Álom és szerelem: A titok

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Wenn das herz gebricht
német-osztrák romantikus dráma, 90 perc, 2010

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A sikeres fotómodell, Jessica Marsh és vőlegénye, az ambiciózus üzemgazdász, Oliver Ryman álompár a londoni társasági életben. Jessica boldogsága akkor lenne igazán tökéletes, ha Oliver végre döntene, elszánná magát a házasságkötésre és családot alapítanának. Oliver viszont Jessica elveit - házassági fogadalom, hűség - manapság már túlhaladottnak tekinti.

Jessica miközben a nagynénjével, Bridgettel, aki fényképész és témát keresnek Devonban a következő fotósorozathoz, megismerkedik a titokzatos orgonaépítésszel, Max Barnesszal. Max szinte azonnal beleszeret az elbűvölően csinos fiatal nőbe, és Jessica is csak nehezen tud a férfi karizmatikus vonzerejének ellenállni. Jessica azonban rendreutasítja magát -, végül is hát ő boldogan megvan Oliverrel!

Ezzel egyidejűleg Oliver ajánlatot kap az irodájától, mégpedig New Yorkba kell mennie. A főnöke kézenfekvőnek tartja, ha előtte feleségül veszi Jessicát, aki megfelelő reprezentatív nő lenne számára. Ezzel, az Anglia határain is túl ismert fotómodellel az oldalán minden ajtó megnyílna előtte az előkelő New York-i társaságokban.

Jessica mit sem sejtve túláradó boldogsággal fogadja Oliver váratlan ajánlatát az esküvőre. Viszont már az esküvő megszervezésekor megjelennek az első nézeteltérések. A romantikus kis falusi templomban, Devonban Jessica őszinte szívből mondja ki az eskü szövege ígéretét; jó és rossz időben hű lesz a férjéhez és kitart mellette.

Oliver is megígéri ugyanezt, bár nem olyan lelkesen, csak fél szívvel. Röviddel az esküvő után Oliver újra szerelmi viszonyt kezd a kolléganőjével, Katie Connorsszal. Ügyesen megrendezve Katie gondoskodik arról, hogy Jessica mindkettőjüket egyértelmű helyzetben „rajtakapja”.

Jessica mélyen megsértve és megalázva Brigethez és annak élettársához, Humphreyhez menekül Devonba… és ott újra találkozik azzal a férfival, akinek az élete ugyanolyan sorsszerűen kapcsolódik Oliver Rymanhoz, mint a sajátja - és ez a férfi az orgonaépítő Max Barnes.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
offtopic
grosz_i nov. 05. 08:40:34 10/10
Rosamunde Pilcher: Wenn das Herz zerbricht (2010) - A szövegmásolás nem igényel nyelvtudást, viszont alapszintű igényességet elvárhat a munkaadótól, valamint a munkavállalótól is...

Alissa Jung (Münsterben, 1981. június 30-án született) német színésznő, rádiójáték- és szinkronszínész, valamint orvos.

Burkhard Jung, az apa (2006 óta Lipcse polgármestere) és az egykori gyermekápoló, Juliane Kirchner zeneterapeuta első lányaként. Három testvére van.

2008-ban színésztársával, Janin Ullmannal együtt kezdeményezte a Schools for Haiti segélyszervezetet, amelyet 2011 óta a Pen Paper Peace egyesület elnökeként vezet. Az egyesület elkötelezett a közép-amerikai és európai oktatás iránt, és egyebek mellett két iskolát finanszíroz Port-au-Prince-ben (Haiti), valamint oktatási projekteken keresztül élénkíti a globális felelősségérzetet a németországi és a fiatalok körében és Olaszországban.

2015-ben szünetet tartott a színészetben, hogy befejezze orvosi tanulmányait. 2017-ben doktorált a cinkhiány és az ezzel összefüggő depresszió témakörében. Szakdolgozatát angol nyelven írta a „Cinkhiány társul a depressziós tünetekkel” címmel. Ezt követően két évig gyermekorvosként dolgozott egy berlini klinikán.

Jungnak és egykori partnerének, a műsorvezető Jan Hahnnak (1973–2021) van egy közös fia (* 1999) és egy lánya (* 2004). Nyolcévnyi kapcsolat után 2006 őszén elváltak. 2012-ben a Názáreti Mária című kétrészes film forgatása közben ismerkedett meg Luca Marinelli olasz színésszel (* 1984).
A pár váltakozva Berlinben és Rómában él.