Alien 4.: Feltámad a halál

Bakancslistához adom
Alien: Resurrection
amerikai akciófilm, 109 perc, 1997

Értékelés:

438 szavazatból
Szerinted?

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája - egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Callra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
eprentiss2323 febr. 20. 17:10:46
Ebben a műben volt potenciál bőven, ezért érthető a 4. rész elkészítése. Viszont nagyon gyengére sikerült ez a film. Szegény Weaver-nek nagyon szar szerepet írtak, ennek ellenére ismét a maximumot hozta ki Kripli hadnagyból. A horrort tekintve ez lett a legdurvább rész, a kisérleti emberek, na meg a végén a félig ember félig élien, ahogy nyalogassa az ''anyját" Kriplit... xD
5/10
DoctorMorreau 2020 aug. 14. - 04:05:14 5/10
Nagyon gyenge film volt az első három részhez képest és úgy önmagában is.

Sorrendem:
1. Alien - Nyolcadik utas a halál : 9
2. Alien 3 - Végső megoldás a halál: 9 - 8,5
3. Alien 2 - Bolygó neve a halál: 7,5
4. Alien 4 - Feltámad a halál: 5
7/10
sawyerx 2019 szept. 05. - 09:06:37 7/10
Újranézve, rendezői változat, ennél sokat nem ad hozzá.
Hát ja, merőben más film az elődökhöz képest, kicsit képregényes beütése van.
A sztori jó, a karakterek viszonylag jók, az akciók itt a legélvezhetőbbek.
A feketehumor, irónia szintén működik, talán pár helyen a poén nem klappol, például mikor kiloccsantja a vezető agyát hátulról, az meg majdnem belebandzsít a kamerába :DD
Az is tetszett, hogy végre többet megtudhattunk a zélienekről, és végre kiderült, hogy tanulékonyak.
A vége viszont elbaszott és lezáratlan, jöhetne még egy lezárófilm.
E-Zsolesz 2019 máj. 25. - 21:19:47 Előzmény nikato
SPOILER: a második film nagyon jól elmagyarázza, hogy a szaporodás az elsődleges számukra. Illetve utólag még az első rész rendezői változatát is lehet így vizsgálni. Valószínűleg inkább dögevők, illetve szaporodással kapcsolatban alkalmatlan egyéneket elkaphatnak olyan célból. Na most a 3. résztől borul minden, de a 3. rész esetében még meg lehet magyarázni a másféle gazdatesttel. A 4. rész és a második AVP az, ami teljesen fittyet hány az alapokra.
E-Zsolesz 2019 máj. 25. - 21:11:08 Előzmény BalthusJr
Az arctámadó leszedésével kapcsolatban hozzátehetjük, hogy vízben játszódik a jelenet és Ripley új képességekkel rendelkezik. Tulajdonképpen az arctámadókkal kapcsolatban azt nem tudjuk, hogy hogyan működnek vagy hogyan viselkednek vízben. Bár az első részben hiába próbálja lassan kivonni a rossz levegőből is az oxigént, szerintem vízben nem életképes. (Egyébként a filmregény nagyon rávilágít erre a működési momentumra.) Az is kérdéses, hogy egyáltalán miért is ugrik pont rá. Nem feltétlenül logikátlan a jelenet, de felvet sok kérdést.
Robzombi 2018 dec. 28. - 23:15:50
Nekem egyik kedvenc részem. Sajnálom hogy nem készült el a fojtatás :( Szívesen megnéztem volna Sigourney -t abban az Alien-es hacukában :DD http://cdn.rtl.hu/010/236/image_10236002

Nikato írta "Sigourney Weawer-ön alig látszott meg, hogy 20 év eltelt!!! "

Nem is mert dögösebb volt az előző filmekhez képest. Na meg azután is :) Galaxy Quest ,Szívtiprók :)
8/10
King Diamond 2018 dec. 28. - 22:19:19 8/10
A negyedik Alien-film már "csak" 5 és fél év elteltével jött az előző rész után. A rendező megint lecserélődött, egy szintén egyéniben elsőfilmes, francia rendezőre, akinek azóta sincsen olyan hű, de sok rendezése. A harmadik rész érdekes és egyben megrendítő befejezése után ha lehet így mondani, talán még kíváncsibb voltam, mit is fognak kezdeni a történettel, merre viszik tovább.

MOSTANTÓL SPOILEREK LEHETNEK!!!
Hát, 200 évvel a harmadik rész cselekménye után vagyunk, amikor is újraklónozták Ripley-t és vele együtt a harmadik részben belekerült alient is. Igaz, ez számomra nem derült ki egyből, csak a film kb. egyharmadának elteltekor. Addig néztem is, hogy mintha egy teljesen független folytatást néznék az előző résztől, figyelmen kívül hagyva annak történéseit. De szerencsére nem így lett, nekem különösebb bajom nincs ezzel a klónozásos dologgal (másképp eléggé nehézkes lett volna visszahozni Ripley karakterét). A történet olyasmi, mint az első és harmadik részben, csak itt megint egy űrhajón játszódik a cselekmény, ahol a társaság tudósai "be szeretnék idomítani/irányítani szeretnék" az alieneket, vesztükre. Miután nagyon furfangosan kiszabadul két idegen a fogságból, elkezdődik a hajsza az űrhajón tartózkodókkal. Ebbe a részbe belevittek egy kis humort is, a Betty nevű, kisebb űrhajó legénységével (űrkalózok), ami nekem tetszett.
A színészekre megint csak nem tudok rosszat mondani, Sigourney Weaver remekül hozza a már nem csak teljesen ember Ripley-t, Winona Rydert és Ron Perlmant pedig jó volt látni, utóbbinak különösen jó volt a szerepe. Ebben a részben is szerepet kapott egy droid (az előzőben ugye nem volt). A helyszínek, alienek, jelmezek most is remekül vannak megcsinálva, ezekkel nekem most sincsen bajom, az előző klónokat tartalmazó/tároló kabin kemény és undorító volt. Talán ebben a részben gyilkolnak eddig a legkeményebben az alienek, amit sokszor teljes egészében is mutatnak. A film vége felé a következő királynő mutatása szintén remek, és az "Újszülött (Newborn)" behozatala pedig nekem még talán az alieneknél is jobban tetszett (mert hogy nem teljesen egy sima xenomorph volt az már). Volt annyira brutális az ábrázolása/kinézete, mint egy aliennek. A végén talán még egy kicsit meg is lehetett sajnálni.
Ennek a résznek is van egy kibővített változata, igaz az már csak néhány perccel hosszabb a mozis verziónál (116 perc), de a vége például egy kicsit másabb, nekem mindkét befejezés tetszett. Viszont, egy ilyen befejezéssel simán megnéznék/megnéztem volna egy következő részt, ami mindeddig nem készült el (és szerintem nem is nagyon fogják már ezt a negyedik résztől továbbvinni, főleg, hogy most az előzményfilmekkel vannak elfoglalva). Mert azért mégis csak érdekes az, hogy megérkeztek a Földre. A magyar szinkronnal továbbra sincs problémám, mint ahogy eddig sem volt.
Nem volt rossz ez a rész sem egyáltalán, nekem a "Newborn" megjelenése miatt talán még kicsivel jobban is tetszett, mint a harmadik rész, de még mindig a második a legjobb szerintem a négyből.
7.5/10
Lackooo84 2018 okt. 06. - 22:17:45
Hát ööö...... ez nem az. :D
3/10
bekukkancs 2018 okt. 06. - 16:45:24 3/10
Az összes folytatás egy kalap xar az elsőhöz képest,de üres órában egyszer nézhetőek voltak.
Ez viszont már csak egy szánalmas görcsölés . A vége mindegyiknek nagy baromság,de
ebben is viszi a pálmát.
3/10
BalthusJr 2018 júl. 24. - 22:24:00 3/10
Szerintem valami borzalmas volt... A logikátlansága miatt. Az egész dolog (ha A nyolcadik utas a halál című könyvet veszzük alapul) a happy endre megy. A könyv tisztán leírta, hogy az Alien vére savas, ehhez képest szétrobbantottak vagy 3-at és nem történt semmi. Meg elvileg a tojásból kikelt "kéz", ha rámászik a fejedre, nem lehet leszedni, csak az arcoddal együtt maximum. A filmben a csaj meg kisujjal leszedi a fejéről. Arról meg nem is beszélve, hogy az űrben ha a hajón van egy lyuk, biztos a halál. Még jó, hogy a fizika törvényei csak az idegenre vannak negatív hatással. Ez a tipikus mindent túlélnek a főszereplők. Csak 1 ember halt meg a fontos karakterek közül. A nyolcadik utas a halálban, pedig 7-ből 6 szereplő meghalt...
caseyjones 2017 okt. 16. - 13:50:26 Előzmény sawyerx
Bocs, félreolvastam. :D
7/10
sawyerx 2017 okt. 14. - 15:53:18 7/10 Előzmény caseyjones
"A háromnál sokkal jobban bejött" - ez azt jelenti, hogy nekem is jobban tetszik ez :D a hárommal az a bajom, hogy ugyanaz, mint a második rész, csak más a helyszín, tengerészgyalogosok helyett sablon rabokkal. Ebben meg az ûrkalózok jelenetei tele vannak poénokkal, Ripley is szarkasztikus szövegeket nyom. AZért míg az elsõ egy horror volt, itt már maga az atmoszféra sem az, nem is akarták, hogy az legyen - rendezés alapján legalább is. Kábé a Pitch Blackhez hasonlítanám, ott is az elsõ a maga kategóriájában kurva jó kis sci-fi-horror volt, a második meg már egy teljesen más kategória, inkább látvány-akció.
caseyjones 2017 okt. 08. - 19:51:53
Nekem nagyon bejött a negyedik rész, minden baromsága ellenére is. :) Én egyáltalán nem éreztem "akcióvígjáték-fílinget", hiszen emlékeim szerint egy-két poént lõnek el csak a filmben.
Én veled ellentétben a harmadik résszel nem tudok megbarátkozni mind a mai napig.
7/10
sawyerx 2017 okt. 08. - 17:16:49 7/10
Hangulat nulla, akció-vígjáték fíling, ami szórakoztat, de nem méltó az Alien-filmekhez. A háromnál sokkal jobban bejött, még a logikátlanságok ellenére is. Ilyen színvonalon nem tudom, megérné-e, de egy lezárást kaphatnának ezek a filmek, mert ennek olyan balfasz vége lett, hogy hihetetlen. Az elején az élienek "szökése" ötletes volt. Ahogy tudom, a könyvben le van írva, hogy telepátiával kommunikálnak egymás közt.

6/10
agarik 2017 máj. 22. - 00:23:21 Előzmény BekRol
Az a 3. rész volt. Ez jobb mint bármelyik másik.
1/10
BekRol 2017 máj. 20. - 15:27:17 1/10
Ezt a filmet soha nem szabadott volna leforgatni! Ezzel a rendezõvel és ezzel a színész gárdával biztosan NEM!!!! Ez egy francia vígjáték, az Alien filmek meggyalázása...
10/10
nikato 2017 jan. 27. - 08:22:54 10/10
Majdnem a legizgibb rész. :D Felvetõdött egy kérdés, hogy az Alienek mit esznek? Mert csak megölik az embereket, de meg sose eszik?! SPOILER: Hihetetlen jó volt a végén ez a dolog, hogy a szörnyben emberi gének is megtalálhatóak voltak. SPOILER VÉGE Sigourney Weawer-ön alig látszott meg, hogy 20 év eltelt!!!
10/10
bokor5 2017 jan. 02. - 03:58:30 10/10
Hacsak nem fokunk dissous gázpalackban repülni, pláne az ûrben...
10/10
bokor5 2017 jan. 02. - 03:55:16 10/10
Tehát egy ilyesmi \"eseményhez\" kb több száz légköri nyomás dukál.
Ezt nem bírna ki semmifajta zûrhajó egyszerûen szétpukkadna...
10/10
bokor5 2017 jan. 02. - 03:43:59 10/10
Maga a film szuper jó.
De a vákuum a földi nyomást szimulálja ami nem több egy atmoszféra nyomásnál, olyan ez amikor MI itt a FÖLDÖN egy gumiabroncsot fújunk fel 1 BAR-ra elég lapos lenne...
A világûrben NINCS negatív nyomás, csak nulla.
De jó kis vicc volt!
-Elméletiletileg felpumpálhatunk bár,z ürhajó nem fogja bírni!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu