Agymenők

Bakancslistához adom
The Big Bang Theory
amerikai vígjátéksorozat, 2007

Értékelés:

953 szavazatból
Szerinted?

Leonard (Johnny Galecki) és Sheldon (Jim Parsons) az elméleti fizika nagymesterei. Nyugodtan élik unalmas életüket, a való világ történéseiről fogalmuk sincs. Amikor váratlanul beköltözik Penny (Kaley Cuoco), az új szomszéd, a két jó barát élete gyökeres fordulatot vesz. Feltárul előttük a világ, annak minden "szépségével" és nehézségével.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Sheldon Cooper
Leonard Hofstadter
Howard Wolowitz
Rajesh Koothrappali
Amy Farrah Fowler
Bernadette Rostenkowski
Leslie Winkle
Dr. Eric Gablehauser
Stephanie Barnett
Mrs. Koothrappali
Dr. V. M. Koothrappali
Barry Kripke
Beverly Hofstadter
Stuart Bloom
Emily Sweeney
Bert Kibbler
Mary Cooper
Siebert dékán
Priya Koothrappali
Richard Williams ezredes
Janine Davis
Arthur Jeffries
Mike Rostenkowski

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2013
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória - legjobb színész jelölés: Jim Parsons

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Haminyó apó szept. 26. 15:57:17 10/10
Hanyadszor kezdi újra a Comedy Central? A valamikori zseniális, kacatató sorozatból így lesz undor...
tom55 szept. 26. 10:25:30
Mindegyik férfi főszereplő gyakorlatilag nyávog, nyavajog.
Olyan mintha meleg párocskák lennének. Főleg Rajesh karaktere iszonyatosan nőies.
Sz. Péter szept. 06. 08:42:56 Előzmény Benjámin Montskó
Először angolul néztem végig a sorozatot, később ismertem meg a magyar szinkront.
Szerintem a szinkronhangok jók, kivéve Raj-é.
Sheldon hangja pedig mindkét esetben idegesítő. :)
Benjámin Montskó szept. 06. 00:16:28
Azért azt hozzá kell tenni (elsősorban azoknak írom, akik szerint rossz és erőltetett), hogy a magyar szinkron sokat elvesz az élvezhetőségéből, ég és föld a kettő... A szinkronhangok egytől egyig rosszak, nem adják vissza az eredeti hangok színvonalát, sokkal mesterkéltebbek és üresebbek, a rossz fordítás miatt a párbeszédek is silányabbak és bugyuták a magyar változatban. Aki teheti és érti az angolt ( legalább egy kicsit), annak erősen ajánlom az eredetit felirattal vagy aki jobban megérti, anélkül. A felirat, amivel én néztem, jó volt, átadta a poénokat, nem volt erőltetett és mesterkélt, mint a szinkron, az csak elrontja az egészet. Tudom, mert anno én is szinkronnal kezdtem, aztán váltottam át feliratosra, jól tettem, ég és föld. Aki azt mondja, hogy unalmas és humortalan, az adjon neki még egy esélyt és nézze meg felirattal, látni (inkább hallani) fogja a különbséget! Sheldon magyar hangja idegesítő, nem bírtam hallgatni, ahogyan a többiekhez se passzol a szinkronhang, amit adtak nekik, sokszor elveszik belőlük az eredeti hangok sajátossága, pl. Rajeshnél az indiai akcentus ( tudom ezt magyarul nehéz kivitelezni, de a szinkronhangja amúgy is borzalmas), Bernadette-nélkül pedig a magas, sivítós hang, ami sokszor a poén forrása, mert sokszor kiabál Howarddal, hasonlóan az anyjához. Még Howard hangja a legelfogadhatóbb a szinkronok közül, de Leonardé sem rossz. Egy szó mint száz, eredeti hangokkal sokkal jobb, próbáljátok ki!
Tóth Benedek aug. 24. 21:16:38 Előzmény tom55
Sikerült megfognod a lényeget...
tom55 júl. 23. 08:20:41
Érdekes, hogy milyen sok "evős" jelenet van. Viszont nagyon béna hogy 95%-ban csak turkálják a villával az ételt.
10/10
Sumomo_ júl. 20. 12:10:15 10/10
Persze így utólag újra visszaolvasva, lehet hogy a kérdés az összes szereplőre vonatkozott...
10/10
Sumomo_ júl. 20. 12:05:41 10/10 Előzmény Sz. Péter

tom55 kéedése így hangzott: "Tulajdonképpen miért barátkoznak Sheldonnal?"
Ezt én úgy értettem, hogy Leonard miért barátkozik Sheldonnal?
Erre válaszoltam, hohy mert olyan mint az édesanyja. Egész pontosan Beverly Hofstadterre céloztam.
Sz. Péter júl. 19. 14:58:47 Előzmény Sumomo_
Sheldon semmiben nem hasonlít az édesanyjára.
Leonard anyja lehetne inkább az övé. :)
10/10
Sumomo_ júl. 19. 11:34:18 10/10 Előzmény tom55
Mert Sheldon pont olyan mint az édesanyja. A való világbanpedig nem szoktak egy autistát szájba verni.
tom55 júl. 14. 21:25:49
Tulajdonképpen miért barátkoznak Sheldonnal? Semmi kedvesség nincs benne, idegesítő, beteges dolgai vannak és a való életben már úgy verték volna szájba hogy nyekkenne.
1/10
Quid jún. 28. 14:19:15 1/10
Borzasztó, túl játszott, nem vicces.
10/10
gm262 jún. 13. 13:38:07 10/10
Nagy kedvencem. Sokszor láttam már, de még így is szivesen nézem és nagyokat röhögök, rajtam meg a gyerekeim nevetnek, hogy még tizedszerre is nevetek a poénokon. Mostanában sajnos a feleségem letiltott a sorozatról, met már annyit néztem. Az a vicces, hogy titokban szoktam belenézni a Comedyn (pedig pornót is nézhetnék, de ez csúcs!).
9/10
nikato ápr. 30. 17:23:32 9/10
SPOLER VAN BENNE: Én is ugyanezt akartam írni, amit az előttem szóló, hogy a 8. évadtól már nem annyira jó. Amin meglepődtem, hogy Penny jobban idegesít, mint Bernadette, lehet az orrhangú szinkronhang miatt is. Folyton kaja van a kezükben, de általában csak turkálják. Penny és Leondard páros számomra elképzelhetetlen a valóságban, Leonard törpe, nem jó képű, a szemöldöke otromba, unalmas hapsi, sírós, ijedős, papucs, mindig ugyanabban a ruhában és még okoskodik is állandóan. Ha a való életben jártak is, akkor sem érzem köztük a kémiát. Pennyt pedig túlságosan a "végzet asszonyaként" adják elő, pedig Bernie-nek nagyobb "adottságai" vannak.XD Ő sem lehetett rossz bőr a gimiben, hiába lett gyógyszerész, azért miért jobb nő valaki, mert egyfolytában ivott, szexelt, hapsizott egész életében, vagy mert nem lett tudós?! Próbálták a William Shatneres részt is viccesre írni, örültem, hogy benne volt, a T.J. Hooker óta nagyon szeretem, a Star Trek-et is néztem, ellentétben a Sheldont alakító színésszel. :D Minden karakter révbe ért, nem az volt, mint sok sorozatnál, hogy úgy öregedtek meg a karakterek, he házasság, se gyerek, de így már unalmasabb volt. SPOILER
10/10
blaze86 ápr. 29. 21:34:25 10/10
Az első 6 évad sziporkázik, a 7. évadtől kezd önmaga paródiája lenni, a 8. évadtól kezdve pedig abszolút kifárad + a felnőttélet minden problémáját felveszi magára, már-már depressziós... plusz mindenki megöregszik, Leonard konkrétan egy korosodó nagymamára hajaz :D Az első 6 évadot viszont bármikor végignézném.
9/10
nikato márc. 30. 09:38:26 9/10
Évekig úgy voltam vele, hogy mennyire rossz, pedig alig néztem bele, most, hogy elkezdtünk nézni, azt kell mondjam, hogy zseniális! Olyan vicces, mint a Jóbarátok, csak ebben tudományos humor (is) van! OFF. félig meddig: Amy kaphatta volna Nemes-Takách Katát szinkronhangnak és sokkal szimpatikusabb lenne a karaktere, mert elég öreges és frigid szegény "Amy karakter", (pedig a neve Amy Farrah Fawler, ami rímel a Farrah Fawcett-re), a Blossom-ban is Ő volt a magyarhangja, nem mellesleg kiskoromban szerettem a Blossomot nézni a Disney délutánban, úgyhogy a színésznő eleve szimpatikus, Kaley Cuocot pedig a Bűbájos boszorkákban kedveltem meg, a Kamaszok sorozat viszont tényleg nem tetszett. Amúgy Katey Segal ismét eljátszotta Katey sorozatbeli anyját. :D OFF. VÉGE
vino-et-veritas 2019 dec. 07. - 08:22:58 Előzmény Kit Fisto

Fordítva! Mindkettő zöldség, csak "technikailag" az egyiket gyümölcsként használják, a másikat zöldségként. Viszont újabb kört lehetne nyitni a sütőtökkel vagy az avokádóval is...
De ez már kezd sok lenni, bár az Agymenők "gondolatvilágától" az ilyenfajta okoskodás nem áll messze...

Kit Fisto 2019 dec. 06. - 16:58:22 Előzmény vino-et-veritas
*** OFF ***

A dinnye gyümölcs, a tök nem. Aztán hogy mire is használják még, az már egy másik történet.

DeathAdder 2019 okt. 25. - 16:53:05
Nem vagyok egy szitkom párti, de ezt imádtam, abszolút no.1 a kategóriájában.
Magam is ismerek néhány ilyen nerdet és kísérteties a hasonlóság, szinte félelmetes hogy mennyire, még ilyen szinte teljesen aszexuális emelkedett elméhez is volt már szerencsém amilyen Sheldon, valóban zseniális.

A giganagy csúsztatást ott érzem, hogy ezek a szakmájukban is toronymagasan kiemelkedő zsenik, elméleti fizikusok, kísérleti fizikusok, asztrofizikusok, mikro és neurobiológusok egy tehetségtelen, ügyetlen, életképtelen, kiállhatatlan, undok, alkoholista, könnyűvérű, buta szőke lány körüli pályára vannak állítva az írók által, aki az egyetlen "normális" embernek van ábrázolva a sorozatban, miközben az egyetlen skillje az amiről történetesen a legkevésbé tehet, hogy jól néz ki, és ez minden mást magasan felülír. Az üstökös felfedezésnél is amit levezetett...
Valójában a nerdek magasról tesznek az ilyen életképtelen cicababákra, nem focisták ezek, hogy kizárólag a külsejük miatt lássanak bennük bármi fantáziát, egy árva szó nem lenne a közös témájukban, nem hogy rajongjanak érte, de még a női szereplők is elirigylik tőle az összes rosszindulatát..

Szerintem ez az írók részéről egy jó adag társadalom, illetve amerikakritika, hogy csak a külső számít, minden más teljesen mellékes, sőt szégyellni való, amin lehet jókat poénkodni, mert a főhősök nem egy gátlástalan partiarcok akik büszkék rá, hogy a szorzótáblát sem ismerik és kétpofával habzsolják az életet.

Imádtam az első évadokat, ahogyan a szakmájukból merítve poénkodtak, gúnyolódtak, metaforáltak, és volt róluk közös témájuk, de a végére sajnos már borzasztóan megfáradt. 4-5 évad elég lett volna, dehát nem lenne amerika, ha nem facsarnának ki szárazra mindenből mindent.
6. évadtól már Sheldont is elkezdték betörni, ez volt a legfájóbb, hogy az egész átment egy végtelenül nyálas, vonatott huzavonába, teljesen kifordították a korábbi identitásából és egy nagy adag bohóckodás lett az egészből, egy rém erőltetett pátosz, párkapcsolati huzavona az unalomig vontatva, és ezt a szerencsétlen vergődést kellett nézni évadokon keresztül. Már az első évadnál tartottam tőle, hogy ennyi évad alatt ki fogják fordítani ennek a zseniálisan megírt főkarakternek a jellemét és a személyiségét, hiába no, mert meg kellett felelni a társadalmi konvenciónak amit a tömeg elvárt.Még ebből a buta mindenre is alkalmatlan nőszemélyből is cégvezetőt csináltak, fantasztikus :))


vino-et-veritas 2019 szept. 15. - 20:32:29 Előzmény Kit Fisto
OFF

Nem hülyeség. Itthon minden kertésznek a zöldségtermesztés diszciplína részeként oktatják hasonlóan a tökfélékhez (dinnyék!)... És természetesen zöldségként is termesztik mindkettőt...


Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu