Film

Aki legyőzte Al Caponét /The Untouchables/

magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 1987 15 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

228 szavazatból
Szerinted?
Chicago a szesztilalom és a világválság Amerikájának zűrzavaros éveiben. Al Capone (Robert De Niro) szinte mindenkit a markában tart, miközben Chicagót a gengszterek csataterévé változtatta. A törvény kezéből minduntalan kisikló bűncézár lebuktatására különleges nyomozócsapat alakul: a "megvesztegethetetlenek". Azzal érdemelték ki ezt a megtisztelő elnevezést, hogy megölni ugyan lehet őket, de megvenni vagy megfélemlíteni nem. A vezetőjük Eliot Ness (Kevin Costner), a vasakaratú finánc, aki Malone (Sean Connery), a minden hájjal megkent veterán ír zsaru segítségével csapdát állít a nagy "cápának".

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Eliot Ness
Oscar Wallace ügynök
George Stone ügynök / Giuseppe Petri
Mike Dorsett rendőrfőnök
Walter Payne
Frank Nitti

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


február 20. 02:23
Borzasztó gyenge... Ilyen stáblistával nem gondoltam, hogy ekkora szemetet lehet csinálni.
Nem lehet gengszterfilmnek nevezni. Undorító gagyi amerika klisékkel van tele, elképesztő. Eleve nem rajongok az olyan filmekért, amik megtörtént esetet filmesítenek meg egy teljesen fiktív történettel, na hát ez azoknak a legalja. Az egy dolog, hogy kitalált elemekkel van tele, de olyan irreális reakciókkal meg kiszámítható fordulatokkal, amit a leggyengébb hollywood-i ZS kategoriás forgatókönyvből is inkább kihúznak. A connery bérgyilkos sztori minden eleme vicc - ahogy írták Bud Spencer film szerű - de mivel nem vígjáték ez így nagyon szomorú. Iszonyat gyenge forgatókönyv tele üres színpadias jelenetekkel.

2016. október 9. 00:29
Miért is kell egy gengszterfilmben tisztelegni mások elött megtörve ezzel a cselekményt,elterelni a néző figyelmét? ráadásul sokkal szarabbul lett megcsinálva mint az eredeti néma verzió ,rohejes volt a nő tökörészése,és Costner dilettáns reakciója aki ahelyett hogy felkapná akpocsit huzogatja a lépcsőn és közben bájolog.Egyébként Kostner nem illett afigurához ,én nem tartom jó színésznek sem.

2016. október 9. 00:21
Egyetértek-

Összes hozzászólás