TOP10 BRAND
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU

Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - A lordok nem hazudnak

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Lords lügen nicht
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák romantikus dráma, 90 perc, 2010

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Lord Philip Woxter a jelenlegi gróf fantasztikus tengerparti kastélyában élvezi az életet, amikor megtudja, hogy tönkrement. Sürgősen keresnie kell egy gazdag özvegyet, aki kisegíti a bajból. Közben a fia és egy régész szeretne ásatásokat végezni a vár környékén. És megjelenik három hölgy is...

Stáblista:

Szereplők

Lord Philip Woxter
Albert Blackwood
Lisa Hartfield
Dr. Russel Woxter
Emily Pendergast
Gerald Patton
Susan Dawson

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 18:12:06 10/10
Rosamunde Pilcher – A lordok nem hazudnak (2011)
Egy forró nap "A hot day" novella nyomán

Albert Blackwood, évek óta lord Philipp Woxter főkomornyikja, és kénytelen közölni a munkaadójával, hogy a lordsága csődbe jutott. Az örökség, beleértve a kastélyt is, elúszott. Éppen akkor, amikor a lord megígérte a fiának, a ledoktorált archeológusnak, hogy a költséges ásatási munkálatait finanszírozza. És amit egy lord Woxter megígért, azt be is tartja – Albert tiltakozása ellenére is.

Philipp emlékszik, amikor az egyik dédapja a XIX. században egy gazdag amerikai örököst vett nőül, hogy rendbe hozza a család pénzügyeit. Ugyan miért ne lenne lehetséges ez ma is? A kora arra, hogy ő legyen ez az ötletes sármőr, nem gond. Hiszen a szerelem nincs tekintettel a korra, egyébként a családi mottó is így szól: "nil desperandum" - sosem szabad feladni.

Miközben lord Woxter Albert segítségével partnerkereső hirdetést ad fel, Russell Woxter a barátjával és kollégájával, dr. Gerald Pattonnal együtt ásatási csapatot toboroz. Meglepetésére jelentkezik a vonzó külsejű Lisa Hartfield egyetemista is, a férfi ősi ellensége, Prof. John Williams, aki szintén pályázik az ifjú lord állására megbízásából. Russell nem is sejti, hogy Williams Lisát az ásatásokhoz saját céljára történő információszerzés céljából küldte hozzá.

Közben Albert „gyors randit” szervez lord Woxter számára és a hirdetésre hölgyek tucatjai jelentkeznek. A lord viszont minden pályázóban talál valami kivetnivalót, míg meg nem jelenik Emily Pendergast. A jachtkikötő tulajdonosa és Philipp között rögtön minden rendben működik. Lord Woxter a hetedik mennyországban érzi magát, miközben Albert egy másik jelöltet favorizálna, és Emilyvel szemben bizalmatlan. Valami nem stimmelhet Mrs. Pendergast-tel. És a főkomornyik megérzése be is igazolódik: az elbűvölő Emily ugyanis ugyanúgy csődhelyzetben van, mint a lord.
10/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 18:11:40 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu