Poirot: Veszedelem a romházban

Bakancslistához adom
Poirot - Peril at End House
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 99 perc, 1990

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Hercule Poirot visszavonul, a tengerparton pihen, és keményen elhatározza, hogy többé egyetlen ügyet sem vállal. Még a belügyminiszter felkérését is visszautasítja - Hastings kapitány legnagyobb csodálkozására. Ám a fogadalom rögtön feledésbe merül, amint kiderül, hogy a tengerpart távoli zugában álló ház fiatal tulajdonosnője életveszélyben van. Ki akarhatja megölni a magányos nőt? Poirot és Hastings kapitány lovagiasan védelmükbe veszik az ifjú hölgyet, ám amikor mégis gyilkosság történik, Poirot nyomozni kezd...

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Arthur Hastings
James Japp nyomozó
Miss Lemon
Nick Buckley
Freddie Rice
Milly Croft

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Péterrrrrr 2020 nov. 22. - 12:19:01 Előzmény kgabor45
Ez nem hatja meg a magyarokat, és a legblődebb dolgokra képesek fordítani a címeket. Konkrétan a hasukra csapnak. A legkevésbé sem érdekli őket, hogy a szerző vagy a rendező milyen címet szánt a művének. Ebben teljesednek ki, hogy megváltoztatnak, és ezáltal úgy érzik, hogy valamit hozzátettek a műhöz, pedig nem, inkább csak elvettek, és bosszantják azokat, akik tudnak angolul vagy németül, vagy franciául, vagy veszik a fáradtságot, és lefordítják maguknak a címet.
kgabor45 2010 dec. 10. - 09:56:44
A filmben a "Veszedelem a romházban" cím hangzik el, helyesen. A "peril" szó szerint is "veszedelem", az "end" pedig jelenthet "hulladékot", "maradékot" vagy "véget" a halál értelmében.
Tehát szó sincs arról, hogy bármi a világ végén lenne.