Akár egy rossz álom

Bakancslistához adom
Kako los son
2002

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A film sajátságos találkozása két különböző drámai történetnek, melyeket végül a sors keze fon majd eggyé.

Az első törtrénet szereplői Bezania (Iskra Veterova) és Sheitan (Miki Manojlovic - Underground). A délszláv háború, mely a formális Jugoszlávia határait volt hivatott átrendezni, Sheitant a frontra szólitja.
Bezania hét év elteltével újra találkozik a háborúból visszatérő szerelmével, Sheitannal, akivel hajdan volt boldog és ártatlan kapcsolatuk helyszínén megpróbálják újrakezdeni életüket. De az idők minden megváltoztattak és amikor Sheitan kopogtat Bezania ajtaján a nő a férfi kék szemei helyett csupán sötét üregeket talál, mindenféle élettől és szenvedélytől megfosztva. Sheitan próbálja folytatni félbehagyott életét Bezaniaval, ám a közelmúlt háború borzalmai könyörtelen iramban rohannak rá kapcsolatukra.
Sheitan, mint azt a költő mondja, csupán egy újabb elnevezése lett az Ördögnek.
Mindeközben, valahol egy nyugat-európai városban egy fiatal macedón diák szembesül az öreg kontinens romlottságával és végsősoron ez a romlottság az, mely felnőtté avatja.

A film az elveszett lelkek és az önmagát marcangoló kínok találkozási pontja. Benne az élet-akarás emberfeletti vágyával és a pont ebből fakadó reménytelenséggel.
Hiszen az életet nem akarni, hanem élni kell?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?