Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - A Cassley kastély szelleme

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Das Gespenst von Cassley
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2017

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Riley Owen személyi testőr azt a megbízást kapja, hogy védje meg lady Anjali Cassleyt egy kísértettől. Ugyan nevetségesnek tűnik számára ez a megbízás, mégis elvállalja.

Rileynek nagy adósságot kell törlesztenie, ezenfelül hamarosan a szép Anjali bűvkörébe is kerül. A nő együtt él apósáékkal, Duncannel és Susan Casslyvel, azok kastélyában.

Az indiai anyja terve szerint, Anjalinak az elhunyt férje legjobb barátjához, John Jenningshez kell feleségül mennie. A fiatal nő, hogy mindezt megakadályozza, megrendezi azt, hogy kísértet jár a Cassly kastélyban. Ugyanis még nem tudta magát túltenni a férje halálán. Riley, aki gyorsan rájön a rejtély nyitjára, nagyon is jól megérti a férje elvesztése miatt érzett bánatát és gyászát. Ugyanis, ő is özvegy. A továbbiakban mindketten úgy tesznek, mintha a kastélyban valóban kísértet járna.

Riley viszont mikor megtudja, hogy Anjali titokban részt vesz egy Bollywood-film castingján, kétségei merülnek fel. Azonkívül féltékenység is kínozza, és ezért tisztában van vele, hogy előbb-utóbb véget kell vetni ennek az ál-kísértet sztorinak, és felmond.

Ekkor viszont egy igazi merényletet követnek el Anjali ellen. Riley, amikor így meggyőződik arról, hogy a nő élete valódi veszélyben forog, nem tágít mellőle. Közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz, sőt szenvedélyes viszony is kezdődik kettejük között, ami nem marad titokban. Riley elveszíti a munkáját és Anjali pedig lesújtva, de elfogadja a sorsát.

Riley pedig tovább kutat a saját szakállára és kideríti, hogy Anjali férje tisztázatlan körülmények között halt meg. Vajon milyen szerepe lehet ebben a legjobb barátjának, John Jenningnek? Meg tudja-e Riley időben, Anjali esküvője előtt szellőztetni ezt a titkot?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
stephane márc. 15. 08:13:44 8/10 Előzmény napraforgó
Patricia Meeden (Berlinben, 1986. november 26-án született) német színésznő, énekesnő és musicalszínésznő.

Meeden, egy kubai anya lánya 1996 és 2004 között a Berlini Állami Balettiskola színpadi táncosának készült. Képzése alatt fellépett a Deutsche Operben és a Staatsoper Unter den Lindenben. 2003-ban a dessaui Anhaltisches Színház Hattyúk tava című produkciójának együttesében is részt vett. 2004 májusában végzett „Állami okleveles színpadi táncos” képesítéssel.


Sima Beatrice Bürgin (1968, Zürich, Svájc) színésznő és balett-táncos, aki a német mellett svájci és iráni állampolgársággal is rendelkezik.

Sima Beatrice Bürgin Svájcban nőtt fel egy amerikai anya és egy perzsa apa lányaként. 4 évesen már színpadon volt Rosmarie Metzenthin zürichi gyermek- és ifjúsági színházában. Mielőtt még iskolába kezdett volna, Bürgin balett- és akrobatikaórákat, valamint hegedű- és zongoraleckéket kapott, és megvolt az első fellépése is.
Bürgin orvosi tanulmányi szándékával ellentétben úgy döntött, hogy a középiskola elvégzése után a budapesti Állami Balettintézetben készül Vaganova-módszerrel. Fellépései többek között Genfbe, Frankfurtba, Stuttgartba és Ulmba vitték. Münchenben 1995-ig számos balett- és operaprodukcióban láthatta a Bajor Állami Operaházban. Színpadi karrierjének további állomásai közé tartozik az 1994-es Salzburgi Fesztivál és a müncheni Residenztheater.

Forrás: Wikipedia
Széles Ágnes 2022 júl. 22. - 08:55:47 Előzmény Széles Ágnes
Nem az anyját, hanem a Susan Cassley-t játszó színésznőt akartam írni az előbb.
Széles Ágnes 2022 júl. 21. - 15:25:09 Előzmény napraforgó
Az anyát alakító színésznő Claudia Wenzel játsza a Hegyi doktor újra rendel-ben Franziska Hochstetter anyját. Azért volt nekem olyan ismerős.
napraforgó 2021 aug. 09. - 16:08:43
A fiatal ladyben valóban volt valami keleties, akár indiai, akár arab beütés, na de az anyját játszó szinésznő nyomokban sem hasonlitott egy indiai nőre, hiába húzott fel indiai ruhákat.
A történet sokkal egyszerűbb és sokkal bugyutább, mint azt elsőre gondoltam.
10/10
surildi 2021 ápr. 19. - 15:42:23 10/10
Nem zavaros, nagyon is követhető és nagyon jó, izgalmas film!
Ajánlom!♡☆♡☆
napraforgó 2019 szept. 21. - 15:31:46
Elég zavaros történet a tartalomismertető szerint.
Lady Anjali Cassley balesetben veszitette el a férjét. Anyja, Gita szeretné, ha a ya mielőbb újra férjhez menne éspedig a néhai férje barátjához, John Jennigshez. A fiatal nő még mély gyászban van , és nem foglalkozik a házasság gondolatával. Mivel félig indiai, igy a hite szerint egy szellem, kisértet követi őt a kastélyban. A különös eset felkelti Riley Owen érdeklődését és testőrként vigyáz Anjalira. Hamarosan rájön, hogy a nő csak kitalálta a kisértetet, de amikor megismeri a történetét, úgy dönt, hogy nem árulja el. Riley és Anjali közel kerülnek egymáshoz. Anjali közben jelentkezik egy bolliwoody film castingjára, emiatt Riley féltékeny lesz. De ekkor valódi gyilkossági kisérletet követnek el Anjali ellen. Időközben Anjali férjének balesete is gyanússá válik. Vajon mi köze az John Jennigsnek a férj halálához?