Film

Agatha Christie: A kristálytükör meghasadt /The Mirror Crack'd/

magyarul beszélő, angol krimi, 105 perc, 1980 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?
Egy korábban sikeres, ámde idegösszeroppanása után lecsúszott és majdnem elfeledett színésznő végre újra főszerepet kap egy nagyszabású filmben. A forgatás nyitópartija azonban majdnem botrányba fullad, amikor a filmcsillag megtudja, hogy a másik főszerepet az egyik legnagyobb riválisa, egyben halálos ellensége kapta. Amikor pedig egy rajongója véletlenül beleiszik a poharába, majd holtan esik össze, mindenki azt gyanítja, hogy valaki a színésznő életére tör. A gyilkosság helyszínére érkezik Craddock felügyelő és a nagynénje, Miss Marple, aki azonnal felfigyel néhány felettébb gyanús körülményre és elkezdi felgöngyölíteni a szálakat.

Forgalmazó: Örökmozgó

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Miss Jane Marple
Marina Rudd
Ella Zielinsky
Marty N. Fenn
Delbert Craddock felügyelő
Jason Rudd

Linkek:

Vélemény:


2013. december 26. 05:32
Azt hiszem, Angela Lansburynek egyszerűen "járt" Miss Marple figurája, akkor is ha alkatilag idegennek tűnik tőle a szerep. Ő korábban már több Christie-feldolgozásban alakított felejthetetlen figurát, másrészt ő játszotta Jessica Fletchert, a szintén erősen AC-ihlette krimiírónőt.
A legfontosabb azonban a stílus. Ennél angolabb és ennél vénkisasszonyosabb ebben a szerepben már nem is lehetett volna.
A filmről már korábban írtam. Megerősítem, hogy Elizabeth Taylor megrázóan nagy alakítását láthatjuk benne, s remek Rock Hudson, Tony Curtis és Kim Novak is.

2013. október 17. 12:49
Most látom, h korábban elnézőbb voltam Miss Marple karakterével, de tegnap vhogy nagyon felhúzott:DDD

2013. október 17. 12:38
Nem értem, csináltak egy jó és igényes feldolgozást, nagy nevekkel, Miss Marple pedig olyan, mintha önmaga paródiája lenne, az egészet agyoncsapja:( 30 évvel idősebbre van maszkírozva, de a testén meg a ruháin látszik, h mennyi idős, ugrándozik, szivarozik és kínosan idegesítő... (Tudom, h a maiak sem jobbak, de ott ált. az egész filmmel "baj van", itt meg csak Miss Marple alakjával.)

Összes hozzászólás