Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Amikor a hal nevet a végén…

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Wenn Fische lächeln
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dráma, 90 perc, 2017

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Liz Pescoe ígéretes fiatal ügyvédnő a londoni Harper és Brown ügyvédi irodánál. Főnöke partnerré akarja előléptetni, ehhez azonban meg kell nyernie még egy fontos ügyet: meg kell szereznie az Aalborg halászati konszernnek a Szent Jakab-kagyló halászati jogát, ami generációk óta halászcsaládok tulajdonában van. A sors fintora, hogy Liz éppen egy ilyen ősi halászcsalád sarja; hazautazik rég nem látott családjához, hogy rábeszélje őket az üzletre. Gyermekkora helyszínén a lányt megrohanják az emlékek, és felbukkan első szerelme, Ray is, akivel talán még mindig gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt. Miután bátyja végzetes balesetet szenved a tengeren, Lizre hárul a feladat, hogy eldöntse, enged-e a pénz és a karrier nyomásának, vagy ő maga viszi tovább családja hivatását. Döntését nemcsak háborgó érzelmei nehezítik, hanem Ray intrikus apja, a neves helyi ügyvéd is, aki szintén erre az üzletre pályázik…

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
zuzan 2020 febr. 02. - 11:54:28 Előzmény grosz_i
Remélem magyarul is meg tudom nézni valahol. Eddig nem találtam meg, csak németül.
6/10
grosz_i 2020 febr. 01. - 09:01:18 6/10

Rosamunde Pilcher - Amikor a halak nevetnek - Wenn Fische lächeln (2017)
Az Egy mosolyt a mennyasszonynak - „A smile for the bride” novella nyomán

Liz ügyvéd egy nagy londoni ügyvédi irodában. A főnökétől, Mr. Harpertől igen csábító ajánlatot kap, ami idő előtt megnyitná az utat, hogy fiatalként is társügyvéd lehessen.

A nőnek egy nagy halászati konszern részére kell megszereznie az engedélyt a zarándokkagyló halászásához. Mivel Liz zarándokkagyló-halász családból származik, úgy tűnik, őt a sors éppen erre rendelte. Az ügy lebonyolítására öt év után végre hazaindul.

Szeretné apját rábírni, hogy adja el a halászengedélyét, ami már generációk óta a család rendelkezésére áll. A dolgok viszont egészen másképp alakulnak, mint ahogy azt elképzelték.

Ben, a nő bátyja, aki időközben a vállalkozás vezetője lett, a viharos tengeren életét veszti. A fiát, Johnnyt - amit senki sem sejt -, bűntudat gyötör, ami egészen megváltoztatja az eddigi életét.

Nem csupán ez az ok arra, hogy Liz a tervezett időnél tovább marad a szülőfalujában. Egészen véletlenül Liz összefut az ifjúkori szerelmével, Rayvel. A mai napig sem tudták még egymást elfelejteni, és most ismét közelebb kerülnek egymáshoz.

És Liz egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést, mi a fontosabb számára a karrier, az előbbre jutás, vagy ez a csodálatos táj, és egy foglalkozás, amit a családja már generációk óta folytatott…
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu