Agyő, Bukarest!

Bakancslistához adom
Offset
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-francia-svájci-román filmdráma, 108 perc, 2006

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Ez az interkulturális szerelmi történet Ceaucescu bukása után tizennégy évvel a posztkommunista Romániában játszódik, ahol "a pénz diktátorai" uralkodnak. Ezek az emberek a régi struktúrákat felhasználva, a nyugatról érkező pénz segítségével váltak gazdaggá és befolyásossá. Egyikőjük, a nyomda-tulajdonos Niku Iorga egy modern Offset-nyomdagépet vásárol, melyet a Németországból érkező Stephan helyez üzembe. Stephan beleszeret a Iorga alkalmazásában álló tolmácsnőbe, Brindusába. Csakhogy Iorga maga is szemet vetett a szép, fiatal nőre.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
filmbolond 2010 szept. 22. - 00:06:31 9/10 Előzmény smartdrv
Az elõzõ hozzászólóval ellentétben nekem az egyik legjobb új film, amit mostanában a tévében láttam.
Nem néztem az elõzetest, de a távirányító gombját nyomogatva éppen idekapcsoltam és le is ragadtam ennél. Szerintem nagyon alaposan és érdekfeszítõen ábrázolja a kispolgári családok életmódját, kritikus helyzeteit. Ezek az emberek élhetnének akár Magyarországon is, belõlünk is sok van belõlük, de biztos van valami speciális román, speciális német, azonkívül egy általános emberi.
Valóban nehéz megfejteni a fiatal lány ragaszkodását ,valószínûleg a férfi érettsége, határozottsága tett rá mély benyomást, meg az a kiforrott technika, ahogy a nõket effektív kezelni tudta.
smartdrv 2010 szept. 21. - 10:59:30
ez az egyik legrosszabb film, amit életemben láttam

kétféle jelenete van: vagy totálisan érdektelen, vagy olyan, ami már nekem, nézõnek is kínos
Borella 2010 szept. 07. - 03:31:34
Ez a film tényleg nem hétköznapi, bár a téma kissé érthetetlen, mi a fenét eszik ez a lány ezen a vén gazemberen, aki feltehetõleg, mielõtt pénzes kiskirály lett csakis gazemberséggel, még a diktátor idején is magas beosztásban lehetett. Ugyanis a románoknál sincs másképp, sõt, mint nálunk, hogy minden pénz-lehetõség közelébe az elõzõ rezsim elitje juthatott.
Ahogy meg a nejével bánt, az valami förtelmes, ez a keleteurópai stílus, ha a történet nem itt zárul le, késõbb a lánnyal is így bánt volna, és meg is érdemelte volna.
De hogy a feliratozában az UTÁNA szót két n-el írták! Ez mindennek a teteje! Erre felszisszentem. Évtizedek alatt nem találkoztam ezzel a neoprimitív hibával, de mostanában sorra látom a neten, milyen sokan írják ezt le, nem is értem miféle meggondolásból: utánna. Valami után (utána) mitõl lesz utánna? Mert az elõtt két t? Hol járnak a mai emberek iskolába? De hogy ez az orbitális hiba egy film feliratozásán az m2-n megjelenjen, ez tényleg a totális csõd.
9/10
zsouzs 2010 jún. 07. - 21:08:21 9/10 Előzmény dorinaaa
Szerintem is érdekes volt.., és igen, nekem is tetszett (a kiszámítható hollyvoodi tucatfilmekkel szemben) a nem szokványos befejezés.

Ajánlom mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel a szomszéd országok mindennapjai.
/ Lefogadom 6-8 héten belül az m1-en meg fogják ismételni:-))
dorinaaa 2010 jún. 07. - 11:57:51
Hogy tetszett?
Szerintem egész jó. Nem sok olyan filmet láttam, ami Romániában játszódik, és már ez is érdekessé tette: egy nem megszokott helyszin.
Valahogy sejtettem a végét, de nem számitottam ilyan drámára az anyakönyvezetõnél.Azt hittem, egyszerûen csak meggondolja magát a lány...
9/10
zsouzs 2010 jún. 06. - 18:21:14 9/10
...kíváncsi vagyok erre a filmre (..nem oly gyakran nyílik lehetõség német-svájci-francia produkciót látni, ami ráadásul Romániában játszódik)