Agatha Raisin

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimisorozat, 2014

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

A tévéfilm a bevezető epizódja annak a sorozatnak, amely M. C. Beaton magyarul is megjelent sikerkönyvei alapján készült.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Agatha Raisin
Dr. Brendon Monk
Roy Silver
Danny Shine
Önmaga
Gene Harvey

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
lunula szept. 05. 20:15:14
Könnyed, nincsenek benne nagy drámák. Megértem, hogyha valaki szereti a regényeket, bosszantják a változtatások (bár szerintem a változtatásokkal együtt is betölti ugyanazt a célt, mint a könyvek), de egyes esetekben előny is lehet, én a sorozatot láttam előbb, de az eltérések miatt érdekelnek a könyvek (ha ugyanaz lenne, nem így lenne, mivel ez "csak" limonádé krimi).
Margo Hriczu jún. 15. 21:41:17
Fura, hogy ilyen eldugott kis angol falucskában is vannak néger lakosok. Most már kötelező előírás, hogy szembe menve a valósággal és az idővel , mindig lenni kell min. két-három fekete szereplőnek?? Ott is ahol a a regénybeli történetben, de a valóságban sosem laktak feketék!! Elmebaj a köbön!!A film krimi-komédia jellegű, inkább csak a táj, a tipikus angol falucska hangulata miatt érdemes nézni .
7/10
Rojita febr. 08. 22:38:28 7/10
Ma néztem meg az elsőként az Elültetett kertész c. epizódot, de könyvben olvastam mindegyik A.R nyomozást. Valóban, a filmen minden szereplő fiatalabb, mint a könyvekben. A főszereplő, Ashley Jensen a forgatáskor a 40-es évei elején járt, de szőke, fotogén alkatként, annyinak se néz ki. A könyvben ellenben az 50-es éveinek a közepén jár, barnahajú, kövérkés, nem éppen vonzó nő. A könyvben megmagyarázták, h önnyugdíjas, elege lett az üzleti hajszából és ezért költözött falura, - azonban anyagilag megengedhet magának mindenféle extra költekezést.
Hiába, a filmesek féltek, h elveszítik a fiatal nézőket, ha az eredeti, idősebb korosztályú karaktereket szerepeltetik. Az üzlet az első.
Az angol falu és a szokások ábrázolása tetszett. Hogy a szereplők közül néhányan színes bőrűek, nekünk furcsa. Igaz, az eredeti regényekben erről nem volt szó, de azok bő, 15 évvel ezelőtt születtek. A film pedig igyekezett frissíteni a cselekményt.
A főszereplő megfiatalításával, eltűnt Agathának a könyvben ábrázolt állandó küzdelme az öregedés jelentkező nyomai ellen. A filmen, nekem úgy tűnt, egy ügyetlenkedő, sokszor meggondolatlan, harcias fiatal nő humoros nyomozásává alakították a sorozatot. Végülis, könnyed szórakoztatásnak elmegy.
llnghost 2018 okt. 27. - 14:38:02 Előzmény Ildi O.
Némi kis nyomozással kiderítettem, hogy 2. rész alapjául szolgáló mű címe Hell's Bells és nem jelent meg magyarul, ami a kritikákat olvasva talán nem is olyan nagy kár, az írás csak egy kis szösszenet, igazából még novellának se lehet nevezni, nincs 20 oldal sem az egész.
7/10
Bouno 2018 jan. 21. - 15:55:02 7/10
Kár, hogy megint az \"Elkoborolt túrázóval\" kezdik, jó lenne újra látni a bevezetõ részt a \"A spenótos halálpitét\"!
szalapala 2017 jún. 17. - 10:06:08 Előzmény anett29
Szerintem inkább Te nézted be - nem a Négy esküvõ és egy temetést említi a kommentelõ, hanem a Négy összeesküvõ és egy temetést, márpedig tényleg létezik ilyen címmel egy német sorozat.
anett29 2017 máj. 26. - 18:30:06 Előzmény drobek
Valamit nagyon benéztél, mert a Négy esküvõ és egy temetés nem sorozat és nem is német, hanem szintén egy angol film volt. Vagyis ezek szerint angol humor és angol humor között is van különbség.
lucabubu 2017 ápr. 22. - 12:30:07
Nekem tetszett, sok vicces jelenet volt benne...
3/10
drobek 2017 jan. 12. - 08:01:19 3/10
Könyveket nem olvastam, de gondoltam, ha ez bejön, majd.... na, ez nem jött be, de azt írjátok, a könyvek jobbak, szóval talán ott majd teszek egy próbát. (két rész után írom, amit írok*)
A sorozatban meg igyekeztek szórakoztatóra venni a figurát, engem nagyon emlékeztetve egy hasonló német sorozatra (Négy összeesküvõ, egy temetés) Egy különbség van, a németen sokat röhögtem, ez viszont (nem kis mértékben a szereplõknek köszönhetõen) inkább csak idegesít. AMi azért fura, mert hogy a németeknek nincs humora, az angol humort meg imádom, de itt mintha fordított lenne a felállás.
Egyébként már az elsõ része eleje olyan fura volt, aztán néztem az imdb-n, és volt ennek egy pilotja, amit -ha minden igaz- nálunk nem adtak le? Mert hogy az egész történet úgy kezd, hogy nekem már tudnom kéne, kicsoda Agatha, hogy került vidékre, miért a szomszédjára meg a fiatal srácra támaszkodik a nyomozáskor.... ami csak szép lassan derült ki nekem (mivel nem láttam a pilotot, persze az sem biztos, hogy ott kiderül, de gondolom, csak kiderül....)
Egy nagyon laza tévézéshez, mondjuk ha vasal valaki, és kell valami amellé, el tudom képzelni a sorozat megnézését, de nem több, mint egy közepes vagy annál még egy kicsit gyengébb vicceskedni akaró krimisorozat
babika20 2017 jan. 03. - 21:03:59
A könyvek nyomába sem ér a sorozat.. teljesen más a szereplõk viszonya, akit idõsnek ír le a könyvben az fiatal, vannak olyan karakterek akik nincsenek is benne a könyvben. Ennek ellenére szórakoztató kis sorozat, nem rossz, este unalmas óráimon szívesen néztem:)
Ildi O. a 2. résznek szerintem nincs könyvmegfelelõje.
Ildi O. 2016 dec. 26. - 22:21:20
Lenne szíves megírni valaki, hogy az elsõ évad második része, -A halál harangjai- melyik könyvnek felel meg!? Most olvasom a sorozatot, szerintem egyik könyvnek sem felel meg ez a rész! Ez létezik??? Köszi aválaszt!
5/10
Namegasztán 2016 dec. 02. - 17:34:44 5/10
Ááá, elrontottam, mikor átírtam.
\"Ezt a ripacskodó elõadásmódot nagyon utálom. \"
5/10
Namegasztán 2016 dec. 02. - 17:31:05 5/10
Szinténzenész...
Az egy dolog, hogy kivétel nélkül az összes szereplõ karakterét megváltoztatták, az eredeti, általánosan elismert könyvbeliek helyett.
Ami a nagyobb baj, hogy a történetek hangulatát sem tudták visszaadni. Vontatottak, unalmasak lettek a történetek.
Ezt a ripacskodó elõadásmódot nagyon nem utálom. Olyan, mint az amerikai tévés sorozatok, ahol minden mondat után beadják a gépnevetést. Vagy mint Koltai Gábor.
Egyenesen a fõszereplõ az egyik legrosszabb. Akárcsak Koltai, õ is megtesz mindent, hogy ne legyen hiteles az elõadása.
Lehetett volna rendes krimiket csinálni a történetekbõl.
Az Agatha Raisin-könyvek nagy rajongója vagyok egyébként, azok tuti 10 pontosak... :)
mamcsek 2016 okt. 14. - 14:15:13 Előzmény Griselda
Egyetértek. A könyek élménye után ez a film, nem tetszik. Azt hiszem, nem vagyunk egyedül a véleményünkkel.
Griselda 2016 szept. 09. - 19:06:06
Én jó pár Agatha Raisin könyvet olvastam, és ezért a film nekem csalódás. Agathát is teljesen másnak képzeltem, Jamest meg egy szikár, õszülõ volt katonatisztnek írják, hát itt minden csak nem az. Itt a takarítónõ is egy fiatal nõ, és állandóan ott lóg Agatha lakásában. Mrs Bloxby meg egy õsz kontyos nõ a könyvben, a férje meg fekete bõrû?? ezt a baromságot. Szóval nekem a film nem jön be, sajnos. Ezért nem szerencsés elõbb olvasni, aztán nézni a filmeket, tudom én :-D
10/10
Csajszibarack 2016 aug. 22. - 22:05:22 10/10 Előzmény amonre22
Nekem is egy kicsit fura volt. Agatha habitusát teljesen másképp képzeltem el, és nagy meglepetést okozott a néger pap is. :) Egy kicsit lehetne több részt meríteni a könyvbõl, nagyon sok rész kimaradt! Még jó, hogy nem 25 percre tervezték!!!
frenchbullie 2016 aug. 22. - 08:19:07
Üdv! Az "english-feeling" tetszett, Agatha Raisin-t parányit, "mazsolányit" irritáló egyéniségnek találtam.

Nem annyira spoiler, csak a béke kedvéért...

Pfuj, milyen undi nõci volt:-), mikor a rendõrgyerek kismacskát vitt neki ajándékba, õ pedig "hálából" az orrára csukta a bejárati ajtót... Vagy nekem nincs humorérzékem:-) Titkon remélem, a továbbiakban tapasztalható lesz nála némi jellemfejlõdés:-)
Edmond Dantes 2016 aug. 21. - 10:23:29
Egyenként is nézhetõ sorozat, minden epizód 1-1 történet, eddig 9 készült el 2014-16. Ez volt pénteken az elsõ: http://port.hu/agatha_raisin/pls/fi/films.film_page?i_film_id=178043&i_where=1&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_episode_id=400944
a címszereplõ hölgy kissé (?) bogaras és néha "sok", a film idõnként túlpörög, de összességében kellemes idõtöltés. Mûfaját tekintve inkább krimi-vígjátéknak mondanám. Nagyon angol, a falucska-városka illatozik, zöldell, lakóival együtt szinte csicsereg, de senki ne aggódjon/ne reménykedjen: ez NEM egy Agatha Christie-klón, a névegyezés csak véletlen egybeesés v PR-fogás. Mint látom, vannak visszatérõ szereplõk is. Következõ rész ez lesz: http://www.port.hu/agatha_raisin_es_az_elkoborolt_turazo/pls/w/document.document_page?i_document_id=30788
amonre22 2016 aug. 20. - 19:36:30
Könyvhöz képest kissé csalódás. Lehet h csak barátkozni kell filmbeli változattal ?
atticusworld 2016 aug. 20. - 06:50:24
Tetszett. Várom a folytatást.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu