Akasztófa-játék

Bakancslistához adom
Hangman
amerikai thriller, 96 perc, 2001

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Grace (Mädchen Amick), az egyedül élő pszichiáternő súlyos gyógyszerfüggőségben szenved, amit ügyesen titkol. Hamarosan azonban ennél is nagyobb bajba keveredik, amikor egyik reggel a rendőrség ébreszti álmából. Otthonában egy holttestre bukkannak, akiről Grace azt állítja, hogy nem ismerte. Roose (Lou Diamond Phillips) detektív a nyomozás során egy tiltott, ám annál népszerűbb számítógépes játékra bukkan, amit bennfentesek Akasztófa-játéknak hívnak. Az ügyre több nyomozó is rááll, akik kiderítik, hogy Grace azért nem praktizálhat évek óta, mert beleszeretett páciensébe, aki aztán öngyilkos lett. A háttérben kirajzolódik egy bizonyos Jarvis alakja. A férfinak titokban készült fotói vannak a volt és leendő áldozatokról. Alibije viszont mindig bombabiztos.

Stáblista:

Szereplők

Grace Mitchell
Nick Roos nyomozó
Sam Baluzy
Little nyomozó
Dr. Henry Mitchell
Paul Jarvis
George Kolker

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
King Diamond 2013 jún. 04. - 20:46:46 7/10
Szerintem meg nem volt ez egy rossz thriller. Még valamikor régen, vagy tíz éve kivettem a tékából, de újra kellett néznem, mert már nagyon rég volt. Mindig is szerettem Lou Diamond Phillips filmjeit, igaz, nem egy 'A' kategóriás színész, de sok nézhetõ filmje van. Mint ahogy ez is. Én egyetlen percig sem éreztem unalmasnak. Jó volt a történet, cselekmény, tetszettek a csavarok is. A többi szereplõ is jó volt, Mädchen Amick szép nõ, csak még kevés filmjét láttam sajnos. Akinek ez bonyolult cselekményvezetés/cselekményszálak volt/ak, az még nem látott sok jó csavaros és fordulatokban gazdag thrillert. Az egyedüli negatívum, amit fel tudok hozni, az a magyar szinkron volt. Borzasztó volt, egyáltalán nem illik Lou Diamond Phillipshez Kõszegi Ákos hangja. Habár, most nézem az ISZDb-n, egy szinkron van feltüntetve, és az nem ez, amivel én láttam. Akkor ez már megint egy másik, fos szinkron volt, nem az eredeti. Kár, hogy nem azzal láttam, na, most már mindegy. Egyszer mindenképp nézhetõ, még ha nem is váltja meg a világot.
7/10
1/10
gimbiikeeh 2013 márc. 28. - 20:39:38 1/10
Nem sok olyan van, hogy nem bírok végig nézni egy filmet, de ezt 1 óránál kikapcsoltam annyira nézhetetlenül unalmas, csak várod hogy történjen valami. Várod, várod és semmi. Teljesen érthetetlenek a cselekményszálak, nem jó a vágás. Egy szóval senkinek se ajánlom.

1/10
AvatáR Gil Maerth 2010 jan. 18. - 09:46:18
Lehet hogy a sztori jó, egyedi és különleges, de a megvalósítása lapos lett.
Lou Diamond Philips teljesen fapofa...
Madchen Amick próbálkozik, de õ sem váltja meg a világot.
Aki a leghitelesebb tán az egész társulatban...
az a rendõrfönök !

Sajna a film semmiféle lökést nem ad a nézõnek hogy érdemnes végignézni.
Vontatottnak éreztem a cselekményszövést is.
a beszédbe ágyazott ijesztõnek szánt dolgok nagyon nem jöttek át.
ez így inkább egy erõs krimi. de abban sem a
legerõsebb kategória.

10/5
georgia57 2008 jan. 24. - 23:18:13
szeretem ezt a szinészt de ez nem a legjobb filmje:((