Alberto Giacometti

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 16 perc, 2004

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2004-ben a Szépművészeti Múzeum Alberto Giacometti kiállításnak adott otthont, bemutatva az 1966-ban elhunyt, s itthon talán csak kevéssé ismert szobrászművész majdnem teljes életművét, mely Zürichből érkezik Budapestre. Filmünk nem csupán a kiállítás anyagát tárja fel előttünk, de a művész ismerőit, tisztelőit, kutatóit megszólaltatva bepillantást enged ebbe a nem mindennapi életpályába. Megismerteti velünk a szobrászművészt s mögötte az embert, a gondolkodót, akiről Étienne Martin írja halála évében: "Kivételes ember, akinek magatartása tökéletesen igaz, látása éles és tiszta volt, s aki elszántan megvalósította az ember és műve közti csodálatos egységet."
FEA2 FEA2

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 09. - 15:11:09
Sajnos, a kedvenc képem nem találom róla, pedig közel 280ezer van róla a neten. Azon a képen a mûtermének az ajtajában támaszkodik, gyönyörû ellenfényben, nagyon kifejezõ.
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 09. - 15:00:13
Szimpatikus volt a kisöreg.
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 09. - 14:39:40
Nagyon bírom a palit, A Szépmûvészetiben meg is csodáltam a mûveit. '91 -ben fedeztem fel magamnak Giacomettit. Egy svájci 100 Frankosról nézett rám, kíváncsi lettem ki õ. Ez a kedvencem:
feketevipera 2011 aug. 09. - 13:18:47
Izgalmas és színvonalas film volt egy érdekes mûvészrõl, akinek végigpillanthattunk a pályafutásán, láthattuk a korszakait, az alkotásait, mûvészek és mûvészettörténészek mondták el róla a véleményüket. Valóban igencsak tanulságos volt a mûsor, én korábban sohasem hallottam errõl az úriemberrõl, ebbõl a filmbõl viszont sok információ kiderült róla.
Ford Mustang 2011 aug. 04. - 00:52:24
Egy rendkívül és sajnálatos módon rövid dokumentumfilmben ismerhetjük meg Alberto Giacometti életét. Érdemes megtekinteni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu