Agatha Christie - ABC-gyilkosságok

Bakancslistához adom
The ABC Murders
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimisorozat, minisorozat, 60 perc, 2018

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

1933-ban, az egykor ünnepelt detektív, Hercule Poirot rejtélyes leveleket kap egy "ABC" névre hallgató férfitól. A levelekben a férfi gyilkosságokkal fenyegetőzik, ezért Poirot értesíti a Scotland Yard-ot, akik mit sem törődnek a figyelmeztetéssel. Nem sokkal később kezdetét is veszi a gyilkosság sorozat.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Yelland őrmester
Crome felügyelő
Thora Grey
Rose Marbury
Lily Marbury
Franklin Clarke
Lady Hermione Clarke
Megan Barnard
Sir Carmichael Clarke
Donald Fraser

Hozzászólások

Szerinted?
medve05 jan. 01. 21:30:27
Ez a Poirot egy megkeseredett, bukott ember. A régebbi adaptációk karakterének lendülete, optimizmusa, emberbarátsága mind teljesen hiányzik belőle. Ez egy sötét, naturalista (és némileg vontatott) feldolgozás, amiben voltaképp maga a nyomozás sem kap központi szerepet.
5/10
Nicedodo 2019 okt. 27. - 18:10:05 5/10
Sajnos az elmúlt pár évben bemutatott AgathaChristie adaptációk nem sikerültek túl jól, és ez a minisorozat is ezt a tábort erősíti. Azért szeretik az emberek AC regényeit, amilyenek, és pont ezt nem adja vissza a film. Szükségtelen cselekmény és szereplőváltoztatások hada viszi el egy olyan irányba, ami egy különálló thrillerként megállná talán a helyét, de feldolgozásnak igen gyenge. Nem tudom miért divat a filmkészítőknél az a tendencia, hogy a régi sztorikon csavarni kell egyet hogy ma is izgalmas legyen, mert ettől pont nem azt kapjuk meg amit várunk (ez alól kivétel a Benedict Cumberbatch féle Sherlock feldolgozás).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu