Film

Áldozatok

/The Delinquents/
amerikai filmdráma, 69 perc, 1957 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az 50-es évek elején vagyunk, Kansasban, a háború utáni Amerikában... A tizenkilenc éves Scotty White jövőre egyetemre megy. Szerelmes a tizenhat éves, "jó családból" való Janice Wilsonba. Csakhogy Janice szülei nem akarják, hogy a két fiatal között túl szorosra fonódjék a kötelék. Eltiltják Janicet a fiútól. A magányos, boldogtalan Scotty a lány megnyugtató közelségének hiányában más társaság után néz. Egyre többször találkozik Chollyval és bandájával, akiknek csak egyet akarnak - jól elütni az időt. Szórakoznak, söröznek, buliznak, autókat csórnak egy menetre, belekötnek még az élő fába is. Scotty egyre több időt tölt velük és titokban Janice-t is magával viszi a bandába. A szórakozásnak induló balhék egyre komolyabbak lesznek.
Robert Altman az író-rendező Kansasban született, hangsúlyozottan katolikus környezetben nevelkedett. Ez az első, bemutatkozó játékfilmje 1957-ben készült, s a fiatalkorú bűnözőkről szól. Bár nyilvánvaló a film oktató szándéka, már ebben a műben is felszikrázik a később zseniális filmekkel jelentkező rendező szituáció-teremtő képessége...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók


Vélemény:

szavazat: 7/10 2011 jún. 01. - 14:11:55
2011 jún. 01. - 14:11:55
Hozzászólás az ifjúsági problémához (Haragban a világgal stb). Nyers, hiteles színészi játékok, de eltúlzott és elõtérbe türemkedõ társadalmi mondanivaló.