Áll a bál

Bakancslistához adom
magyar romantikus vígjáték , 98 perc, 1939

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Erzsébet hercegnő és Balogh András, a rangon aluli fiatalember szerelmét a főherceg nagyapa meg akarja hiúsítani. Erzsébetet Svájcba, Balogh Andrást Varsóba küldi követségi titkárnak. Erzsébet azonban András után szökik Varsóba, ahol mindketten bűnügyi bonyodalmakba keverednek, amikor Andrásnak haza kellene térnie a fontos diplomáciai iratokkal. Itthon aztán kiderül, hogy minden csak azért történt, hogy Erzsébet meglágyítsa a főherceg nagyapa szívét és kimentse Andrást szorongatott helyzetéből, melyet Erzsébetért vállalt...

A film Varsóban játszódó, külső felvételei közvetlenül a második világháború kitörése előtt készültek, s így a filmben még az ép Varsó látható.

Stáblista:

Szereplők

Tassy főherceg
Lujza hercegné
Selmeczi Sebestyén
Viera Gorbuskin
Caroline bárónő
Bálozó lány

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2010 aug. 04. - 20:39:49
Maga a sztori nem különösebben egyedi, szerelem, félreértések, némi kalandelem, szóval ami egy korabeli magyar filmhez általában kellett. A produkció valódi értéke szerintem abban áll, hogy - ha jól tudom - valóban szó szerint a háború elõestéjén zárult le a forgatás, így (ha minden igaz) ez az utolsó olyan film, amelyben még látható a háború elõtti Varsó.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu