus volt több csaj is a filmben; s az egyik arca ismerõs is volt. S a commenteket olvasva jöttem rá, hogy azért volt ismerõs, mert Õ Anna Paquin, akit eleve csípek. Talán azért nem ismertem fel, mert viszonylag ritkán látok vele filmet.

"Horror-vígjáték".
Nos. Volt benne egy csipetnyi fekete humor, de valahogy nem igazán tudtam nevetni a filmen.
Horror több volt benne, mint humor.
Nekem is a buszos sztori és a végkifejlete jött be leginkább.
Illetve néhol eszembe jutott a filmrõl a Tapló télapó címû film - a tökrongáló dagi gyerek miatt (talán abban is õ játszott?) - meg a Rémálom az Elm utcában filmek bizonyos jelenetei.

Összesítve nem nevezném xarnak a filmet; de nem is hozta azt az extázist, amit vártam tõle.
Pont ezért van a 10/5-ös pontszám.

Szóval nem tudom egyértelmûen kijelenteni, hogy tetszett, vagy nem tetszett. Maradok középen.
auriga9999 2013 ápr. 17. - 22:37:28 Előzmény atesz07
Kicsi csíra, ha valaki osztogatja az említett jelzõt, az te vagy. Valószínûleg belõled fakad. Nézd végig a hozzászólásaidat.
10/10
ADIZS 2013 márc. 03. - 01:00:54 10/10
Ez nem horror, nem is vígjáték, nem is horror-vígjáték... ez egy... nem tudom mi, de baromi jó. Mindegyik sztori horrorból indul, aztán amikor az ember nem várná, átvált valami röhejesbe és önmagát teszi komolytalanná, de pont ettõl jó. Nekem nagyon tetszett, nem értem miért csak ennyi pontja van.
8/10
frenchbullie 2012 nov. 01. - 18:45:17
Üdv! Gondoltam, - mivel olvastam jókat is a filmrõl - Halloween alkalmával érdemes lesz megnézni. Tévedtem. Egyszer sem rezzentem össze, viszont igen gusztustalannak találtam az egészet. Spoilerféle Már az elején kiakadtam, mikor a dagi, vörös kiskölyök sugárban okádott... Fúj!!! Bíztattam magam, hogy hátha ezek után következik a humor meg a rettegés, de semmi... Kb. háromnegyed óra után feladtam. Erõs idegzet nem szükségeltetik ehhez a filmhez, max. erõs gyomor:-)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu