Agatha Christie: Holttest a könyvtárszobában

Bakancslistához adom
The Body in the Library
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 110 perc, 1984

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Ez a reggel is ugyanúgy kezdődik, mint máskor Bantry ezredes rezidenciáján, a St. Mary Mead-beli Gossington Hall-ban. Mary, a szobalány végigjárja a szobákat, széthúzza a függönyöket és kitárja az ablakokat. Csakhogy ezen a napon elakad a könyvtárszobában. Ott ugyanis egy szokatlan látvány fogadja. Egy fiatal lány holtteste fekszik a földön. Megfojtották. Vajon ki lehet ez az ismeretlen platinaszőke lány? Hogy került a könyvtárszobába? És kinek volt útjában? Mielőtt még a detektívek megjelennének a helyszínen, Dolly Bantry, a ház asszonya azonnal felhívja öreg barátnéját és szomszédját, a bájos vénkisasszonyt, hogy megossza vele a hírt. Jane, vagyis Miss Marple, a környék kitűnő "magánnyomozója" haladéktalanul Gossington Hall-ba siet...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Miss Jane Marple
Mrs. Dolly Bantry
Arthur Bantry
Sir Henry Clithering
Slack nyomozó
Josephine Turner

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Edmond Dantes 2021 máj. 08. - 10:37:02 Előzmény temi3
Ha pedig megnézzük azt, hogy ténylegesen mit is vetítenek ezekben az időpontokban, akkor rossz csak igazán a helyzet! A fenti darab egyik változatát sem, hanem a Szemfényvesztőket = Tükrökkel csinálják (mint az eredetiben) ill.Nem csalás, nem ámítás. TV4 adja le ide hibásan vagy PORT közli itt hibásan.
temi3 2021 máj. 08. - 08:07:49 Előzmény Edmond Dantes
Nos, most láthatod, a műsorismertetés még most is Joan Hicksont írja!
temi3 2021 ápr. 23. - 11:54:56 Előzmény Edmond Dantes
Márpedig ezt tette. A TV4 valamelyik estére a Holttest a könyvtárszobában (másik címen: Takard el arcát) filmet tette műsorára és a műsorismertetésben a főszereplőt Joan Hicksonban jelölte meg. Én ezt a filmet vártam már régen, eddig mindig csapdába futotta, most is. Nem azt kaptam, amit igértek. Ezért írtam, hogy a leírás és a leadott film nem köszön egymásnak. Ezért "kel életre" Joan Hickson. Most már érthető??? A műsorismertetést közzétevő hibázott, és nem is először fordul elő. Sajnos más csatornánál is. Vagy szintén pofátlanság, ha egy filmet más-más címmel próbálnak "eladni".
Sajnos az április 22-i proglamleírás már nem érhető el, hogy bebizonyítsam, de remélem végre megérti, mi a probémám!
offtopic
Edmond Dantes 2021 ápr. 23. - 08:49:54 Előzmény temi3
Könyörgök: ha azt kifogásolja, hogy "A műsorismertetés és a leadott film nem azonos", akkor ez egy dolog. De mi köze ehhez a néhai megboldogult Joan Hicksonnak?? Nem hinném, hogy bármely csatorna bármelyik filmet vele hirdette meg. Azt pedig még kevésbé hiszem, hogy Joan Hickson fog rendet teremteni a (téves?) műsorismertetés vonalán :-)
temi3 2021 ápr. 22. - 10:18:17 Előzmény Edmond Dantes
Megint nem ez a lényeg. A műsorismertetés és a leadott film nem azonos!!!
Edmond Dantes 2021 ápr. 22. - 08:25:51 Előzmény temi3
Mint már a Sittaford-topikban írtam, a Joan Hickson-sorozat sugárzási jogai valószínűleg lejártak. Egyik-másik csatorna bizonyára ezért (is) sugározza az újabb szériát a két másik színésznővel, gyakran (sajnos) más történetszövéssel. Ha ragaszkodik Joan Hicksonhoz, javaslom a YT-ot, ahol jelenleg is fellelhetők egyes Marple-filmjei (ez is). Igaz, szinkron nélkül, de ez az apróság gyengébb angol nyelvtudás mellett sem jelent nagy gondot, hiszen minden történetet jól ismerünk, könyvből is.
temi3 2021 ápr. 22. - 07:23:46
Kiváncsi vagyok, végre leadják-e azt a változatot, ahol valóban Joan Hickson a főszereplő....
xy1000 2010 márc. 15. - 20:56:01
Nagyon klassz a történet, és nagyon jó lett a film is. Joan Hickson volt a legjobb Miss Marple
Marcellus 2007 jan. 02. - 19:07:35 Előzmény hozzászóló
Nem tudom biztosan, hogy a hálózaton találkoztunk-e már, csak annyit, hogy te "reklámoztad" a Beépített szépség 2 - fórumon a sandrafan-oldalamat, és nagy Agatha Christie-rajongó is vagyok, de a kedvencem Poirot. 6 Poirot-regény van összesen, amit eddig nem olvastam (vagyis jelenleg 5 és fél). :D
hozzászóló 2006 nov. 16. - 20:17:11
Szerintem nagyon izgalmas és bájos krimi.Joan Hickson remekül játssza Miss Marple-t!És ami a csúcs,hogy KOMLÓS JUCI a magyar hangja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon eltalálta a szinkronrendezõ!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu