Agatha Christie - ABC-gyilkosságok

Bakancslistához adom
The ABC Murders
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol krimisorozat, minisorozat, 60 perc, 2018

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

1933-ban, az egykor ünnepelt detektív, Hercule Poirot rejtélyes leveleket kap egy "ABC" névre hallgató férfitól. A levelekben a férfi gyilkosságokkal fenyegetőzik, ezért Poirot értesíti a Scotland Yard-ot, akik mit sem törődnek a figyelmeztetéssel. Nem sokkal később kezdetét is veszi a gyilkosság sorozat.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Yelland őrmester
Crome felügyelő
Thora Grey
Rose Marbury
Lily Marbury
Franklin Clarke
Lady Hermione Clarke
Megan Barnard
Sir Carmichael Clarke
Donald Fraser

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Kodaxin 2022 dec. 04. - 08:14:47 1/10
Ez egy akkora rakás trágyadomb volt, amit csak végigsz*rvedni lehet. Gyalázat!

Immár trendszerű az a RED-HELLY-WOOD-i ipari hulladékgyárban, hogy mindent leromboljanak az elvtársak, ami érték volt a világban. Mindent meggyaláznak, minden tönkretesznek annak az érdekében, hogy annak a debil generációnak, amit a fogyasztói birkák nemzedékeként bégető barmokként kívánnak látni, esélye se legyen a karámjából kitörni.

Mert aki fiatalon ezt az okádékot látja, az gyűlölni fogja ezt a sz*r alakot, ezt a nácis-papos sz*ros-h*gyos fosárót. Eszébe sem fog jutni, hogy egy rendes filmes feldolgozást megnézzen, az pedig végképp nem, hogy elolvasson(!) egy regényt. Kiölik a múlt pozitív szellemét és értékeit az emberekből, hogy helyére a vörös világképet emeljék piedesztálra. Azt, amiben az ember csak az 1984-es értelemben létezik, mert másban nem engedik, hogy létezzen.

Ennek az ocsmányságnak köze nem volt az eredeti regényhez. Malkovich fejére örök átok, amiért pénzért ekkora ócska, rühes kutyába is lement azért, hogy páros lábbal taposhasson ezen a remekművön is.

Pusztán a fiatalabb generációk kedvéért:

Hercule Poirot soha nem volt bevándorláspárti és antinacionalista sz*rházi. És főleg soha nem volt ájtatos pap, aki csak egy ilyen be*zari hókuszpókuszos niemand lett volna. Az egészen fiatalok kedvéért megjegyzem, hogy a fiatalkori rendőri pályafutása meg van örökítve legalább egy Agatha Christie regényben, és egészen konkrétan az élete vége is le van írva egy másik regényben. És abba a történetbe ez az egyházgyalázó, szánalmas migráncsozós, nációs f*stalicska egyszerűen nem fér bele. Hogy a gyehenna tüzén égjen mindenki ezer évig, akinek ehhez az undormánynak köze volt.

Én kérek elnézést Agatha Christie-től azért, mert kínkeservesen végigszenvedtem ezt a f*st annak ellenére, hogy már a Gyilkosság az Orient expressen feldolgozástól is beh*nytam. Soha többé egy malenkovichot Poironak!
Reiner Werner 2022 nov. 22. - 09:21:33
Jó, de mégis túlértékelt színésznek érzem Malkovichot, különösen ebben a filmben. Suchet sokkal jobb Poirotként, olyan jó mint Ustinov vagy Finney volt.Egyébként szerintem számos egyéb filmben is nyújtott olyan jó alakítást, de talán még jobbat is, mint Malkovich.
kybuck 2022 nov. 11. - 21:30:57 Előzmény 5i
Ízlések és pofonok.
9/10
5i 2022 nov. 08. - 21:57:30 9/10
Pont a megtört, már nem régi fényében tündöklő Poirot figura az egyik lényeg a filmben. Amit Malkovich remekül hoz(nem kedvencem a színész amúgy, finoman fogalmazva, még az Egerek és emberekben bírtam ennyire). A film is jól van fényképezve és rendezve. Tehát ilyen pontozás abszolút méltatlan a filmhez!
kybuck 2022 nov. 08. - 17:40:29
Minden tiszteletem John Malkoviché, de ezt a dögunalmat ő sem tudja megmenteni. Aki tényleg jó, szórakoztató adaptációra kíváncsi, az nézze meg – vagy akár újra – David Suchet alakításában.
Kaliff 2021 febr. 27. - 18:11:27
Egyszerűen nem képesek felfogni a filmesek, hogy David Suchet olyan magasra helyezte a lécet Poirot-val kapcsolatban amit sokáig nem fog senki megugrani, megpróbálni is felesleges. Még nem telt el annyi idő.
Én anno kedveltem Peter Ustinov féle Poirot és az Albert Finney féle Poirot is. De aztán jött David Suchet. Egyszerűen nincs nála jobb.
Jockey Ewing-ot se akarja senki eljátszani, aki mégis megpróbálná, eleve sikertelen próbálkozás lenne, nem fogadnák el a nézők, ez van.
Kenneth Branagh viszont elmehet a sóhivatalba, hogy finom legyek és nőies. Egy botrány amit művelt. John Malkovich-ot még nem láttam de mindenképp megnézem.
medve05 2020 jan. 01. - 21:30:27
Ez a Poirot egy megkeseredett, bukott ember. A régebbi adaptációk karakterének lendülete, optimizmusa, emberbarátsága mind teljesen hiányzik belőle. Ez egy sötét, naturalista (és némileg vontatott) feldolgozás, amiben voltaképp maga a nyomozás sem kap központi szerepet.
5/10
Nicedodo 2019 okt. 27. - 18:10:05 5/10
Sajnos az elmúlt pár évben bemutatott AgathaChristie adaptációk nem sikerültek túl jól, és ez a minisorozat is ezt a tábort erősíti. Azért szeretik az emberek AC regényeit, amilyenek, és pont ezt nem adja vissza a film. Szükségtelen cselekmény és szereplőváltoztatások hada viszi el egy olyan irányba, ami egy különálló thrillerként megállná talán a helyét, de feldolgozásnak igen gyenge. Nem tudom miért divat a filmkészítőknél az a tendencia, hogy a régi sztorikon csavarni kell egyet hogy ma is izgalmas legyen, mert ettől pont nem azt kapjuk meg amit várunk (ez alól kivétel a Benedict Cumberbatch féle Sherlock feldolgozás).