Agymenők

Bakancslistához adom
The Big Bang Theory / The Matrimonial Metric
amerikai vígjátéksorozat, XI / 12. rész, 25 perc

Értékelés:

945 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Miután Penny, a szexi, de butácska pincérnő odaköltözik a képregényimádó, elképesztően intelligens, de szociális képességekkel nem rendelkező zseni, Leonard és Sheldon mellé, a két fiú és barátaik élete fenekestül felfordul.

A műsor ismertetése: Miután Penny, a szexi, de butácska pincérnő odaköltözik a képregényimádó, elképesztően intelligens, de szociális képességekkel nem rendelkező zseni, Leonard és Sheldon mellé, a két fiú és barátaik élete fenekestül felfordul, ahogy a lány megpróbálja bevezetni őket a képregényeken, videójátékokon és fantasy-kon túli való életbe.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Sheldon Cooper
Leonard Hofstadter
Howard Wolowitz
Rajesh Koothrappali
Amy Farrah Fowler
Bernadette Rostenkowski
Leslie Winkle
Dr. Eric Gablehauser
Stephanie Barnett
Mrs. Koothrappali
Dr. V. M. Koothrappali
Barry Kripke
Beverly Hofstadter
Stuart Bloom
Emily Sweeney
Bert Kibbler
Mary Cooper
Siebert dékán
Priya Koothrappali
Richard Williams ezredes
Janine Davis
Arthur Jeffries
Mike Rostenkowski

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória - legjobb színész jelölés: Jim Parsons

Hozzászólások

Szerinted?
tom55 júl. 23. 08:20:41
Érdekes, hogy milyen sok "evős" jelenet van. Viszont nagyon béna hogy 95%-ban csak turkálják a villával az ételt.
10/10
Sumomo_ júl. 20. 12:10:15 10/10
Persze így utólag újra visszaolvasva, lehet hogy a kérdés az összes szereplőre vonatkozott...
10/10
Sumomo_ júl. 20. 12:05:41 10/10 Előzmény Sz. Péter

tom55 kéedése így hangzott: "Tulajdonképpen miért barátkoznak Sheldonnal?"
Ezt én úgy értettem, hogy Leonard miért barátkozik Sheldonnal?
Erre válaszoltam, hohy mert olyan mint az édesanyja. Egész pontosan Beverly Hofstadterre céloztam.
Sz. Péter júl. 19. 14:58:47 Előzmény Sumomo_
Sheldon semmiben nem hasonlít az édesanyjára.
Leonard anyja lehetne inkább az övé. :)
10/10
Sumomo_ júl. 19. 11:34:18 10/10 Előzmény tom55
Mert Sheldon pont olyan mint az édesanyja. A való világbanpedig nem szoktak egy autistát szájba verni.
tom55 júl. 14. 21:25:49
Tulajdonképpen miért barátkoznak Sheldonnal? Semmi kedvesség nincs benne, idegesítő, beteges dolgai vannak és a való életben már úgy verték volna szájba hogy nyekkenne.
1/10
Quid jún. 28. 14:19:15 1/10
Borzasztó, túl játszott, nem vicces.
10/10
gm262 jún. 13. 13:38:07 10/10
Nagy kedvencem. Sokszor láttam már, de még így is szivesen nézem és nagyokat röhögök, rajtam meg a gyerekeim nevetnek, hogy még tizedszerre is nevetek a poénokon. Mostanában sajnos a feleségem letiltott a sorozatról, met már annyit néztem. Az a vicces, hogy titokban szoktam belenézni a Comedyn (pedig pornót is nézhetnék, de ez csúcs!).
9/10
nikato ápr. 30. 17:23:32 9/10
SPOLER VAN BENNE: Én is ugyanezt akartam írni, amit az előttem szóló, hogy a 8. évadtól már nem annyira jó. Amin meglepődtem, hogy Penny jobban idegesít, mint Bernadette, lehet az orrhangú szinkronhang miatt is. Folyton kaja van a kezükben, de általában csak turkálják. Penny és Leondard páros számomra elképzelhetetlen a valóságban, Leonard törpe, nem jó képű, a szemöldöke otromba, unalmas hapsi, sírós, ijedős, papucs, mindig ugyanabban a ruhában és még okoskodik is állandóan. Ha a való életben jártak is, akkor sem érzem köztük a kémiát. Pennyt pedig túlságosan a "végzet asszonyaként" adják elő, pedig Bernie-nek nagyobb "adottságai" vannak.XD Ő sem lehetett rossz bőr a gimiben, hiába lett gyógyszerész, azért miért jobb nő valaki, mert egyfolytában ivott, szexelt, hapsizott egész életében, vagy mert nem lett tudós?! Próbálták a William Shatneres részt is viccesre írni, örültem, hogy benne volt, a T.J. Hooker óta nagyon szeretem, a Star Trek-et is néztem, ellentétben a Sheldont alakító színésszel. :D Minden karakter révbe ért, nem az volt, mint sok sorozatnál, hogy úgy öregedtek meg a karakterek, he házasság, se gyerek, de így már unalmasabb volt. SPOILER
10/10
blaze86 ápr. 29. 21:34:25 10/10
Az első 6 évad sziporkázik, a 7. évadtől kezd önmaga paródiája lenni, a 8. évadtól kezdve pedig abszolút kifárad + a felnőttélet minden problémáját felveszi magára, már-már depressziós... plusz mindenki megöregszik, Leonard konkrétan egy korosodó nagymamára hajaz :D Az első 6 évadot viszont bármikor végignézném.
9/10
nikato márc. 30. 09:38:26 9/10
Évekig úgy voltam vele, hogy mennyire rossz, pedig alig néztem bele, most, hogy elkezdtünk nézni, azt kell mondjam, hogy zseniális! Olyan vicces, mint a Jóbarátok, csak ebben tudományos humor (is) van! OFF. félig meddig: Amy kaphatta volna Nemes-Takách Katát szinkronhangnak és sokkal szimpatikusabb lenne a karaktere, mert elég öreges és frigid szegény "Amy karakter", (pedig a neve Amy Farrah Fawler, ami rímel a Farrah Fawcett-re), a Blossom-ban is Ő volt a magyarhangja, nem mellesleg kiskoromban szerettem a Blossomot nézni a Disney délutánban, úgyhogy a színésznő eleve szimpatikus, Kaley Cuocot pedig a Bűbájos boszorkákban kedveltem meg, a Kamaszok sorozat viszont tényleg nem tetszett. Amúgy Katey Segal ismét eljátszotta Katey sorozatbeli anyját. :D OFF. VÉGE
vino-et-veritas 2019 dec. 07. - 08:22:58 Előzmény Kit Fisto

Fordítva! Mindkettő zöldség, csak "technikailag" az egyiket gyümölcsként használják, a másikat zöldségként. Viszont újabb kört lehetne nyitni a sütőtökkel vagy az avokádóval is...
De ez már kezd sok lenni, bár az Agymenők "gondolatvilágától" az ilyenfajta okoskodás nem áll messze...

Kit Fisto 2019 dec. 06. - 16:58:22 Előzmény vino-et-veritas
*** OFF ***

A dinnye gyümölcs, a tök nem. Aztán hogy mire is használják még, az már egy másik történet.

DeathAdder 2019 okt. 25. - 16:53:05
Nem vagyok egy szitkom párti, de ezt imádtam, abszolút no.1 a kategóriájában.
Magam is ismerek néhány ilyen nerdet és kísérteties a hasonlóság, szinte félelmetes hogy mennyire, még ilyen szinte teljesen aszexuális emelkedett elméhez is volt már szerencsém amilyen Sheldon, valóban zseniális.

A giganagy csúsztatást ott érzem, hogy ezek a szakmájukban is toronymagasan kiemelkedő zsenik, elméleti fizikusok, kísérleti fizikusok, asztrofizikusok, mikro és neurobiológusok egy tehetségtelen, ügyetlen, életképtelen, kiállhatatlan, undok, alkoholista, könnyűvérű, buta szőke lány körüli pályára vannak állítva az írók által, aki az egyetlen "normális" embernek van ábrázolva a sorozatban, miközben az egyetlen skillje az amiről történetesen a legkevésbé tehet, hogy jól néz ki, és ez minden mást magasan felülír. Az üstökös felfedezésnél is amit levezetett...
Valójában a nerdek magasról tesznek az ilyen életképtelen cicababákra, nem focisták ezek, hogy kizárólag a külsejük miatt lássanak bennük bármi fantáziát, egy árva szó nem lenne a közös témájukban, nem hogy rajongjanak érte, de még a női szereplők is elirigylik tőle az összes rosszindulatát..

Szerintem ez az írók részéről egy jó adag társadalom, illetve amerikakritika, hogy csak a külső számít, minden más teljesen mellékes, sőt szégyellni való, amin lehet jókat poénkodni, mert a főhősök nem egy gátlástalan partiarcok akik büszkék rá, hogy a szorzótáblát sem ismerik és kétpofával habzsolják az életet.

Imádtam az első évadokat, ahogyan a szakmájukból merítve poénkodtak, gúnyolódtak, metaforáltak, és volt róluk közös témájuk, de a végére sajnos már borzasztóan megfáradt. 4-5 évad elég lett volna, dehát nem lenne amerika, ha nem facsarnának ki szárazra mindenből mindent.
6. évadtól már Sheldont is elkezdték betörni, ez volt a legfájóbb, hogy az egész átment egy végtelenül nyálas, vonatott huzavonába, teljesen kifordították a korábbi identitásából és egy nagy adag bohóckodás lett az egészből, egy rém erőltetett pátosz, párkapcsolati huzavona az unalomig vontatva, és ezt a szerencsétlen vergődést kellett nézni évadokon keresztül. Már az első évadnál tartottam tőle, hogy ennyi évad alatt ki fogják fordítani ennek a zseniálisan megírt főkarakternek a jellemét és a személyiségét, hiába no, mert meg kellett felelni a társadalmi konvenciónak amit a tömeg elvárt.Még ebből a buta mindenre is alkalmatlan nőszemélyből is cégvezetőt csináltak, fantasztikus :))


vino-et-veritas 2019 szept. 15. - 20:32:29 Előzmény Kit Fisto
OFF

Nem hülyeség. Itthon minden kertésznek a zöldségtermesztés diszciplína részeként oktatják hasonlóan a tökfélékhez (dinnyék!)... És természetesen zöldségként is termesztik mindkettőt...


Kit Fisto 2019 szept. 15. - 18:46:57
Három dologban nincs igaza Sheldonnak: Nem ő a legokosabb az egyetemen, a paradicsom nem gyümölcs, és a Baljós Árnyak igenis jó film! :) Nekem úgy tűnik, Kripke és Winkle is okosabbak nála, lefeljebb nincs fotografikus memóriájuk.
A spoiler részben OFFTOPIC van, csak az nézze meg, akit érdekel miket hordok össze.

A paradicsomot csupán technikailag tartják egyesek gyümölcsnek, arra hivatkozva, hogy virágból lett termés, ami tartalmazza a magokat. De ennyi erővel még több zöldségfélére is rásüthetnénk, hogy gyümölcs, pl. a paprikára! A táplálkozási szakértők szerint a paradicsom zöldségféle. Ha jól tudom, volt egy bírósági precedens is, ahol valaki azzal védekezett, hogy a paradicsom gyümölcs, így akart kibújni valamely szabályzás alól, ami csak a zöldségeket terheli. De a bíróság úgy döntött, hogy a paradicsom zöldségféle. Én magam azzal állnék emellé, hogy egyik húsos, termés típusú gyümölcsre sem jó sót szórni, de a paradicsomra igen (bár ehető cukrozva is), és mindegyik édesebb, mint a paradicsom. Mindnek határozottan édes-savanykás típusú íze van, a paradicsomnak nem, vagy legalábbis jóval kevésbé. Ezen kívül senkinek sem jutna eszébe, hogy csokoládét, süteményt, tortát paradicsommal ízesítsen. Míg szinte minden más ebbe a kategóriába eső gyünölcsöt használnak ilyen célra.
A Baljós Árnyak pedig egy kiváló film, csak a többi klasszikus részhez képest lett egy kicsit gyengébb. Az egyetlen negatívuma a fiatalok kettesben töltött időinek túlzott ábrázolása. De minden részben voltak hasonlóan nyugalmas percek, ahogy én emlékszem. Számomra az Ébredő Erő nagyobb csalódást okozott. Attól még megnéztem többször is, mert különben szintén nagyon jó film!

1/10
offtopic
Abigael Lynggaard 2019 júl. 27. - 19:55:15 1/10
Bakker 13:30-tól 20:30-ig csak ezt nyomatja a Comedy zsinórban minden nap! Haldoklik a csatorna -.-"
Kit Fisto 2019 júl. 11. - 21:22:17
Persze, sokat ismétlik, de még így is egy nagy nézettségű sorozat. Mit lehet itt mást nézni? Talán a "modern" családot, vagy Malcolmot? Mindkettő szörnyen rossz. Én az Agymenőket, a South Parkot, Family Guyt, és a Goldberg családot nézem a jelenlegi kínálatból. De inkább csak a net mellett megy háttérnek, met már láttam a részeket többször.
1/10
Eddyboy 2019 ápr. 16. - 16:49:27 1/10 Előzmény pappulisszesz
Offtopic

Nálad még ez a 6 bazári majom is okosabb...pubi.
Én meg bőven-sokkal...

Úgyhogy nekem ne dumájjá...
8/10
Miss Judith 2019 ápr. 16. - 15:01:17 8/10
Régen imádtam az Agymenőket, de már unalmas, hogy mindig ismétlik, sokszor az elejétől kezdve.
Bár az 1-4 évadok voltak még a legjobbak, utána a színvonal elindult lefelé.
Ha nincs más, bele szoktam nézni, de a Jóbarátok nekem sokkal jobb volt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu