Szemben a sötétséggel

Bakancslistához adom
Against the Dark
18 éven aluliak számára nem ajánlott román-amerikai akciófilm, 94 perc, 2009

Értékelés:

98 szavazatból
Szerinted?

Az apokalipszis után vérszomjas vámpírok lepik el a Földet, és már csak elvétve találnak maguknak áldozatot. Tagart (Steven Seagal), a kardforgatás mestere egy ex-katonákból álló különleges kommandó élén gyilkos küldetésre indul a vérszívók ellen. Túlélők egy maroknyi csapata egy elhagyatott kórházban rekedt, és Tagart az egyetlen reményük. Ám ő jól tudja, a fertőzésnek csak egyetlen ellenszere van: a halál. A vámpírokkal való végső összecsapás nem várat sokáig magára, és a tét nagyobb, mint valaha: az egész emberiség túlélése...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2018 nov. 30. - 23:12:05 Előzmény sorozatneked.hu
Meglepett, és meg is hatott, hogy egy 5 évvel ezelőtti hozzászólásomra felfigyeltél, és válaszoltál is rá.
Köszönöm!
Üdv: Miki
2/10
sorozatneked.hu 2018 nov. 30. - 22:14:34 2/10 Előzmény olahmiki1959
2/10

A film tényleg nagyon gyenge...átpörgettem kíváncsiságból.

Miki, nagyon jól összefoglaltad.
szookedorina 2017 nov. 08. - 11:10:57
Legjobb mondata Seagal bácsinak! \"Na nehogy már én legyek az oka annak is, hogy kevés a fizetésed!\"
1/10
NOVAKENDRE 2016 ápr. 10. - 13:52:52 1/10
Seagal csak árnyéka egykori Önmagának, és ha nem lenne operatõri munka, mozdulatai groteszk paródiára hasonlítanának!
A filmjei pedig sajnos a negyedosztályú futószalagon készültek közé sorolhatók!
Rövid G. atya 2015 okt. 01. - 22:03:51
Seagull már megint. Lassan a vízcsapból is ez a ripacskodó arcmûvész folyik. :(((
welty182 2015 júl. 22. - 15:38:56
Nagyon szeretem a zombis filmeket, illetve Steven Seagal alakításait. Ez a mûsor mindkettõt ötvözi – sajnos nagyon gyengén. A filmben színvonaltalan a rendezõi munka, valamint tele van logikai bukfencekkel. Egy alkalommal mindezek ellenére megnézhetõ, nem unalmas, csak a film végén nem egy kellemes élmény, hanem a hibák tömkelege marad meg az emberben.

!SPOILER!

A filmben nem értettem az alábbiakat:

- Az elején mutatnak egy zombi/vámpír lányt, aki élezi a fogait (nekem eléggé paráztatós jelenet volt). A film végén ismét megjelenik ez a lány, amikor már majdnem kijutnak a túlélõk a kórházból, a kamera pedig mutatja, amint a csaj elmosolyogja magát, ezzel mintegy jelezve, hogy vár rájuk. Ebbõl arra következtetne az ember, hogy lesz még ezzel a "központi szereplõ, feszültségkeltõ zombival" valami "balhé" a végén. Ám a lány végül nem jelenik meg, mintha ott sem lenne. Akkor meg minek keltették a film elején és a végén a feszültséget és a félelmet vele, miért emelték ki?

- A túlélõknek két fontos problémával kell szembenézniük: azzal, hogy bármelyik pillanatban elmehet az áram, s ott ragadnak a kórházban, valamint azzal, hogy zombik tömkelege vadászik rájuk. Ezzel szemben õk vígan lemennek az ebédlõbe, szépen megterítenek, és elkezdenek falatozni. Továbbá semmilyen fegyvert nem vesznek magukhoz, holott az ebédlõben biztosan vannak kések, esetleg komolyabb húsvágó bárdok stb...

- Van egy-két zombi, akit nem ölnek meg, csak pl. ellökik, amitõl az elájul. Ezután õk nemhogy agyonrugdosnák, egyszerûen csak bezárják abba a helyiségbe, ahol találkoztak vele (pl. WC), arra nem is gondolva, hogy a zombi nem az ajtón jött be, tehát teljesen felesleges "élve" bezárni, hiszen kijut máshol.

- Számomra nem volt érthetõ ez a biztonsági kapus dolog sem. Azt állítja a pár az elején, hogy csak azon keresztül lehet kijutni a kórházból. Akkor a vadászok hol jöttek be? És a túlélõk másik csoportja? Továbbá a pár azt állítja, hogy ott van a furgonjuk, ergo õk is ott jö(het)tek be. Útközben, amíg felmentek a kórház emeletein, miért nem ölték meg õket a zombik?

- Miért van az, hogy amikor egy-egy túlélõ találkozik a vadászokkal, nem kérdez semmit tõlük? Mindegyikük azt sejti, hogy a vadászok léte csak egy "szóbeszéd", ám amikor megmentik az életüket, egyszerûen csak követni kezdik õket.

- Utóbbihoz még: egyes jelenetekben a vadászokhoz csatlakozott túlélõk egyszerûen elszakadnak tõlük, és olyan, mintha megint egyedül mennének. A következõ jelenetben ismét együtt vannak. Érthetetlen.

- A pár azt állítja, hogy minden folyosó a biztonsági kapuhoz vezet. Akkor meg minek küldi el a végén Seagal a túlélõket egy másik útvonalon, azért mert õk még vadászni akarnak? Hiszen így is, úgy is összefutnak a végén, ráadásul a túlélõk teljesen védtelenek maradnak. Seagal ezt úgy oldja meg, hogy az egyiknek ad egy pisztolyt, ami egyébként "automata", sõt, Seagal meg is nyugtatja õket, hogy "nem lesz semmi gond". Ugyan miért lenne? Hiszen csak egy zombikkal teli kórházban vannak, ahol egyetlen egy folyosó sem biztonságos, sõt a csávó valószínûleg még életében nem fogott fegyvert a kezében.

- A katonák is érthetetlenek. Egy 7-es körzetrõl beszélnek, ahol a kórház is van, és arról, hogy az egészet fertõtleníteni kell (értsd: szét kell bombázni az egész területet). Ezzel szemben, megkezdõdik a kemény bombázás, és egyedül a kórházat lövik szét. Az utcák teljesen sértetlenek maradnak, hiszen a túlélõk épp, hogy kijutnak a kórházból, és semmi bajuk nem lesz a bombázástól. Teljesen logikátlan, ez katonai rész szerintem felesleges a filmbe, ezzel nem feszültséget keltettek, egyszerûen hiteltelenné tették az egész sztorit.

!SPOILER! VÉGE

Hirtelen most ennyi kérdés/hiba jutott eszembe.
molp64 2014 aug. 23. - 22:16:41 Előzmény Alexandros
<:))
3/10
Alexandros 2013 dec. 15. - 18:00:00 3/10
Steve - itt már csak " szögel ". Aki izgalomra vágyik, váltson valamelyik mese catornára! Ott - jó eséllyel találkozhat Mici Mackóval, aki mézhiányos depressziótól szenvedve . félkörívesen homlokon rúgja Róbert gizdát, öreg néne õzikéje pedig a nemzetgazdasági hiány okán lefejeli a polcról Füles mackó kakaós dobozát. - Egyéb iránt a film jó, sõt, - kiváló - , amennyiben háttal ülsz a TV - nek és egy jó könyvet olvasol.
djnaras 2013 jún. 29. - 22:48:45
Hát, még nem néztem végig, de elég gyengének tûnik, ha valaki Segal miatt nézné meg, akkor felesleges... amúgy szeretem a "zombis/vámpíros" filmeket, ez valahogy mintha a kettõt akarná ötvözni, de nem sok sikerrel... érdekes, hogy miért a Kingdom Hospital címerét használják a kórháznál...:)
olahmiki1959 2013 jún. 29. - 05:49:11
A valaha - méltán - jobb napokat látott Steve Seagal lassú, de megállíthatatlan leépülésének csalhatatlan jele, hogy míg az elsõ filmjeiben minden harcmûvész jelenetet õ csinált, és valóban egy aikidó mesterhez méltó volt a mozgása, a gyorsasága, a hatékonysága, az utóbbi években viszont gyakorlatilag minden mozdulatát dublõrrel hajtja végre, - figyeljétek meg, hogy amikor "történik valami", amikor verekszik, mindig háttal mutatják, hogy ne lehessen látni az arcát, - a jeleneteket elkapkodják, hogy nehogy leleplezõdjön a turpisság, és ez egyszerre szánalmas, és kiábrándító.
Az "Ölve vagy halva", a "Nico", a "Halálra jelölve", vagy a "Törvényre törve" címû filmek - mindegyik a 80-as évek végén, 90-es évek elején készült - méltán hozták meg Seagal számára a világhírt, a karate és kungfu filmek dömpingjében az aikidó, mint harcmûvészeti stílus, új volt, friss volt, õ pedig valódi mesterként nagyon jól szerepelt ezekben a filmekben.
Akkoriban egy magas, nagyon jóképû, halálosan nyugodt, rendkívül szimpatikus figurát hozott be a rikoltozó, levegõbe felugráló, handabandázó akcióhõsõk világába, - nekünk, magyar nézõknek ráadásként Szakácsi Sándor utolérhetetlen szinkronhangjával! - mára ebbõl a figurából csak a magasság maradt meg, a jóképûséget felváltotta egy kihízott arcú, állandóan összeráncolt szemöldökû, kb. 15 éve már csak a nevébõl élõ, hihetetlenül gyenge filmekben játszani kénytelen alak, aki verekedni már, színészkedni pedig még mindig nem tud.

Kár érte...
goodboy 2013 márc. 22. - 16:26:52
20 percet bírtam végig nézni ebbõl a filmbõl, de nem csak én, hanem fater is. Pedig õ egy nagy Steven Seagal rajongó, de õ is azt mondta " Fiam ez bûnrossz film." Nos azt hiszem ennél találóbban nem is fogalmazhatott volna.
2/10
Töjbi 2013 márc. 21. - 11:12:01 2/10
Botrányosan rossz film...
Novalis 2013 márc. 19. - 02:05:19 Előzmény petico85
"Csak szegény Steven Seagal harjeleneteit kell már fél másodpercenként vágni, de igazából nála esélyes az új karrier, mert ahogy hízik úgy lesznek egyre szûkebbek a szemei, már lassan csak egy szakáll kell, meg némi bab, és minden pofonjához babzsák hang, és õ is dühbe jön."

Jaj de jót röhögtem ezen! :D

Amúgy meg érdekes már a film leírása is, talán üdvös lenne eldönteni, mi a fõszereplõ karakter neve, mert más a listában és más az ismertetõben :D
2/10
offtopic
_Freddy_ 2011 dec. 01. - 05:25:49 2/10
nagyon rossz film, és egy az egyben lemásolták a Holtak Hajnala (2004)-es film végét...
1/10
Gaben26 2011 júl. 07. - 19:45:23 1/10 Előzmény petico85
hát ez egy rakás sz*r
2/10
petico85 2011 jan. 28. - 11:30:26 2/10
No a helyesírásom még mindig a régi:)
2/10
petico85 2011 jan. 28. - 11:28:40 2/10
Hehe! Ez nagyon vad. A forgatókönyvíró valószínûleg valami befolyása alatt lehetett, mert egy kb cobra11 szintû faék egyszerûségû sztorit képes volt úgy megírni, hogy a végére elfelejtette az elejét. Az elején az egész világot elárasztották a zombik, néhány túlélõ keres menedéket egy kórházban. A film végére meg amikor az alakváltó F-14-esek amik olykor F-16-osok, de azért egy kicsit F-18-asok is lebombázzák a kórházat ami felrobbanása után helikopterré változik, akkor a a parancsnok elégedetten közli, hogy jó volt, mehetünk haza... Hova haza? Nem mindenütt vámpír-zombik vannak? a katonai bázis elõtt meg egy út van ahol járnak az autók. Legalább vertek volna fel a sivatagban pár sátrat és forgattak volna ott.

Amúgy meg tetszett én jót szórakoztam. Gyakorlatilag alig jelenik meg mostanában használható vígjáték, ergo most már ilyeneket kell nézni ha röhögni akarok. Csak szegény Steven Seagal harjeleneteit kell már fél másodpercenként vágni, de igazából nála esélyes az új karrier, mert ahogy hízik úgy lesznek egyre szûkebbek a szemei, már lassan csak egy szakáll kell, meg némi bab, és minden pofonjához babzsák hang, és õ is dühbe jön.
5/10
grubesa 2010 nov. 04. - 08:19:56 5/10
Totál átlagos film (sõt...), totál kaptafa sztorival, amin Seagal barátunk sem változtat.
Max 5/10.
10/10
Atis88 2010 szept. 26. - 11:47:37 10/10
Azért ennyire nem volt ez szar hogy 4,5-öt kapjon. 6-ot megér. Arányjavításból kap egy 10-est de csak azért!
1/10
tyrichie 2010 szept. 19. - 17:19:06 1/10
Kínszenvedés volt végignézni. Komolyan mondom, hogy büntetni kéne azt aki ilyen xart csinál.
Összes hozzászólás