Alien: Covenant

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai sci-fi, 122 perc, 2017

Értékelés:

331 szavazatból
Szerinted?

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes - egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.
Bemutató dátuma: 2017. május 18. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
sawyerx márc. 12. 21:05:16 3/10 Előzmény Maklari Gabor
Nekem pont az tetszett, hogy teszefoszáztak. Nekem is először a paródia jelző jutott eszembe a csaj halálakor, mikor elcsúszkál, széttöri magát, végül önmegsemmisítő módba lövi magát véletlenül. De más filmben ilyen gyökér halálesetet nem látsz :D
A film egyébként tényleg mellément.
Sz. Péter márc. 12. 15:24:15 Előzmény Maklari Gabor
Na igen, mert a Nostromo legénysége az aztán profikból állt.
Élükön a kapitány(!) aki a legfontosabb biztonsági protokollt megszegi a legelső alkalommal.
9/10
dt9250 márc. 12. 11:48:18 9/10
Nagyok az elvárások minden Alienes filmmel kapcsolatban, én ezeket félretettem, és így nézve a Covenant önállóan is megállja a helyét, még a logikátlanságaival együtt is. Ridley Scott mindig is jól értett a feszültségkeltéshez, amit még most sem felejtett el :)
1/10
Péterrrrrr márc. 11. 21:58:05 1/10 Előzmény Alien666
Viccelsz, Konkrétan az a kategória, amit egy fogyatékos is megért. Épp ez a baj vele. Nagyon gagyi. Konkrétan idegesítően bénák a szereplők a filmben.
5/10
Maklari Gabor jan. 03. 20:36:47 5/10
Már eleve az első baleset is nonszensz a többi haláleset pedig erősen a Horrorra akadva filmre emlékeztet. Ilyen kvalitású embereket mint ennek a hajónak a legénysége még a Való Villába se engednének be, nemhogy a civilizáció megmentését bíznák rájuk.

Mindenki lúzer, sőt még a velük utazó "cyborg "is. Nonszensz. Igazat adok Davidnek ezt a bandát ki kellett irtani.

magicvoice jan. 03. 09:04:15
Általában nem tesz jót egy filmnek, ha a néző előre lát minden "csavart". A Prometheus folytatásaként próbál a korábbi Alien filmek előzménye lenni, de ennél unalmasabb és kiszámíthatóbb megoldást nem is választhattak volna, pedig három forgatókönyvíró dolgozott rajta. Talán elég lett volna egy is, akinek van némi fantáziája.
6/10
Highlanders jan. 02. 22:20:18 6/10
Amiben nem S.Weaver van a piros sarokban vs Alien, az nem ér csak egy hatost. Egyszerűen nem lehet mással/ másokkal befutóra hozni ezt a filmet.
4/10
E-Zsolesz 2020 aug. 26. - 19:07:52 4/10 Előzmény sexykex
Ridley Scott egy ezzel kapcsolatos kérdésre azt nyilatkozta, hogy ezt csak a rajongók gondolták bele és nem ez volt a célja. A tojások még mindig több-ezer évesek a történet időpontjában, ezen módosítani nem is lehetne. Persze hozzátenném, hogy akkor miért tette ilyen félreérthetővé a karakter mondatait. Számomra egyébként is e bizonyos karakter rontotta el az egész filmet.
7/10
sexykex 2020 júl. 18. - 09:31:30 7/10
Túl sok újdonsággal nem szolgál a film Alien ügyben, de legalább kiderült, hogy a teremtője egy robot volt. Nyilván érdekesebb lenne, ha egy ismeretlen, kőkemény világban nyerte volna meg az evolúciós csatát a Halál, viszont így több a tanulság.
Borzasztóan vigyáznia kell az embernek, amikor teremtőt játszik. Klónozni már többé-kevésbé tudunk, génmanipulációban egyre jobban állunk, és a robotika is inkább már a jelen, mint a jövő. Nem lenne szerencsés, ha a teremtményeink hoznák ránk a bajt egykoron.
(Kíváncsi lennék, hogy a mesterséges intelligenciával felturbózott kicsi kreáltjaink emelnek-e majd nekünk templomokat szép új világukban, vagy inkább kártékony férgeknek nyilvánítanak és megpróbálnak kiirtani.)
7/10
grebel 2020 máj. 10. - 21:41:22 7/10

nemhogy a kapitány volt szellemi fogyatékos; nézzél bele tök jó lesz! A másodkapitány se sejti, a robotcserét. Én igen, lehetnék én a kapitány. továbbá zavaró volt, hogy a szörnyek egy része golyóálló volt.


10/10
Alien666 2020 máj. 09. - 23:21:30 10/10 Előzmény Péterrrrrr
Nézd meg újra és figyelj mindent megmagyaráznak benne
10/10
Alien666 2020 máj. 09. - 23:19:00 10/10
Nagyon jó film,érteni kell sok mindent megmagyaráz csak oda kell figyelni
4/10
E-Zsolesz 2020 máj. 06. - 21:48:15 4/10 Előzmény InteriorLulu
Igazából azóta olyan nyilatkozat látott napvilágot, hogy valaki valamikor összekeverte a dolgokat és valójában Blomkamp folytatása volna Awakening. Pontosabban "Aliens: Awakening", ami eléggé erősen utal a fő kiindulópontra. Az már más dolog, hogy mikor miből mi lesz.
1/10
Péterrrrrr 2020 márc. 03. - 00:12:45 1/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Rémálom ez a film, és sajnos nem a jó értelemben. Ennyi balfékséget ilyen jellegű filmben én még nem láttam, mint ebben.
Sz. Péter 2020 márc. 01. - 10:42:56 Előzmény Dubhe
"a sztori ordító logikátlansága."

Mondjuk az Alien (első rész) is egy (pontosabban több) ilyenre épül. :)
kybuck 2020 márc. 01. - 04:14:25
Az elpuskazott lehetőségek filmje (ez is)! Sajna az utóbbi időben sz@rabbnál sz@rabb dramaturgiájú filmek készülnek, még a nagy stúdiók nagy franchise-iéból is, ahogy erről már korábban is beszéltem. Itt is a történet egy része ujramelegített sztori, a másik része meg eltékozolt, elpuskázott, elkótyavetélt, és ez egy ilyen brandnél bűn, főleg hogy a rendező is ugyanaz, aki a kezdetet is dirigálta 1979-ben! Az a pár látvány meg dialógus, ami jó nem menti meg a filmet! Szégyen-gyalázat és csalódás az egész a várakozásokhoz képest, nem nézhetetlen, de a katarzis nulla!
3/10
Dubhe 2020 márc. 01. - 01:02:55 3/10
A korábbi alien részekhez képest B kategóra.
A látvány és a cselekmény üteme még egész jó lenne, de az filmet agyonverik szerintem a béna szereplők meg a sztori ordító logikátlansága. Akit ez nem zavar még élvezheti is a látványt.
A női fő szereplő elképesztően gyenge: retardált óvodás arccal csodálkozik és sír felváltva. Nyomába sem ér a korábbiaknak: Sigourney Weaver vagy Noomi Rapace-nak. A mexikói teherautó sofőrnek látszó pilóta méltó társa. Nem derül ki hogy csilliárd dolláros űrhajós földfoglalós projektet miért bíztak olyan legénységre aki a probléma megoldó képessége a segédmunkás helyettes segédét sem éri el.
8/10
InteriorLulu 2020 febr. 25. - 21:29:02 8/10
Nekem különösebb bajom nincs a filmmel, pláne hogy egyértelműen jobbnak is tartom, mint az előzményét. Röviden azért, mert minden tekintetben jobban illeszkedik a négy rész alatt felépült Alien-univerzumba. Jóllehet azon viszonylag kevesek közé tartozom, akik hajlandók és képesek is voltak valid válaszokat találni a Prometheus láttán felmerült számtalan kérdés döntő többségére. A két fő kérdés (miért teremtették a Mérnökök az embert, és miért akarták aztán elpusztítani őket?) persze sajnos még mindig megválaszolatlan, pedig kurvára nem ártana, ha Scott mester - mondjuk egy harmadik, egyben utolsó Alien-előzményfilmben - elárulná végre, már amennyiben van erről bármi elképzelése.

Ám tartok tőle, nincs ilyenje. És ez az, ami nekem a Prometheus óta ezzel az egésszel az egyetlen problémám. Hogy Scott, mielőtt belevágott az előzményekbe, a minimum az lett volna, hogy jól átgondolja, mit akar kezdeni a Mérnököknek átnevezett Space Jockey-kkal: kik ők, mik ők, miért pont ott, miért pont így, miért pont úgy, hogyan kapcsolódnak hozzájuk az alienek stb, stb... A Prometheus sajnos teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy Scotték lespórolták ezt az alapvető munkát, így nem is csoda a rajongók millióinak kiakadása. Utóbbiból Scott csupán azt szűrte le, kellenek alienek is az előzmény folytatásába, ami önmagában oké, ám ettől még ugyanúgy nincsenek meg a válaszok, sőt: bár bizonyos értelemben tisztult a kép a Covenantben, inkább csak újabb megválaszolatlan kérdések merültek fel...

Tényleg nem értem Scottot. Elhiszem neki, mert miért is ne tenném, hogy mióta csak az előzmény ötlete kipattant a fejéből, azt hézagmentesen össze akarja kötni a Nyolcadik utassal, csak épp amit tesz, az egyre inkább pont ezt hiúsítja meg. A Covenant bemutatása előtt egy hat részből álló előzménytörténetről ábrándozik, a bemutatás után már csak az egy szem Awakeningről beszél, azóta pedig már arról sem, lévén a Covenant bevételi adatai nem indokolnak semmiféle hézagmentes összekötést... Mit várt vajon? Mégis mitől remélte azt, hogy a Prometheusban csalódott sokmilliós közönség majd jól kifizeti a mozijegyet arra a Covenantre is, melyről pontosan lehetett tudni, alienek ide vagy oda, emögött sincs a szükséges koncepció, és így a homály sem igazán oszlik?!...

Szóval ugyan nagyon-nagyon kéne egy összekötő film, hívják azt Awakeningnek, vagy bárminek, amely végre mindent helyretesz, ám sajnos nagyon úgy fest, nem lesz ilyen, amivel sokkal inkább mi, az elkezdett előzmény-sztorival átvágott rajongók járunk rosszul, mint az ugyanezzel az előzmény-torzóval anyagilag nagyon is jól járó Scott...
Roberto DiCapribogyó 2019 dec. 29. - 23:04:36 Előzmény sawyerx
Jesszusom, ennyit mensizni egy fim miatt...
Roberto DiCapribogyó 2019 okt. 13. - 11:22:42
Nem értem a fanyalgókat, teljesen korrekt, szórakoztató film volt ez szerintem. (Igaz én a sci-fi "sci" részét elengedem az ilyen filmeknél, szóval én nem háborodok fel,ha pl. a bolygó légkörében csak 17% az O2 tartalom és hát akkor ez mekkora marhaság, mert nem is tudnának igy lélgezni az emberek, stb.)

Egész korrekt volt a történet, egyrészt megidézett korábbi elemeket, másrészt voltak benne egész meglepő dolgok is. A látvány, ill. maga a bolygó több helyen is lenyűgöző volt. Nekem már a Prometheuszban is hátborzongató volt M.Fassbender játéka, itt is az. Amúgy is a szinészek szerintem tök jól lettek összeválogatva itt is, ott is.

Ami meglepett, hogy voltak benne egész durva, szinte sokkoló részek is, ami szerintem jól állt a filmnek, alapvetően mégiscsak egy sci-fi horror ez a széria :-).

Kicsit olyan jellegű a film hangulatát tekintve, mintha az Alien-t és az Alien vs. Predator-t összemixelték volna. ~10/7

Számomra ez a sorrend:
1.Aliens
2.Alien
3.Prometheus
4.Covenant
5.Alien 3
6.Alien 4
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu