Akárki megteszi

Bakancslistához adom
Le Premier venu
121 perc, 2008

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Camille előkelő származású fiatal nő, aki unja az életét. Hogy valamivel feldobja üres napjait, elhatározza, hogy odaadja a szerelmét - nem a legvonzóbb férfinak, hanem egyszerűen csak akárkinek. Valakinek, akiről azt gondolja, hogy szüksége van rá. Ilyen például Costa, a csavargó, aki egy bunkerben lakik, és már első pillantásra látszik rajta, hogy nem érdemli meg a szerelmet, és nem is képes viszonozni azt. Eközben egy rendőrnek megakad a szeme Camille-on, és elkezdi követni őket...

"Az Akárki megtesziben a párbeszédek, a gesztusok, a pillantások és a szavak állnak a középpontban. A rendkívül intenzív szerelmi háromszög tagjai egyre inkább elveszítik azt a képességüket, hogy irányítsák a maguk sorsát. És nem csak akkor, amikor egy fegyver kerül be a játékba. Majd valami váratlan dolog történik: az emberek kommunikálni kezdenek egymással. Doillon éppen az ilyen többrétegű szituácók megmutatásának a specialistája." (Birgit Kohler)

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Bolond Pierrot 2010 okt. 21. - 10:11:15 10/10 Előzmény Bolond Pierrot
Azóta is várom...
10/10
Bolond Pierrot 2010 jún. 02. - 15:47:25 10/10
Zseniális film. Sajnos csak egyszer láthattam a Titanic Filmfesztivál keretében. Miért nem jönnek be rendes moziforgalmazásba ilyen filmek?
10/10