Alice Tükörországban

Bakancslistához adom
Alice in Wonderland: Through the Looking Glass
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus film, 113 perc, 2016

Értékelés:

80 szavazatból
Szerinted?

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. A lány az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével újra találkozik Csodaországban megismert barátaival: a Fehér nyúllal, a Bölcselővel, a Cheshire macskával és persze a bolond Kalapossal, aki azonban mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, ami magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, veszedelmes küldetése során a lány számos barátjával és ellenségével fut össze...
Bemutató dátuma: 2016. június 2. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Alice Kingsleigh
Mad Hatter
White Queen
Blue Caterpillar hangja
White Rabbit hangja
Wilkins hangja
Cheshire Cat hangja
Zanik Hightopp
Bayard hangja
Oleron király
Helen Kingsleigh

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Marton12 2022 márc. 06. - 22:30:57 4/10
Egy fokkal jobb volt, mint az első, habár nem sokkal. Ebbe legalább a látvány jó volt, meg a hangulat is még-még, nem mint a másikban...
Egynek elment, de nem hiszem, hogy megnézném mégegyszer.
Kit Fisto 2021 júl. 30. - 22:59:50
De Alice egy kislány, nem? Nem olvastam a könyveket, talán a második részben Alice már felnőtt volt? Az első részt viszont láttam filmen, nem ezt, hanem a Hallmark verziót, ami annyira tetszett, hogy megvettem dvd-n is. Ez az:
https://port.hu/adatlap/film/tv/alice-csodaorszagban-alice-in-wonderland/movie-43794
Kit Fisto 2021 júl. 30. - 22:47:37 Előzmény Eva89
Igen, így fejezi ki magát egy filmesztéta entellektüell!  :D
2/10
deadscott 2018 szept. 23. - 21:15:22 2/10
Az első rész nem volt rossz, de ennek már tényleg abszolút semmi köze a könyvhöz. Mia Wasikowska bántóan ronda arcú lett, ám ez még mind nem lett volna baj, ha a történet összeáll... Vagy inkább - mint az eredeti műben - szétesik.
10/10
Eva89 2017 febr. 18. - 15:15:04 10/10
Nagyon tetszett. Gyönyörû a látványvilág, szuperek a színészek. Még egy csomószor meg tudnám nézni. Aki lefikázza az magát a mûfajt sem szereti.
Nagy1A 2016 okt. 17. - 23:24:53
Tegnap este csak félig sikerült megnézni a filmet, mert egy kissé beálmosodtam...........pedig nagy várakozással mutattam a feleségemnek a bevezetõképsorokat, a Disney stúdió általában nem szokott csalódást okozni. Amikor félfilmnél elmentünk aludni, egy kicsit elgondolkodva megeresztettem az elsõ mondatot, amely szerint.......azért ez egy elég béna mese.........
Igazán nem akartam a nagyon megbecsült Alicet leszólni, nekem nagyon nem tetszett. Amúgy, szerintem egy nagy kalap az egész, pedig a látvány valóban jeles!
Az bizonyos, hogy a rendezõnek van képi világa, amit a jelmeztervezõ is tökéletesen megértett és hozta azt a képi világot, amit egy-egy csík felszívása után közösen láthattak.......de én csak söröztem közben, így egy kissé le voltam maradva!!
Ha ez a mesefilm manapság, akkor valahogy nekem nem kell több belõle........pedig " a Guszti nem fél Lucifertõl "-t azért vagy 50-szer láttam már......és Karácsonykor azért, a menetrendszerû " Legyetek jók, ha tudtok" mellett meg szoktuk nézni Tomot, amint gondterhelten járkál azután, hogy kívágta a hóviharba Jerryt, amint Jerry kikapja az egérfogózt Tom tejébõl, majd boldogan csúszik körbe a nyalókán........szóval, nem mondhatnám, hogy nem szeretem a meséket....
10/10
lori80 2016 okt. 04. - 23:54:46 10/10
Akinek az elso resz sem tetszett,annak ez sem fog..
Nekem nagyon tetszett az elso is,de ez a resz,messze jobb volt velemenyem szerint.
Imadta az egesz csalad.Jo kis mese:)
7/10
Hellas 1903 2016 okt. 02. - 13:19:34 7/10
Végül is összeségében tetszett ez a rész is de az elõzõ rész sokkal jobb volt , a látványvilág nagyon ott van ennél a résznél is !
kinguci18k 2016 szept. 29. - 17:23:29
Az elsõ része sem tetszett.Johnny Depp külseje és szerepjátéka szerintem nagyon bénán erõltetett és nem jópofa.Eleve ez a mese mesében jó,mesének való.Nem pedig filmnek,emberi szereplõkkel.Ez a "Sacha Baron Cohen" pedig nem is értem hogy kerülhetett bele egy mesébe.Ez felháborító és sértõ.Biztos nem fogom megnézni ezt a valamit.
6/10
Medvepulzus 2016 júl. 07. - 08:53:44 6/10
A minap láttam 2D-ben szinkronosan és szerintem egyszer nézõs, de szórakoztató. Az elsõ film se ragadott különösebben magával, de jobban tetszik mint a klasszikus történet, vagy a régi Disney rajzfilm változat.
No ezután a pár apróság letisztázása után kissé részletesebben.
A régi karakterek szinte csak dísznek vannak ott (de ott vannak mert muszáj nekik; tipikus folytatás) és 3-4 figurára koncentrál az egész, amit egy cseppet sem bánok. Ezáltal legalább jutott idõ a fõ cselekményre, ami elég ritkásan kacsingat már csak a nonszensz irányába. Inkább csak egy megtrükközött Disney mese, jópár megmagyarázatlan motivációval meg logikátlansággal. Jhonny Deppet, vagyis a Bolond Kalapost jobb szerettem nem látni a vásznon, viszont Sacha Baron Cohen karaktere, Idõ, annál inkább érdekelt. Õ volt a fõ újdonság, és érdekes lett. Nem olyan egysíkú fõgonosz mint ahogy a trailer alapján tûnt.
A látvány belefullad a CGI-be, de azért a helyén van. A csodaország beli konfliktus eléggé mondvacsinált, de a valóságbeli korrekt.
A végsõ tanulságot pedig kétségtelenül annak a kb. 6 éves szõke kislánynak sikerült legjobban abszolválnia, aki a terem kiürülésekor felmászott egy székre hogy belenyúlkáljon a vetítõgép fényébe és jókat kacarászott rajta.
Filmfanatic 2016 jún. 08. - 00:52:22
Csak idetévedtem a fórumot nézegetve. Az elõzetesbe néztem bele kíváncsiságból, ám még azt sem bírtam végignézni...
Valami elképesztõ, hogy manapság általánosságban mondva az a tendencia, mánia uralkodik a filmeknél (elsõsorban az amerikai tömegfilmek esetében), hogy minél látványosabb legyen, bármi áron. Mindegy, mit mutatunk, csak döbbentsen le, "ragadjon torkon", mindegy az is, ha közben akár végtelenül undorító és lélekölõ.
Úgymond, mutassuk meg a népnek, mire vagyunk képesek a mai technikával! Lenyûgözõ, nemde?
Az.
De könyörgöm... biztos, hogy mindent meg KELL csinálni, amit meg lehet?!

Csak a pénz, csak a pénz, csak a pénz hull...
10/10
sonnenweg@freemail.hu 2016 jún. 07. - 12:02:26 10/10
Végre egy fantasy film, ami nem tocsog a vértõl, az erõszaktól és szörnyektõl! Tény, hogy az eredeti Lewis Carroll történethez nem sok köze van, de szerintem így is nagyon jól sikerült a film. Tény, hogy az elején kicsit nehezen indul be a történet, de azután minden a helyére kerül. A színészi alakítások is tetszettek, a képi világ pedig csodálatos. Egyértelmûen 10/10!!!
kareshu 2016 jún. 05. - 19:08:24
Látványosabb, mint az elsõ rész? Talán. Érdekesebb? Semmiképp. Valahogy egész végig sótlan, mintha nem lett volna ötlete a forgatókönyv írónak. S valahogy végig idegesítõ a fõszereplõ csaj is... Közhelyeket hajtogat, indokolatlan káoszgyártásra futja tehetségébõl, az ember alig várja, hogy végigérjen az ámokfutása. Mert valahogy nincs igazi cél,az ürügy piti, az egész balhét sovány mondvacsinált témából fakasztják a filmkészítõk. Megöntve szokásos diznis lelki maszlaggal, hogy hát azért legyen valami mondanivalója.Az elsõ rész meg van DVD-n is, 3D moziban is láttam, nagyjából rendben volt. Ez a második rész NEM lesz meg DVD-n, ezzel kábé pontoztam is. A látvány miatt egyszer érdemes szemüveggel megnézni, de csak úgy.
CsiróCsiró 2016 jún. 05. - 16:27:46
2016 egyik legjobban várt filmje 4 nappal a bemutató után még csak 3 hozzászólásnál tart, abból 2 tavalyi.

Fura egy jelenség.

Nem volt ez rossz, de kimondottan jó sem.

A képi világa csillagos 5-ös, de a sztori azért döcögött itt-ott.

Az elsõ részét nagyon szerettem.

Eleve nagy rajongója vagyok az Alice csodaországban történetének, szinte mindegyik változatát láttam, de Tim Burton-é kiemelkedik számomra az összes közül.

Sajnos ez a folytatás valahogy nem tudta követni azt a vonalat.

Ismétlem; nem rossz, meglehet nézni, de nem az a fajta, amit utána idõrõl idõre újra megnéz az ember.

És most egy darabig nem szeretném Johnny Depp-et ilyen szerepben látni.

Adott egy elképesztõen tehetséges színész, akinek sokáig nem volt két egyyforma karaktere, és minden szerepével valami újat alkotott.

Aztán egy ideje mintha kezdene beleragadni abba, hogy fehérre mázolják az arcát, és magas hangon rikácsol.

Nagy kár lenne elpazarolni.
offtopic
izom 2016 jún. 03. - 19:11:57
A film zakozott akkorát hogy kb 100 évig se lesz már folytatás,nem is kell eröltetni.
Dorottya Dékány 2015 szept. 12. - 23:55:03 Előzmény somersby
Nem az a baj, hogy lesz folytatás, mert az eredeti történet is két részbõl áll. Az egyik: Alice csodaországban, a másik: Alice tükörországban, úgy hogy ez stimmt lenne. Hanem az már baj, hogy az elsõ rész, amit megcsinált az már eleve ennek a kettõnek a keveréke volt, sõt olyan volt mintha egy harmadik része lett volna a két történetnek, na már most akkor, hogy lesz ebbõl második rész?
somersby 2015 febr. 07. - 22:05:26
A Disney folytatni kívánja minden idõk egyik legsikeresebb filmjét, a bevételi ranglista 17. helyén található Alice Csodaországban-t, már forgatókönyvírója is van a folytatásnak.

Az Avatar okozta 3D-s hisztériának legnagyobb haszonélvezõje a Tim Burton-féle Alice Csodaországban volt, mely James Cameron sci-fi-je után az elsõ nagyobb 3D-s premier volt, és sokan csak ezért is megnézték - ekkor derülhetett ki a közönség számára, hogy a "valódi" és a konvertált 3D-s megjelenítés között jókora különbség van. A film nem sikerült rosszul, a sikert pedig nem kell magyarázni: Amerikában 334, világszerte pedig 690 millió dollár bevételt termelt, így helyet követelhetett magának az egymilliárdosok klubjában.

Az Alice Csodaországban 2-t nem Tim Burton, hanem James Bobin rendezi, aki a 2011-es Muppets filmet és annak tavalyi folytatását is csinálta. Az Alice Csodaországban 2-ben visszatér Alice szerepében Mia Wasikowska és Johnny Depp is mint a Bolond Kalapos.

Már a premier dátumát is kitûzték: a film 2016. május 27-én érkezik az amerikai mozikba.