Aimée és Jaguár

Bakancslistához adom
Aimée & Jaguar
német romantikus dráma, 126 perc, 1999

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Berlin, 1943. Lilly a német birodalom ideális nőtípusát testesíti meg: míg férje a fronton szolgál, ő otthon neveli az utánpótlást, négy fiút. Biztos vágányon futó élete egy csapásra megváltozik, amikor megismeri Felice-t, az öntudatos, szabad, vagány újságírónőt. Szenvedélyes szerelem alakul ki kettejük között, leveleket, verseket írnak egymáshoz. Lillyt féltékenység gyötri, amikor szerelme órákra eltűnik, és nem ad magyarázatot. Aztán kiderül, hogy Felice zsidó, álnéven egy náci újságnál dolgozik, és információval lát el egy ellenálló csoportot. Mivel Lilly ezután is vállalja a kapcsolatot, mindketten veszélybe kerülnek.

A megtörtént eseten alapuló film Erica Fischer számos nyelvre lefordított önéletírásának filmváltozata. A televíziós rendező első játékfilmjében szentimentalizmus nélkül állítja elénk egy nagy szerelem megrázó történetét, a birodalmi Berlin háborús káoszával, sajátos, rejtett szubkultúrájával a háttérben.

Berlin, 1943. Lilly ist der ideale Frauentyp des deutschen Reiches: Während ihr Mann an der Front dient, erzieht sie zu Hause den Nachwuchs. Ihr Leben verläuft in sicheren Bahnen, bis Sie Felice kennenlernt, eine selbstbewusste, unabhängige, draufgängerische Journalistin. Es kommt zu einer leidenschaftlichen Liebe zwischen den beiden. Eines Tages stellt sich heraus, daß Felice Jüdin ist. Sie arbeitet Inkognito bei einer Nationalsozialistischen Zeitung und liefert einer Widerstandsgruppe Informationen. Als Lilly die Beziehung trotz dessen weiterführt, geraten alle zwei in Gefahr.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Felice Schragenheim - Jaguar
Lilly Wust - Aimée

Díjak és jelölések

 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  1999
  Legjobb női alakítás: Juliane Köhler
 • Golden Globe-díj

  2000
  Legjobb idegennyelvű film jelölés
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  1999
  Arany Medve jelölés: Max Färberböck

Hozzászólások

Szerinted?
Sadenal 2015 jan. 30. - 16:22:43
Gyönyörû és fájdalmas film. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép filmeket.


8/10
conchita 2010 márc. 26. - 05:27:16
Elég sokféle másságról( még leírni is cink ) szól ez a könyv, és mégis a búzavirágnál megáll az agy, és nincs tovább gondolat....Másság...mi?Na ja, mindenki más , mint mindenkimás,és mégiscsak mind egyek vagyunk, legalábbis nálam mostanában ez a nóta járja.
10/10
tymess25 2008 dec. 19. - 21:28:06 10/10
Én a könyvet olvastam, és lenyûgözött...nem hittem volna, hogy a könyv végére ennyire természetesen kezelem majd a másságot...
Ajánlom mindenkinek a könyvet!
Ezért a filmet is szeretném megnézni, biztos az is jó.