Alkony

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 88 perc, 1985

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Mendel Krik, az odesszai zsidó fuvaros dacol az idő múlásával, élete alkonyán is rettegésben tartja családját, nem tiszteli se a családi, se a vallási normákat. A nagytermészetű ember a kocsmában vedeli a vodkát, megcsalja a feleségét, fiainak nem enged beleszólást az üzletbe, leányának nem ad hozományt. Jevdokija Potapovna leánya, a szép Maruszja hatására Mendel teljesen elveszíti a maradék eszét, kis híján elkotyavetyéli a családi vállalkozást. Amikor fiai megtudják, kérdőre vonják apjukat, aki hatalmas fizikai erejét kihasználva verni kezdi Levkát. Benya, aki eddig mindig a szelíd beletörődést képviselte, most egy végzetes pillanatban a puskatus agyával leüti az apját. Az elképzelhetetlen tett után Mendel magatartása teljes változáson megy keresztül, hirtelen megöregszik és szótlanul tűri, hogy fiai átvegyék az irányítást a családban és az üzletben.

Stáblista:

Szereplők

Maruszja, a lánya
Dvorja, a lánya
Monsieur Bojarszkij
Klassa, az állapotos fiatalasszony
Jevdokija Potapovna, piaci árus
Levka, a fia

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2016 júl. 08. - 06:20:36
Egészen mást vártam!
Szörnyû volt, rossz értelemben teátrális, tele mesterkélt szövegekkel, harsánysággal, sokszor érthetetlen artikulációval...
Életem egyik legnagyobb csalódása, pedig - már csak a szereposztás miatt is - azt hittem, végre látok egy komoly, súlyos, kitûnõ alakításokkal teli drámát.
Ezekbõl semmi nem jött be, a színészek sem tudtak segíteni ezen a nagyon rossz irodalmi adaptáción.:(
bioscoopfan 2016 júl. 07. - 17:21:17 Előzmény Sagittarius
Köszi szépen! Pont hiányosnak tûnt nekem is. :-)
Sagittarius 2015 máj. 31. - 23:26:46
Kár, hogy errõl az oldalról néhány (fontos) adat lemaradt. Pl. a fõszereplõ, Mendel Krik, fuvarozási vállalat tulajdonosa: Szabó Gyula. Nyehama, a felesége: Lengyel Erzsi...
A közvetítés a Thália színházból történt, ahol a bemutató 1985 végén volt. (Az adatokat a szinhaziadattar -ból vettem.)
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu