Álom és szerelem: Inga Lindström: A hamis vőlegény

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Mein falscher Verlobter
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 2010

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Nina kénytelen szigorú apjától anyagi segítséget kérni. Hangulatjavítónak magával viszi a családi birtokra meleg barátját, Lasset. Nina hamarosan rájön, hogy a hazugságra hamar fény derül. Birkafejés közben találkozik egy hobbi-gazdálkodóval.

Stáblista:

Szereplők

Nina Finndal
Carl Finndal admirális
Jonas Jensson
Lasse Hellström
Laura Fagerlund
Antonella Vespucci
Janni Fagerlund
Per Fagerlund

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i febr. 03. 19:37:45 8/10
- Spoiler - Tartalom ismertetés -
Inga Lindström: A hamis vőlegény - Mein falscher Verlobter (2010) - 32. epizód

A fiatal Nina Finndal kutyaszitterként biztosítja a saját megélhetését, mivel a stockholmi galériája csőd közeli helyzetbe került. Apjának - akivel az édesanyja halála után meglehetősen problémás lett a helyzete -, ezt nem akarja bevallani.

Nina éppen zuhanyozik, amikor Laura, a húga telefonon hívja, szeretné ugyanis, ha a testvére is eljönne apja születésnapjára. Nina homoszexuális társbérlője, a fodrász veszi fel történetesen a telefont, és habozás nélkül Nina vőlegényének adja ki magát. Következésképp Laura mindkettőjüket meghívja a születésnapi partira. Nina azonnal szeretné leleplezni a csalást, de Lasse meggyőzi őt, hogy ebből a helyzetből kifejezetten csak anyagi előnye származhat a Galériája számára.

Megérkeznek a szülői házba, és az elején Nina és Lasse tökéletesen játssza a a boldog párt, és Carl Finndal, a nyugdíjas admirális már-már szót ért a leendő vejével, ugyanis a férfit sikeres orvosnak tartja.

Nina eközben egyre gyakrabban találkozik a szomszédos gazdálkodóval, Jonas Jenssonnal és bizony igen hamar egymásba is szeretnek, bár Nina egy szóval sem említette az „eljegyzését” Lasséval, így a nő egyre szövevényesebb hazugságokba bonyolódik. Ugyanakkor nemcsak neki van titkolnivalója, hanem az apjának, Carlnak is, aki titokban beleszeretett az olasz vendéglősbe, Antonella Vespucciba. Az admirális pedig azon mesterkedik, hogy lebeszélje arról a szakácsnőt, hogy visszatérjen Itáliába, sőt ehhez még egy kis szőlőskertet is telepít, és persze gondozza.

Carl születésnapi partiján aztán hirtelen mindenre fény derül. Jonas, ahogy rájön arra, hogy Nina „mennyasszony”, a fiatal nő azonnal, a vendégsereg előtt nyíltan bevall minden hazugságot, amit persze az apja, az elején, rossz néven vesz.

Csupán később békülnek ki Nina édesanyja sírjánál. A történet végén nemcsak Nina és Jonas, hanem Carl és Antonella is összejönnek egymással, és apja finanszírozásával Nina Galériája is eredményesen továbbműködik.

6/10
Beke63 jan. 28. 15:37:10 6/10
Aprócska hiba
mikor az apa elhunyt felesége sírjánál a szigeten a van és utána megy a lánya .
Csak csónakkal lehet megközelíteni a szigetet.
Nár az apa a szigeten van, de csónak nincs kikötve sehol...