TOP10 BRAND
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU

Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - A szerelem szárnyai

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Flügel der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 88 perc, 2010

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

George Campbell professzor rejtélyes körülmények között eltűnik, és lánya, Mia veszi át a családi solymászat vezetését. Mia elhatározza, hogy természetvédelmi területté nyilváníttatja a birtokát, ám kiderül, hogy nem rendelkezhet egyedül a vagyonával. A földek másik fele Jake Silver kezében van, aki helikopter-leszállót akar építeni a saját birtokrészén. Mia helyzetét tovább nehezíti, hogy a solymászatból egyre több madár tűnik el.

Stáblista:

Szereplők

Mia Campbell
Jake Silver
Frances Silver
Gillian Simpson
Frank Holden
Alan Ryder
John Hamilton
Raymond Freeman

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 15:26:53 10/10

Rosamunde Pilcher – A szerelem szárnyán (2010)
A repülés "The flight" novella nyomán

Az elkötelezett ornitológus, Dr. Mia Campbell átveszi apja, Prof. Campbell solymászatát. A hírneves tudós ugyanis egy kirándulás során eltűnt. Miát nagyon megviseli apja elvesztése és igen eltökélt abban, hogy élete álmát megvalósítsa és a teljes birtokot természetvédelmi területté nyilváníttassa.
Viszont addig, amíg Mia nem járul hozzá apja holttá nyilváníttatásához, nincs szabad keze abban, hogy rendelkezzen az örökséggel. További gond, hogy Mia nem egyedüli örökös. A fele birtok ugyanis Prof. Campbell időközben elhunyt legjobb barátjáé, aki az örökség ráeső részét a fiára, Jake-re hagyományozta.

A szenvedélyes pilótának, Jake Silvernek igen sajátos, egyéni tervei vannak az örökség ráeső részével. Egy modern helikopterbázist akar kiépíttetni az új, parthoz közelfekvő olajfúró sziget számára. Az ambiciózus tervéhez támogatást kap anyjától, valamint a helyi beruházási vállalkozóktól.
A bonyolult örökösödés elrendezéséhez Miának és Jake-nek – bár különböző okokból -, kényszerből együtt kell működniük. Viszont hamarosan mindketten érzik, sokkal több köti őket össze, mint az eltűnt személy keresése és a közös örökség. A kezdeti szembenállókból hamarosan szerelmes pár lesz.

Gillian Simpson személye Mia számára egy igazi bizalmas barátnő. Gillian vezette éveken át Mia apja háztartását és a lánynak pedig szinte mintha az anyja lett volna. Gillian nem tudja rászánni magát arra, hogy megmondja Miának, hogy nem akar a barátjával, Frank Holden-nel új életet kezdeni Londonban. Alan Rider, kiváló solymász és az eltűnt professzor szoros munkatársa is felbecsülhetetlen segítség Mia számára. Még csak nem is sejti senki, hogy Alan álnok tervet eszelt ki, amely minden érintett személyt nagy veszélybe sodor, kiváltképp Mia Jake iránt érzett szerelmét teszi kemény próbára.
10/10
grosz_i 2019 aug. 27. - 15:26:17 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
Qksika 2018 dec. 03. - 19:25:32
Mert akkor nem lett volna miről szóljon a film :))))
napraforgó 2018 aug. 24. - 20:28:50
Vajon Jake miért nem a saját birtokrészén akarta megvalósítani helikopter leszállópályát? Onnantól lehetett volna autóval továbbmenni, akár a tengerpartra, akár máshová.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu