Afrikai szeretők

Bakancslistához adom
Die Weisse Massai
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 126 perc, 2005

Értékelés:

135 szavazatból
Szerinted?

Carola (Nina Hoss) éppen hazafelé indulna kenyai nyaralásáról, amikor véletlenül találkozik a szamburu törzshöz tartozó Lemaliannal (Jacky Ido), aki hagyományos harci öltözetével és fegyvereivel igencsak lenyűgöző látványt nyújt az európai nő számára. A rövid találkozásnak fatális következményei lesznek: Carola hirtelen úgy dönt, mégsem utazik vissza Svájcba, hanem Kenyában marad és megkeresi Lemaliant - barátját (Janek Rieke) viszont hazaküldi egyedül.

Az afrikai vadonban egyedül próbálja felkutatni a maszáj harcost, mígnem Maralalban találkozik és összebarátkozik a német Elisabeth-tel (Katja Flint). A városban újra összefut Lemaliannal, s követi őt falujába, Barsaloiba. Carola úgy dönt, végleg hátat fordít régi, svájci életének. Nem kis akadályokat kell leküzdenie ahhoz, hogy alkalmazkodjon az afrikai vadonban uralkodó viszonyokhoz, s új életet teremtsen magának. Ám amiről azt hitte, hogy élete nagy szerelme, az idő múlásával rémálommá változik. Carolának el kell gondolkoznia azon, hogyan mentheti meg magát és kétéves kislányát.

A film alapjául Corinne Hofmann Afrikai szeretők című regénye szolgált, mely négymillió példányban kelt el világszerte. Nem mindennapi szerelmi történet az Afrikai szeretők - a klasszikus romantikus drámák hagyományait is szem előtt tartva, két világ ütköztetéséből egzotikus, szokatlan stílusú film született.
Bemutató dátuma: 2006. április 27. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
deadscott 2022 márc. 28. - 14:08:23 6/10
A könyv pocsék, ez meg unalmas.
Ajánlom helyette Harald Baldr vlogját:
https://www.youtube.com/watch?v=YCiIQqJ9iGo&list=PLIvXbONfyd8ucYnkR80diFbVUI8jv6Xud
1/10
marxengelszleninsz 2015 márc. 16. - 15:38:24 1/10
Tökéletesen egyetértek az elõttem szólóval.. nagyjából egy kihajtós képeskönyv szintjét hozta. Papírmasé figurák, elnagyolt, felszínes, gyakran összefüggéstelen történetvezetés. Sajnos ez a film majdhogynem értékelhetetlen. A jelenlegi 7,9-es pontszám nevetséges.
2/10
csineva-xx 2014 febr. 08. - 15:51:50 2/10
Júj... Nyolcas???
Ez egy nagyon gagyi film...
Nincs egy kidolgozott karakter, egy fikarcnyi mélység sincs benne, hiányzik belõle valamiféle szellemiség, unalmasan egymás mellé vannak pakolva az események, a felszínessége szinte bántó, harmatgyengék a drámai elemek, itt-ott okoskodó, rendezetlen, bocsánat, de ostoba... Valahogy olyasmi élmény, mintha egy nagyon éretlen mesélõ úgy mesélné el élete egy meglehetõsen lényeges részletét, hogy közben cseppet se hajlandó érte vállalni a felelõsséget... Még hallgatni is kínos lenne... De még annál is vacakabb! Lemalian kap egy kettest, a többit hagyjuk is...
Edmond Dantes 2014 febr. 06. - 21:19:25 Előzmény olahmiki1959
Miééért, Fehér Klára -ahogy pamparam jópofán félreírta- "súlyfeleséggel" küzdött? :o)
savernake 2014 febr. 05. - 11:04:53
Corinne Hoffman, a könyv/film írója és fõhõse a csoportképen jobbra.
Cordelia 2014 febr. 04. - 21:23:04 Előzmény kammerer
úgy tudom több címet adnak, nem fordítják le az eredetit. Aztán a forgalmazó vagy kicsoda kiválaszt egy neki tetszetõs címet. Ebben az esetben szerintem azt feltételezték, hogy a magyarok nem tudják, hogy a maszájt eszik vagy isszák. Félrevezetõ lett a cím, igazad van.
olahmiki1959 2014 febr. 04. - 13:55:34
Az elõzõekhez még csak annyit, hogy az "én nõm" - ha fogalmazhatok így, - NAGYJÁBÓL a kitûnõ írónõre, Fehér Klárához hasonlított, akirõl megpróbálok belinkelni ide egy képet, hogy kiderüljön, kire is gondolok.
olahmiki1959 2014 febr. 04. - 13:49:19
Ezek közül egyik sem...
Akkor bocsánat, úgy látszik, tévedtem.
Ezek szerint nem csak egy ilyen eset volt, hanem több is...
Nagyjából 2 éven belül mutatták a tv-ben, hogy egy olyan külsejû nõ, akit leírtam, beleszeretett egy afrikai törzsfõnökbe, és minden civilizációs kötöttségét, az egész addigi életét felrúgva, nem törõdve a társadalmi konvenciókkal, az elõítéletekkel, a negatív véleményekkel, hozzáment a pasihoz feleségül, és ezek után ott fog élni vele, mint a törzsnek tagja.
Azért vagyok meglepve, mert teljesen meg voltam gyõzõdve arról, hogy ez volt az a nõ, de ezek szerint nem.
Mindenkitõl elnézést kérek...
Jól pofára estem, már nem elõször, és valószínûleg nem is utoljára...:DDD
olahmiki1959 2014 febr. 04. - 08:55:01
Valamilyen mûsorban - talán egy híradóban, vagy magazinmûsorban - én egyszer láttam ezt a svájci nõt.
Nem a színésznõt, hanem az eredetit, akinek az életérõl ezt a filmet elkészítették.
Hááát...
Anélkül, hogy bárkit meg szeretnék bántani, azt kell mondjam, hogy a jókora súlyfelesleggel bíró, szemüveges, már nem éppen fiatal hölgy valószínûleg két kézzel kapott a lehetõségen, hogy egy izmos, jóképû fekete bennszülött pasi szemet vetett rá, és ez az eufória vakíthatta el annyira, hogy nem is gondolta át a tettének a következményeit, hanem szinte ész nélkül vetette bele magát ebbe a kapcsolatba.
A többit tudjuk...
Tanulságos volt...
offtopic
efrem 2012 aug. 22. - 22:56:36
sajnálom,h megnéztem ezt a történetet. én szeretõk témát vártam. az,h egy svájci nõ akar vmit,és körömszakadtáig végigviszi,mert a svájci civilizáció majd érvényesül. nem gondolt arra,h az ilyen fejletlen, a civilizációt hírbõl sem ismerõ népek ellenállnak neki. a misszionárius sem mert tenni semmit. puskával zavarta el a kiskölköket. mit akart ezzel misszionálni? ez nem szerelmi történet,hanem egy háborodott nõ élete, és még meg is írta ! ha engem így megk nának,/ szinte megerõszakolta õt a ffi/,akkor nem hogy nem megyek vele sehova,de nagyon gyorsan elhúznám a csíkot. nagyon sajnálom az ilyen kultúrájú emberek életét. pl. a lányoknak megvágják a csiklóját,h ne tudjon élvezni. de ,a fiúkkal nem tesznek ilyen mûtéteket. de, ez több népnél ismert.az EMBERISÉG mint olyan,még nagyon messze van attól,ami a dolga. JOBBÁ TENNI AZ ÉLETET
7/10
M.Zs.F 2012 aug. 05. - 12:05:31 7/10
Olvastam Corinne Hoffman könyvét, s ott megfogott a történet. A film gyakorlatilag teljesen hû a könyvhöz, azaz ahhoz ami valójában történt, csak el van nagyolva, bár nyilván adott volt egy játékidõ-keret. Azt hiszem ha azok a részek amik a könyvben is szerepelnek rendesen ki lettek volna dolgozva akkor nem lennének "szegény Lemalian" kezdetû mondatok. Carola, azaz igazi nevén Corinne jóval-jóval többet fektetett a kapcsolatba, és megküzdött nemegyszer maláriával, a hivatali bürokráciával, a törzs tagjaival, a szokásokkal, s a saját szüleivel is. A szülésbe majdnem belehalt, amit pedig a filmben látunk hogy angolul beszéltek az azt hiszem hogy miattunk nézõk miatt van. Corinne folyamatosan a maszáj-szamburu nyelv tanulásán volt. Lemalian, eredeti nevén Lketinga idõvel eszét vesztette, aminek az egyik oka a féltékenység volt, és állítólag a rendszeres mirarágásnak is köszönhette.

10/7
8/10
orizatriznya 2012 jan. 03. - 14:03:36 8/10 Előzmény Abelinda
Pontosan!
Csak én sajnáltam szegény Lemaliant?
SPOILER
A nõ felforgatta az egész életét, többször is megalázta a törzs elõtt (igaz, akaratlanul). Ahhoz képest, hogy az elején a másik fehér nõ felsorolta, hogy miket nem tehet egy harcos, gyakorlatilag teljesen normálisan bánt a feleségével.Szerinem nagyon nemesen viselkedett, hogy aláírta a beleegyezést a lánya utazásához, pedig pontosan tudta, hogy nem látja többé. Valaki írta, hogy elszedte a nõ pénzét. Tényleg gyakorlatilag ingyen adott mindkinek mindent a boltban, de ezt nem rosszindulatból vagy számításból tette, egyszerûen azért, mert az õ kultúrájuk nem ismerte a kereskedés fogalmát.
A csaj szépen hazarepült a kislányával Svájcba, szegény srác meg ottmaradt levágott hajjal, hülyét csinálva magából.
Ja, és az anyós is jó fej volt a nõvel!
SPOILER
8/10
pneklara 2011 dec. 28. - 17:21:46 8/10 Előzmény kammerer
Ja. Pl. Feleség voltam a szamburuknál...:)
8/10
pneklara 2011 dec. 28. - 13:14:18 8/10
És egy másik dolog, hogy hogyan éli meg az ilyen kapcsolatból született gyermek - akár az apa, akár az anya országában - ezt a se itt, se ott nem vagyok honos állapotot. Ld. pl. a tv-bõl ismert Gomez elbaltázott életét!
8/10
pneklara 2011 dec. 28. - 13:10:04 8/10
Minden lánynak, aki egy más kultúrához tartozó férfihez szeretné kötni az életét, ráadásul oda is szeretne települni - kötelezõvé tenném ennek a filmnek a megnézését. Hogy aztán ne rinyáljon, kérje az állam, meg az otthon maradottak segítségét. Vak a szerelem, hiszi az ember fiatalon, hogy õ majd megváltoztatja évszázadok zsigerekbe égett szokásait.
Nem is tudom, hogy sajnáltam-e a nõt, vagy nem. Naiv volt, szerelmes és jóhiszemû.
SPOILER!!!
Szerencse, hogy volt hova vissza mennie, s könnyen szabadult. Rosszabb vége is lehetett volna.
7/10
Abelinda 2011 dec. 28. - 10:24:03 7/10
A szõke nõ beleszeret a két lábon járó tesztoszteronbombába, hozzámegy feleségül, ám választott népének szokásai már nem olyan tetszetõsek. Odaviszi a nyugati ember értékrendjét, pénzt és üzletet, aztán amikor nem jön be, lekoccol. Köszönöm a figyelmet.
10/10
dorinaaa 2011 dec. 28. - 10:16:29 10/10
Zseniális film és egy igencsak merész fõhõsnõ.
kammerer 2011 dec. 27. - 20:08:19
Szeretnék egy sötét sikátorban találkozni azzal, aki a magyar címet "kitalálta". Hogy dögölne meg.
Naphinel 2011 okt. 24. - 22:06:42
A könyv remek, a film nem tetszett.
Összes hozzászólás