Alfred Hitchcock: Topáz

Bakancslistához adom
Topaz
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai thriller, 121 perc, 1969

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Alfred Hitchcock izgalmas kémfilmje a hidegháború kellős közepén játszódik. Egy magasrangú KGB tiszt menedékjogot kér az amerikaiaktól. Információi alapján derül fény egy francia magas katonai körökben létrejött titkos csoportra, mely adatokkal látja el a szovjet hadvezetést. A csoport fedőneve: Topáz. Az amerikai kémelhárítás a legjobb francia titkosügynök segítségét kéri a csoport leleplezésére.

Stáblista:

Szereplők

Rico Parra
Andre Devereaux tábornok
Nicole Devereaux
Juanita de Cordoba
Michčle Picard
François Picard
Jacques Granville
Henri Jarre
Michael Nordstrom

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
21Vick 2020 szept. 21. - 17:55:52 10/10
Nekem az a jó film, ami odaszegez a képernyő elé, nem akarok egy másodpercet sem elmulasztani, követem az esemènyeket, ki kicsoda micsoda, mit mièrt csinál, mik az összefüggések és fordulatok, sőt, még a làtvány is lenyűgöz az emberek és a tàjak szintjèn is. Na, ez egy ilyen film. Hálás köszönet annak a hősnek, aki feltöltötte a netre.
Valóban nem volt 1-2 főszereplő, hanem több kisebb szereplő vàltotta egymàst a törtènet soràn, de ez engem egyàltalàn nem zavart.. Sőt, ez sokkal jobb, mint ha a főszereplő idegesítene (ezèrt nem nézek pl Johnny Depp filmeket). Bàr ebben a filmben nem idegesített senki.
Nem is hallottam még erről a filmről, mèltatlanul. Remekül összerakott törtènet. Többször nézős a részletek megfigyelése miatt, amire legelőször nem figyeltünk. Nagyon, nagyon, nagyon tetszik.
9/10
Lionceau 2018 szept. 22. - 21:05:07 9/10
Szerintem ez egy baromi jól sikerült filmje Hitchcock-nak. Lehet, hogy a sztori bonyolult, néha szövevényes, sok helyszínen játszódik, de oda kell figyelni. Többszöri megnézést igényel, és nagyon sok apró – az első alkalommal unalmas – részlet világossá válik.
A magyar szinkront rendezők és készítők viszont arra figyelhettek volna, hogy annak a néhány francia szereplőnek, akik igen csak fontosak a történetben, tisztességesen és helyesen ejtsék ki a nevét. Amúgy ilyen szempontból a magyar szinkronstúdiók katasztrófálisak. Vehetnék a fáradtságot, hogy a francia neveket és szavakat megtanulják tisztességesen kiejteni.
kybuck 2013 nov. 27. - 17:53:54 Előzmény wagnera
Ezzel együtt is jönnek-mennek benne a jobbára ismeretlen színészek és karakterek, így aztán senkivel nem lehet azonosulni, igazából minden és mindenki jelentéktelen. (Spoiler) Egy jó poén volt benne a kubai ügyintézésrõl, amikor a megkezdett fasírtos szendvics a fontos íratok közt hevert - tisztára mintha a klingonoknál lennénk. Nem véletlenül szimbolizálták õk a ruszkikat a Star Trekben.:)
wagnera 2013 szept. 27. - 23:55:48
Ha valaki esetleg nem tudná, a filmben szerepel Szabó Sándor is, Emile Redon szerepében.
lszl139 2011 nov. 30. - 17:33:24 Előzmény Carnivora
Mivel Hitchcock, ezért nem hiányozhat a gyûjteményembõl.
Flóra_kisasszony 2009 jún. 12. - 11:50:29
Miért van az, hogy a Tv2-n és az RTL klubon csak délután tudnak normális filmeket adni? Jójó, költõi kérdés volt...
Carnivora 2007 szept. 02. - 23:12:46
Nekem tetszett a könyv is kíváncsi vagyok a filmre.
efes 2007 szept. 02. - 14:08:25
vagy az író, leon uris. bár rájuk tán bántó is lenne a sztár szó..., már a szó mai, zalatnay saroltai, vv anikói, stb. értelmében. vagy paris hiltoni, mindegy.
CDK 2007 szept. 02. - 13:25:05
"...nincsenek sztárok,.."
Ha nem amerikai, akkor már nem is sztár?!
Michel Piccoli és Philippe Noiret már akkor sztárok voltak, amikor még az írmagja sem létezett ennek a szép új hálóvilágnak...(az ismertetõ írójáról nem is beszélve:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu