Állványokon

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 71 perc, 1972

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Építőmunkások dolgoznak az állványokon. Lelkesedés nélkül csinálják, amit kell, kihasználják maszek pénzszerzési lehetőségeiket, munka után kocsmába mennek. Nem sokat gondolkodnak sorsuk alakulásán. Régi ismerősük ajánlata - könnyű pénzszerzés - azonban kísértésbe viszi őket. Nagy lelkitusa után ugyan, de lebonyolítanak egy akciót. Csak a társaság legfiatalabb tagja, egy 18 éves fiú vonja ki magát. Ő még álmokat sző, tanulni akar, szerelmes egy gimnazista lányba. A lopás alaposan felborzolja idegeit. Rettegnek a következményektől és egyre jobban félnek a fiútól. Az elviselhetetlen feszültségben egy félreértés végül is tragikus következményekhez vezet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Havas Benny 2021 febr. 28. - 04:15:22 Előzmény LajtaJ
Egy kis tévedést hadd pontosítsak: Postásy Julit sehol nem látni az együttesben, ő ott nem is volt tag. Ellenben Várszegi Évát, Bódy Magdit és Herczku Annamáriát igen, ők énekelnek.
Lyanos 2015 júl. 26. - 19:12:29
A film pikantériáját az is adja, hogy a forgatókönyvet az a Végh Antal írta, aki a korszak hivatalos körökben népszerûtlen figurája volt, a könyveit csak magánkiadásban tudta megjelentetni.
LajtaJ 2015 júl. 24. - 00:59:39
Érdekes színfolt volt a filmben a Generált még ebben a felállásban látni játszani (Révész, Karácsony, Solti, Postásy Juli stb.).

A filmben szereplõ Jónás Gabi 22 évesen milyen szép fiatal kislány volt.