Ágyról ágyra

Bakancslistához adom
Tapage nocturne
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 91 perc, 1979

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Solange szép, fiatal nő, filmrendezői pályája elején. Hajszolja a szerelmet, valódi kapcsolatra nincs ideje. Futó kalandjait képzeletében éli tovább, s gyorsan megunva, könnyedén lép túl rajtuk. Laza, komolyan nem vehető házassága inkább barátság, mint összetartozás, férjével szeretőit is kibeszéli. Olykor ködös, bizonytalan szomorúság fogja el, és könnyezve beszél érzései kuszaságáról barátnőjének. Majd ezen is túllép, mondván, sírni általában 24 óráig szokás. A lényegi felismerések helyett mindannyiszor csak rögtönzött életbölcseletekig jut el, amiket azon nyomban el is felejt. A tabu témákat provokatív módon ábrázoló film szerzője, a francia filmgyártás nemzetközileg is elismert botrányhőse, Catherine Breillat ezúttal is saját regényét vitte vászonra. Önéletrajzi ihletésű történetének fiatal hősnője érzékenyen egyensúlyoz az őszinte, önfeladástól sem mentes útkeresés és az öntudatlan szerepjáték, valamint a lelki kiszolgáltatottság határán. A film éppen ennek a határhelyzetnek a drámája.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2009 ápr. 03. - 19:40:59
A filmbõl számomra elmaradt az a mély filozófiai mondanivaló, amit az ajánló is hirdetett. Nem igazán találtam örömöt abban, hogy a rendezõnõ egy ribancot dicsõít, de hát ez van. Szerintem egy közepesnek elmegy, ráadásul feliratos, szóval még olvasni sem tudtam mellette, állandóan a zajládát kellett bámulnom. Szörnyû ez a világ...
perry 2009 márc. 23. - 20:01:25 Előzmény pozsizsuzsi
Nekem elmaradt.
pozsizsuzsi 2009 márc. 22. - 11:22:31 Előzmény perry
Na és megnéztétek?
efeshez ugyanaz a kérdés.
perry 2008 jan. 25. - 23:16:23
+e
perry 2008 jan. 25. - 23:16:07
kösz efs :)
efes 2008 jan. 25. - 15:18:04 Előzmény perry
nem láttam, de úgy hírlik a francia filmmûvészet polgárpukkasztó darabjai közé tartozik, bizonyság lehet erre a film egyik szereplõje, joe d'alessandro, akit pl. warhol bácsi is filmezett merev pénisszel (flesh), valamint heroin beadása közben (trash). szvsz nem (csak) ezért is érdemes megnézni, aho pogárt pukkasztanak az rossz nem lehet..:)
perry 2008 jan. 14. - 09:07:33
Volt szerencséje valakinek hozzá ?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu