Álom és szereIem: Inga Lindström: Rejtély a Gripsholm kastélyban

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Das Geheimnis von Gripsholm
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2013

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Helena prowadzi szkółkę baletową dla dzieci na zamku Gripsholm w malowniczym Sörmland. Lánya, Leonie konyhafőnök a Gunnar Hansen-vezette Kastélyszálló éttermében. Helena Gunnarral akar összeköltözni. Váratlanul megjelenik Anders, Helena volt férje, aki most jött ki a börtönből. A család veszélybe kerül.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Helena Carlsson
Anders Silander
Erik Virta
Gunnar Hansen
Leonie Carlsson
Simon Hansen
Anwalt Fellerson

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 júl. 29. - 19:24:34 9/10 Előzmény Rojita
Roman Knižka (1970. febr.8 Bautzen - NDK) tévé és színházi színész

Roman Knižka művészcsaládból származik, anyja énekes, a szlovák származású apja koreográfusként dolgozik a Szorb Nemzeti Együttesben, Bauzenben, ahol Knižka is felnőtt. Ma Berlinben él.

Az általános iskola elvégzése után a Drezdai Állami Operában megszerzi a kellékes-asztalos szakmát, azt követően dekoratőrként dolgozik a drezdai operában. Röviddel a Berlini Fal leomlása után, 1989 nyarán az NSZK-ba menekül, és a Vesztfáliai Színművészeti Iskolában, Bochumban megszerzi a színészi képesítést. Már ebben az időben volt színházi és tévészerepe.

Kamera előtt Knižka játszik krimikben, thrillerekben, vígjátékokban, de gyerekfilmekben is szerepel. Egy sor hangoskönyven, valamint rádiójátékban is hallható. Nem énekes szerepben együtt látható klasszikus zenészekkel az Opus45-ben.

Védnöke az Aline-Reimer Alapítványnak, amely segíti és támogatja a rákbeteg fiatalokat, valamint felnőtteket.

Vagyis Roman Knižka a film forgatásakor 43 éves volt.

Christiane Sadlóról pedig - szintén a Wikipédiáról megtudható, 1954. I. 25-én született Ravensburgan, német forgatókönyvíró, dramaturg és újságíró. Jobbár a Inga Lindström művésznevén ismert. A férje, Karl Halt Trossbach szobrász volt férje 1982-től a férje 2018-ban bekövetkezett haláláig. Egyébként ki tudja hány filmsorozat (folytatásos sorozat & epizódok vegyesen) forgatókönyvírója. Rosamunde Pilcher (epizódok), Utta Dannella (epizódok), Hegyi doktor (epizódok), Kisvárosi doktor (filmsorozat), Hohenstein kastély, saját filmek - epizódok, önálló történetek! 85 film forgatókönyvírója. A forgatás helyszíne valóban Stockholm környéke, de ez szinte valamennyi filmjében megemlítésre is kerül.
Rudas János 2020 máj. 06. - 21:49:53 Előzmény ccaty
Van még a Galaxy4. De azt lehet tudni, hogy ez a tv4 csoport négy tagja.
8/10
Rojita 2019 nov. 02. - 15:00:38 8/10 Előzmény napraforgó
Kösz a keresést. Akkor szerencsés alkata van a színésznek, 30 évesnek se gondoltam.
napraforgó 2019 nov. 02. - 14:11:43 Előzmény Rojita
Eriket Roman Knizka játsza, a ki a Wikipédia szerint 1970 február 8-án született, vagyis 2013-ban, amikor a film készült már 43 éves volt.
(Roman Knižka (* 8. Februar 1970 in Bautzen) ist ein deutscher, Film-, Fernseh- und Theaterschauspieler.)
8/10
Rojita 2019 nov. 02. - 13:48:28 8/10
Romantikus bűnügyi film, a műfaja. Kifejezetten nőknek ajánlom. A krimi vonal nem véres akció, nyugodtan nézhető lefekvés előtt. Kiemelem a látványt. Mintha egy színes, képes, gyerekkönyvet lapozgatnánk. Csodálatosan hangulatos tóparti kisváros, kis utcák, a paletta összes színeiben pompázó 1 emeletes házak, kis hajók, vitorlások a tóparton, mindenütt virág, napfény és a tóparton egy mesebeli soktornyos, sötétvörös kastély.
A főszereplők természetesen ebben a kastélyban élnek, de nem gazdag arisztokraták, hanem egy gyerek balettiskola tanárnője és lánya lakhelye. A belső felvételeket ugyanolyan elbűvölő lakberendezési látvány uralja. Andalító balettzenék és gyerekek tánca teszi teljessé a hangulatot.
Német szereplőkkel, svéd forgatókönyvíróval (Christiane Sadlo), svéd helyszínen forgatott film.
Nem jöttem rá, h a filmcímben miért szerepel az Inga Lindström név? A port.hu - szerint ez egy német sorozat egyik filmje, de a filmek tartalmilag nem függenek össze. A közös az írónő és, h mindegyik filmet Svédországban, Stocholmtól délre fekvő tóvidéken forgatták. Ezek a filmek olyan népszerűek Németországban és Ausztriában, h idén már közvetlen repülőjáratokat indítottak a forgatások helyszínére. Ch. Sadlo írónő műveit pedig folyamatosan filmesítik meg a németek ezen a festői svéd tájban.

Egy 20 éve történt bűnügy mai következményeiről szól a film, amit megnézve egy rendezői tévedést jegyzek meg.

Az Eriket játszó színész a 20-as évei végén járhat, legfeljebb 30 éves lehet. Ugyanakkor, ő fontos szerepet játszott a 20 évvel ezelőtti bűnügyben, amikor már nem gyerek volt, legalább 20 éves kellett, h legyen. Tehát nem jön ki a matek. Rossz volt a szereplő kiválasztása. Lehet, h van már 40 éves a színész, nem találtam Róla adatot, de 30 évesnek se látszik.


napraforgó 2019 febr. 28. - 12:42:58
Helena balettiskolát vezet a gyermekek számára a festői Sörmland Gripsholm-kastélyában - ezt jelenti a lengyel mondat. Mondjuk hangyányit sem értem, hogy egy német filmet miért épp lengyelül reklámoznak Magyarországon.
10/10
Qksika 2018 nov. 20. - 20:20:19 10/10
"Helena prowadzi szkółkę baletową dla dzieci na zamku Gripsholm w malowniczym Sörmland"
Ez most komolyan felkeltette az érdeklődésem, biztosan megnézem :D:D:D
10/10
Bubus53 2018 nov. 20. - 20:19:56 10/10
A festői Sörmland-ban Helena egy balettiskolát vezet a Gripsholm-kastélyban. Lánya, Leonie konyhafőnök a Gunnar Hansen-vezette Kastélyszálló éttermében. Helena Gunnarral akar összeköltözni. Váratlanul megjelenik Anders, Helena volt férje, aki most jött ki a börtönből. A család veszélybe kerül.
P@nni 2018 nov. 20. - 19:08:35
Helena prowadzi szkółkę baletową dla dzieci na zamku Gripsholm w malowniczym Sörmland.

Köszönjük, ez sok mindenre fényt derít. :)))
ccaty 2018 nov. 15. - 14:02:08
Hihetetlen fantáziára vall a csatornák névválasztása:

STORY4
TV4
Film4

Csak gratulálni tudok... mintha csak a maguk ellenségei lennének... miért nem kértek segítséget?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu