Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - A fehér galamb titka

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Das Geheimnis der weißen Taube
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2012

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Stella Franklin mióta együtt dolgozik az aukciós vállalkozásban a férjével és annak apjával, Richarddal csak tovább mélyül a házasságuk válsága. A nő igazi romantikus alkat, szereti az antik darabokat, míg Peter és az apja kizárólag csak profitorientáltan dolgoznak. Amikor egy amerikai újgazdag, Carl Handsome egyszerűen mindent „felvásárol” egy aukción, akkor kerül sor igazán egy viharos családi veszekedésre. A nő úgy dönt, végleg elválik. Éppen ekkor kap egy különös meghívást lord Willoughby végrendeletének felnyitására, akiről még soha az életében nem is hallott. Egyedül megy el a lord impozáns birtokára és az úton találkozik a vonzó külsejű építésszel, David Brightonnal, aki szintén a kastélyhoz tartozó birtokon él.

A különc komornyik, James, aki úgyszólván süket, fogadja Stellát és úgy üdvözli, mint Willoughby grófnő. A nő elképedten hallgatja, de aztán a szobájában fényképeket talál az elhunyt szüleiről. A lord második feleségét, June-t, és a testvérét, Virginiát is meghívják a végrendelet ismertetésére és mindketten döbbenten vesznek tudomást erről az új „rokonról”. Ezenkívül pedig igen különleges dolgok történnek a kastélyban, azt is mondhatná az ember, kísértet jár a Willoughby kastélyban.

A végrendelet ismertetésénél Stella megtudja, ő a lord unokája. Az apját, a lord egyetlen fiát, kitagadták, amikor egy polgári származású lányt vett feleségül. Ezt követően Stella apja minden kapcsolatot megszakított a családjával. A nagyanyja, Alexandra pedig emiatt érzett bánatában korán elhunyt. Stellának osztoznia kell June-nal az örökségen, aki fel nem foghatja, hogy ne lenne egy későbbi végrendelet, miután ő az idős lordot már évekkel ezelőtt elhagyta. June el akarja adni a kastélyt, azt állítva minden ósdi -, Stella viszont meg szeretné tartani a birtokot.

David is szereti a birtokot, minden eszközzel támogatja Stellát és mindketten szinte azonnal egymásba is szeretnek. June intrikál David ellen, ezenkívül egyre titokzatosabb dolgok történnek: az elhunyt Alexandra képe megváltozik, aztán jelek utalnak arra, hogy igenis van későbbi végrendelet.

Stella ott áll a két front között. Amikor felbukkan Carl Handsome - Stella apósa hívta fel a figyelmét a kastély megvásárlásának a lehetőségére -, mindent egyből meg is venne szőröstől-bőröstül… Teljes a káosz.

Férje odautazik, második esélyt szeretne és állítólag nem is a felesége pénzéről szólna a dolog. Meggyőzően mondja, és Stella nehéz szívvel, de enged neki, ezzel Davidot mélyen megbántja.

Végül is Stella megtalálja az új végrendeletet és ő az egyedüli örökös. June és Virginia elutazik. David, aki nem akar Stella és Peter útjában állni, elhagyja a birtokot. A komornyik, Jamesnek nagy szerepe volt a komédiában, amit a végén be is ismer. Lord Willoughby, aki személyesen nem ismerte az unokáját, tudni akarta, az örökség értékét becsüli-e.

Stella számára világossá válik, hogy nem tudna Peterrel soha boldog lenni, elválik tőle, de szenved attól, hogy hagyta Davidot elmenni. Magányos, gazdag, de boldogtalan, míg a komornyik még egyszer be nem avatkozik a dolgok menetébe…

Stáblista:

Szereplők

Stella Franklin
David Brighton
June Moore
Peter Franklin
Carl Handsome

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?