Afro Samurai: Resurrection

Bakancslistához adom
amerikai-japán animációs film, 2009

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Afro Samurai / Ninja Ninja
Tomoe / Ogin

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Statham20 2014 ápr. 01. - 15:21:31 1/10
Rossz értelemben érdekes és unszimpatikus rajzábrázolás, története jóformán nincs, véleményem szerint a rap zene nem mindig illik hozzá. Nagyjából az elsõ 30 percet voltam képes kivárni, aztán kikapcsoltam. Kb annyira értelmetlen és üres, mint a Ninja Scroll, ami nem mintha annyira jó lett volna, sokszor az indokolatlan brutalitás már sok volt, de azt legalább végig tudtam nézni. Igaz, nem sokon múlott, hogy ne kapcsoljam ki és ne aludjak el, de az Afro samurainál nem sikerült volna ébren maradnom se.
AvatáR Gil Maerth 2010 okt. 09. - 09:45:14
KULTUSZGYANÚS!
- halló? Kventin Tarantinoval beszélek? Lenne itt egy szamurájos nagyfiús movie, frankón japán anime - good film lenne belõle, jó bloody :)

:D
sipka 2009 júl. 24. - 21:41:52
S egy kép a szereplõkrõl.
sipka 2009 júl. 24. - 21:40:46
Egy 5 részes sorozat, és egy film. Ennyit tudtak kisajtolni az "Afro Szamuráj" (szótlannak mondható) karakterébõl. Pedig ultra vagány az egész csávó, ahogy néma remeteként kaszabolja le a rossz fiúkat, majd pihenésképpen legurít (kiszáradt torkán) egy-egy mélyhûtött limonádét :)
Csak az a fránya sztori szúrja el az ütõs atmoszférát, mivel annyira érdektelenre sikeredett, hogy majdnem elbóbiskoltam fotelom meleg ölelésében. A bosszú, a gyermekkori barátok ellenséges hangulatváltozása, már eszméletlenül legyengíti a filmeken felnõtt emberi elmét, így nem csoda, hogy unalomba fullad az érdeklõdés. Ám szerencsére a harcok, meg a látvány kárpótol mindenért, hisz nem csak hogy szép, hanem kellõen részletes is. (Hát igen, a japánok mesterfokon mûvelik az anime készítést.)
Amúgy a hangokat olyan színészek szolgáltatják, mint Samuel L. Jackson, Kelly Hu, Ron Perlman stb. Õk azért tudnak játszani az orgánumukkal :)
Szóval azért nem lenne különösebb gond ezzel a mûvel, ha egy kicsit jobban megerõltették volna magukat az írók, mivel így körömleszedõen m-o-n-o-t-o-n, és fárasztó lett. Nem beszélve a kitalált barát idegesítõ dumájáról, és a sorozat befejezésének kérdõjeleirõl, amelyet az utána készülõ film sem válaszolt meg.
Azért elmondanám röviden az alapsztorit:
Van két fejpánt: Az 1-es és a 2-es. Az 1-es fejpánt viselésével gigantikus hatalmat kap az illetõ, míg a 2-es fejpánt hordásával, párharcra hívhatjuk az 1-es fejpánt viselõjét. Ám a 2-es fejpánt magába hordozza azon terhet, hogy minden (õt) kihívóval harcolni kell (ábra). Afro Szamuráj apja viselte régebben az 1-es fejpántot, ám a 2-es fejpánt viselõje legyõzte és elvette tõle az 1-es fejpántot. Így Afro Szamuráj megszerezte a késõbbiekben elvesztett 2-es fejpántot, hogy majd bosszút álljon az 1-es fejpánt viselõjén. (Ennél bonyolultabban le se írhattam volna :)
Szóval egyszer mindenképp érdemes megnézni, mert van benne valami kiölhetetlen "cool"-ság, amely még az egyhangúság dacára is tud érvényesülni :P
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu