Álmok asszonya

Bakancslistához adom
Femeia visurilor
román filmdráma, 101 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A film főhőse filmrendező, aki alkotói és férfi korszakának csúcsán lehetne, ha nem vinné be rohammentő az intenzív osztályra szívinfarktus gyanújával. A betegágyon álmodja végig főhősünk az elmúlt ötven évét, a filmeket, a filmforgatásokat, a nőket, akiket szeretett, s elhagyott. Ráadásul alkotói válságban szenved, amely a nagy ötvenesek szorongása. Kék álmai és ködös emlékképein át betekinthet a néző a filmforgatások kínjaiba, a producer állandó zaklatásaiba, a színészek nyavalygásaiba, a nők és feleségek zokogásaiba, egyszóval az egész filmstáb mindennapjaiba és műhelytitkaiba. S mindennek az áldozata maga a rendező. Eszünkbe jut a 8 és fél, Fellini és álomnői, s "mindhalálig zenére" járnak haláltáncot a színészek, de mindenek fölött a rendező.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2009 máj. 29. - 18:37:11
Elkezdtem nézni, de tényleg az fogott meg, amit az egyik szereplõ mondott "Sajnálom, de én nem tehetek róla, hogy ennek nincs értelme". Számomra nézhetetlennek bizonyult, de biztosan csak nem volt meg hozzá a kellõ hangulatom.
bourne 2009 máj. 16. - 00:22:53
hát így a leírás alapján eléggé eredetinek hangzik az ötlet ... sosem láttam még, h mit csinálna egy ember a halálos ágyán :)))